Ahojte,
už dlhšiu dobu ma prenasledujú rôzne zlé myšlienky bez dôvodu, napr. že sa niečo zlé stane ...
Napr. : idem autom, stále mi prúdi hlavou, že môžem nabúrať, niečo mi zlyhá
idem so sebou k dr. alebo s deťmi, až ma chytí trasenie, že to nebude OK
a rôzne iné veci
Momentálne som pod veľkým psychickým tlakom, starám sa o chorých rodičov, deti v puberte, dá sa povedať sama na všetko / máme malé hospodárstvo, muž robí na týždňovky/, myslíte , že tento môj stav je krátkodobý a dá sa mi pomôcť nejakými doplnkami, alebo len smer lekár / zatiaľ sa mu hanbím o tom povedať /.
Môžu byť tieto stavy podmienené aj tým , že ma v minulosti otec psychicky deptal?
Dá sa mi nejako pomôcť?
druhemu sa lahko hovori, to je jasne, tiez to moc nemusim, ale v tomto pripade sa mi inak na to reagovat ani neda. nesmies si pripustat take veci a hned automaticky malovat certa na stenu, neprospieva to nikomu. fakt netreba mysliet na zle veci zbytocne.
mozes byt len vo velkom strese, preto tie myslienky, alebo su to vtierave myslienky, co je celkom bezna vec. ked si v strese, myslienky su horsie. takze potrebujes oddych, psychohygienu, kludne si dopln horcik, vitaminy, ak si v strese uz z tych myslienok, tak navsteva klinickeho psychologa by nemusela byt zla, mohol by ta naucit s tymy myslienkami pracovat.
Neviem si psychická porucha, skôr maximálne preraznie a vyčerpanosť
Z niečoho uber, vynechaj hospodárstvo alebo si najmi nejakú opatrovateľku