Prosim neviete mi niekto poradit mam pocit ze som sa zblaznila proste po dedkovom pohrebe v stresoch v praci aj v rodine mam pocit ze sa mi nieco stane ze zomriem tie stavy su k nevydrzaniu. Neviem sa ukludnit proste velmi sa bojim. Prosim ak sa Vam stalo niekomu nieco podobne napiste mi lebo ja mam pocit ze uz nezijem neviem sa nanic sustredit ani na pracu nanic. Jedine co ma este tesi je spanok kedy maximalne vypnem a nemyslkm na hovadiny ktore ma nicia. Nechuti mi jest ani pit nic. Vcera som bola u chiropraktika, ktory ma napravil aj mi bolo ovela ovela lepsie ale prisla som do prace a zrazu mi prislo zle. A stale zle myslienky a dokola a nevedela som sa ukludnit a vnutri som sa cela chvela. Som objednana aj psychiatricke ale ma termin az ku koncu septembra. Pijem caje na ukludnenie, daviam si magnezium proti krcom. Skusam vsetko alternativne.
liga za dusevne zdravie ma telefonicku linku zavolaj im.
zájdi aspoň k obvodnému a on ti predpíše niečo na ukľudnenie...nebude to alternatívne, ale určite pomôže...😉
@deti95060810 beriem lexaurin lebo xanax je fakt svinstvo to brat nechcem a zevraj je to aj dost navykove.
@deti95060810 u obvodnej som bola spravila mi krvny obraz mam vsetko v poriadku
@pauliiina mala si povedať že potrebuješ niečo na ukľudnenie...to sa bežne predpisuje...
@pauliiina Lexaurin a Xanax su identicke llieciva su to benzodiazepiny,len mena sa lisia od farmakologickych spolocnosti,ktore ich vyrabaju.Maju rovnako ukludnujuce ucinky ale aj neziaduce vznika riziko zavislosti po niekolko tyzdnovom pravidelnom uzivani,takze ak niekto bude tvrdit ze su bezpacne a menej bezpeane lieky na baze benzodiazepinov je to lhupost vsetky posobia na nervovu sustavu rovnako ukludnia,mozu sposobovat ospalost,otupenost ale po dlhodobom uzivani vznika navyk a abstinencne priznaky.Mam pocit z napisaneho ze trpis uzkostnou depresiou alebo panickou poruchou,tam ale su ovela vhodnejsie AD .
@pauliiina rozbehli sa ti klasické úzkostné stavy. Chce to hlavne čas a (viem, znie to blbo) naučiť sa s tým žiť. Naozaj, keď to prijmeš a budeš vedieť čo tie prejavy znamenajú, naučíš sa s nimi pracovať, bude to postupne odznievať. Na krátky čas môžu pomôcť anxiolitiká (Neurol, Lexaurin) Tie problém neriešia, úzkosť sa dá odstrániť jedine prácou na sebe, uvolnujucimi technikami, psychohygienou... Zameraj sa na životosprávu. Nechutí ti jesť, ale musíš. Klesne ti cukor, príde ti zle, zatočí sa ti hlava, zlakneš sa čo sa ti robí a už si v jednom kolotoči. Urob najskôr všetko preto, aby telo fungovalo po fyzickej stránke. Dodržiavanie pitného režimu (ver mi, dehydratácia je dosť nepríjemný stav a viem, aká je to zmena, keď si ju zrazu ustriehneš), buď najedená, jedz ľahké veci, veeeľa zeleniny v rôznej úprave, choď často na vzduch (každý večer prechádzka)- kyslík pre mozog urobí svoje. Nebude to hneď ale buď trpezlivá. Ak si veriaca, pozri si Novénu odovzdanosti. Mne zásadne pomohla v mnohom 😉 ❤️
Ahoj. Tak toto poznam.panicku poruchu som ziskala po druhom porode
Ten strach, ze co ak zomriem, co ak sa mi nieco stane su hrozne. Teraz ma caka operacia a blby picit, ze sa z nej nevratim domov. Je to o nervy
No ano, mne to pride ako panicka porucha. Urcite smer psychiater.
@pauliiina ahoj, evidentne si toho zažila v poslednej dobe príliš veľa a nechala si veci vyeskalovať. V práci dlhodobý stres, a teraz aj akútnny šok zo straty deduška. Tvoje telo zažilo aj dlhodobý stres a aj intenzívny. Teraz sa tvoje telo nevie dostať do kludového režimu zasa naspäť, už si nepamätá čo to je, nebáť sa. A tak sa ti môže ťažko dýchať, môžeš cítiť tlaky na hrudi, a mysel vytvárať ďalšie stresujúce predstavy na ktoré zasa reaguje tvoje telo. A tak vzniká bludný kľud. Je šťastie, že vieš spávať, telo si vtedy berie, čo potrebuje - dobehnúť zameškaný oddych a regeneeráciu. Potrebuješ načerpať, ukludniť sa, vypnúť. V ľahšom prípade by to bola dovolenka, alebo dať výpoveď. Ale z naliehavosti príspevku tuším (možno sa však mýlim), že teraz tomu pomôžu až lieky - biochemicky zasiahnu do toho bludného kruhu, potrebuješ menej tvoriť adrenalín a viac serotonín a podobne. Ale napríklad je dobrým znamením, že chiropraktik zabral aspoň na chvílu. Pri nom si sa teda ukludnila. Odlož nachvíľu všetko bokom a poď počúvať svoje telo. Cítiš sa napätá? Daj si masáž. Unavená? Prespi celý deň. Cítiš sa, že nevieš kto si? Zatiahni do minulosti, kedy si sa cítila najviac v pohode... Držím palce.
@tinka144 to čo popisuješ, je presne jedna z techník psychoterapie 😉 Napísať na papier čo má trápi, hnevá, čoho sa bojím, alebo KTO ma hnevá, trápi, ako mi ublížil a neviem mu to odpustiť. Urobiť si také chvíľky "upratovania" a vtedy to pustiť von a vyplakať sa. ...a papier zahodiť(!) Neodkladať ani neposielať dotknutým osobám 😁
@montemotherone vždy ho roztrham..a zahodim....a ono sa fakt ulavi😁
Ja mavám take stavy niekedy mi tak príde že neviem čo zo sebou... aj tlak mi stúpne na hor.. ale som si kúpila tabletky persen..je to na bylinkovej báze ... a tie ma celkom ukludnia skús...
@pauliiina
Ahoj, mala by si sa zverit svojmu najblizsiemu cloveku urcite, vziat si volno pripadne. Kazdopadne vydrz, je to len docasny stav a prejde to. V najhorsom vyhladaj odbornu pomoc a porad sa so psychologom. Drzim palce