Psychické problémy

paulyy
1. jan 2024

Ahojte, v prvom rade všetkým šťastný nový rok🙂
V novembri som tu písala tiež, o svojích psychických problémoch, a píšem tu zasa preto aby som si vypočula názory druhých, prípadne by niekto mohol poradiť, poprosím žiadne neg. komentáre, nieje to ľahké,
Určite trpím uzkostnou poruchou, Derealizáciou, a ocd, bojím sa žeby to nezašlo do schizofrénie, alebo nejakej poruchy osobnosti, naučila som sa za ten mesiac to nejak zvládať, a ignorovať tieto pocity a ťazkosti, len sa tiež bojím toho že tým že to ignorujem, sa to tým pádom ešte viac môže zhoršiť, prežila som si dosť traumy, a teraz pocitujem následky, u psychológa/psychiatričky som zatiaľ nebola, lebo prichádzali sviatky, a zároveň antidepresív sa bojím.. taktiež sa bojím toho že to raz nezvládnem a dospeje to k tomu že spácham nežitie, každé ráno sa zobúdzam s tým istým pocitom úzkosti, a už ma to unavuje, keď spím, tak spí aj moja úzkosť, ale niekedy to pôsobí aj na moje sny. vlastne som tieto pocity iba chcela zo seba tuna vysypať, ale budem rada aj za vaše názory <3

hankab
1. jan 2024

@paulyy objednaj sa hned zajtra k psychiatrovi prosim, netrap sa takto. Zial, je velka pravdepodobnost, ze sa ti stav bude postupne zhorsovat a nestoji to za to.
Pisem ti to ako jedna z tych, ktore sa trapili 4 rokybez liecby - ten cas mi uz nikto nikdy nevrati spat a lutujem, ze som sa neliecila skor.

paulyy
autor
1. jan 2024

@hankab môžem sa spýtať, máš sa lepšie? a ako v živote funguješ teraz?

hankab
1. jan 2024

@paulyy mam sa tak ako predtym, nez mi cele tie psychicke problemy zacali, mozno aj lepsie. Tahalo sa to so mnou dlhe roky tym, ze som bola utiahnuta, bojko, silny introvert, tie uzkosti to postupne este zhorsovali. Po liecbe sa citim omnoho silnejsia a odolnejsia, uz ma nic len tak citovo/emocne nevycerpava ako predtym.
Fungujem super, mam pekny vztah, dobre platenu pracu (predtym som v praci velmi trpela, hocijaky aj mensi stres ma uplne polozil na kolena, nezvladala som ho). AD mi pomohli vratit sa do normalneho zivota a zit ho naplno.

marianarem
1. jan 2024

@paulyy Aj ja mam uzkostnu poruchu, urcite radim vyhladat pomoc. Mne pomohla hlavne psychoterapia, teraz som uz niekolko rokov na tom dobre. Uplne to nezmizlo, obcas pride zhorsenie, ale neda sa to porovnat s tym, co bolo kedysi. Pred 7 rokmi som bola kvoli tomu aj hospitalizovana, odvtedy som sa vydala, mala dieta, normalne pracujem, aj knihu som napisala. Neboj, da sa to riesit.

lucia851
2. jan 2024

@paulyy netráp sa a objednáj sa k psychiatrovi ja tiež beriem ad.nemusis sa toho báť

jana_eyre_2
2. jan 2024

Podľa mňa je smutné ako majú ľudia strach z AD.. ľudia berú celoročne lieky na alergie, všelijaké chronické choroby ale ad odmietajú, pritom duševné zdravie je jeden z najdôležitejších aspektov života..

julka828
2. jan 2024

@lucia851 a ty sa ako mas momentalne ? Teba tu registrujem dohsie ze si sa zvykla postazovat ze ti neucinkuju tabletky. Teraz je to dobre ?

julka828
2. jan 2024

@jana_eyre_2 lebo sa ludom vstepuju a tkaciando hlavy nazory ako je brat ad hanba a ked ich beries tak uz si "nenormalna" atd by sa dalo pokracovat. Hlupe nazory a potom mnoho ludi sa radsej trapi samo v tichosti nez by si pomohli s liekmi. Ja nemam problem brat lieky akurat coho sa ja obavam ze mi odpalia pecen. Beriem ich 14 🤦

marosbotlik
30. jún 2024

Hypnoterapoa a ocd? Mal s tim niekdo skusenosti?

marosbotlik
6. júl 2024

Blondeviktor prosim ozvi sa na marosbotlik17@gmeil.com

123kika1234
6. júl 2024

Úprimne ak by to bolo vážne nemala by si sa prečo báť antidepresív. Ja užívam antipsychotika, antidepresíva a lamotrigin. Sú to lieky bez ktorých nemôžem žiť.

marosbotlik
15. júl 2024

Kdo ma skusenosti s tms stymulaciou na vtierave myslienky?

marosbotlik
18. júl 2024

Pohovori so mnou niekdo o ocd poruche?

marosbotlik
21. júl 2024

Moj boj z ocd.kto sa prida?