Psychická choroba -hanbiť sa? V dnešnej dobe ano!

7. dec 2019

Dobrý deň, liečim sa na úzkostnú poruchu, beriem lieky ktoré mam od psychiatra.A teda kde nastal problém? Problém nastal ked som ostala tehotná a bola som hospitalizovaná v nemocnici.Presnejšie v novej nemocnici v Košiciach.Vlastne ja som bola problém hlavne pre mladé doktorky a sestričky.Som 3 mesiace po pôrode a moja psychika je totálne zničená.Je možné aby v nemocnici z vás robili debila?Ked mladé lekárky zistili že sa liečím na úzkostnú poruchu, tak si robili posmešky zo mňa.Na vizite stále prizvukovali že pani sa lieči na poruchu,ked prišli praktikanti na vizitu tak posmešne vravela to isté.Na izbe som bola sama nedali ku mne ani pacienty, lebo sa liečim na takúto chorobu.Chcem sa opýtať aby v roku 2019 bolo normálne aby sa chorý človek musel hanbiť za túto diagnozu ? Je to normálne v novej nemocnici v Košiciach to je normálne.

adsumus
7. dec 2019

Podla mna sa nemusis hanbit, zdravotnici si verejne usieraju z akejkolvek choroby a dost brutalne, cest vynimkam, neviem, co ich ucia na skole zdravotnickej, ze treba dourazat chorych ludi, ze to zlepsuje vysledky. Hlavne si to neber osobne. Nech sa drobcovi dari, na kecoch nasich lekarov nezalezi.

autor
7. dec 2019

@adsumus pre mna to bola doslava šikana z ich strany

modrykoniicek
7. dec 2019

Evidetne nevedia z čoho si robia srandu.Človek môže mať vyštudovanú medicínu, psychológiu ale vie s prepáčením hovno o pocitoch človeka keď si tým sám neprešiel.Aj mne sa ľudia smiali a nič si z toho nerobím.Som na seba skôr hrdá, že som sa z toho dostala.Bez pomoci.

laska201
7. dec 2019

Posmech si naozaj nemali robit.je to neprofesionalne ale kazdy doktor prva otazka liecite sa na nieco?beriete lieky pravidelne na nieco?takze toto su info normalne.ale maju to povedat normalnym tonom.

77daniela77
7. dec 2019

Nova nemocnica je hrozna,rodila som tam,nieco strasne ako sa personal spraval a aj na kojeneckom,tam uz nechcem ist nikdy....velmi zle spomienky mam.

derdia
7. dec 2019

Vies co....prosim ta o jedno kasli sa na nich...neboj sa na kazdeho raz pride...aj ta pani doktorka najmudrejsia raz bude posrata lezat v plienke v posteli a pomozno sa jej budu potom mlade praktikantky posmievat...ty sa hlavne netrap...a zapamataj si ,ze pani doktorky a mladi pani doktorickovia si myslia,ze zozrali vsetku mudrost sveta...a vobec si takych ludi neber k srdcu...a zapamataj si,ze vsetci ideme tym istym smerom..aj ten najbohatsi a najhnusnejsi clovek raz skonci....

lija22
7. dec 2019

zlatko bolo to tri mesiace dozadu, minulost, vyhod z hlavy a uzivaj babatko, manzela atd. tri mesiace

adsumus
7. dec 2019

Jasne, je to sikana, clovek lezi bezbranny pred nimi a oni ho urazaju a vedia, ze to dotycny vnima.

adsumus
7. dec 2019

@derdia to nemaju robit. Bodka. Ze raz budu rovnako natom oni, nic neriesi.

cacianka
7. dec 2019

Ja som sa naučila brániť a primerane dat do laty sestricky ci lekárov podla potreby...nastastie nie často

autor
7. dec 2019

@77daniela77 Ja by som nikdy nepovedala, že budem takto šikanovaná, chcela som to riešiť s riaditeľom nemocnice, len ma zabrzdila moja mama, že to mam nechať tak.. Ale poviem ti traumu mam z nich neskutočnú, stále vidím tie ich blbé úsmevy, šepkania,dokonca blbé poznámky.Hlavne tie mladé doktorky možno mali okolo 30 rokov. A ta jedna stále ked prišla tak s nadčením oznamovala že načo sa liečim.Vôbec nato, nemala právo.

autor
7. dec 2019

Niekedy rozmýšlam kde sa tá zloba berie v tých ľudoch a hlavne že prečo .

autor
7. dec 2019

@lija22 mozno máš pravdu, ale aj zlá minúta v živote človeka ostane v hlave niekedy aj celý život.

adsumus
7. dec 2019

Je to preto, ze sa im nikto nepostavi, clovek, ked je chory nevladze. A potom si povie karma je zdarma. Slovensko. A potom sa tam ocitne znova v rovnakej situacii. Karma.

tslobik
7. dec 2019

Veľmi dobre ťa chápem. My sme tak pochodili s členom rodiny, ktorý má onko ochorenie. Tie dve lekárky boli mladé a totálne neprofesionálne. Niekedy vlastne až nechápem, ako môže niekto s takou emocionálnou neinteligenciou až debilitou vyštudovať medicínu. Veľmi smutné toto, hanba im (zdravým) a nie pacientom.

derdia
7. dec 2019

@adsumus ja viem ,ze nemaju..ale to ona neovplyvni....nie kazdy vie stroho reagovat spat...napr.ani ja neviem..zostanem zaskocena a koniec..neceknem ani slovo.

adsumus
7. dec 2019

@derdia nesmu si to dovolovat, su plateni z nasich penazi, maju sa spravat slusne.

tslobik
7. dec 2019

@adsumus Presne, ja mám omnoho menšiu výplatu ako lekári a keby som sa nevhodne správala, letím kade ľahšie.

adsumus
7. dec 2019

@tslobik je to na zaplakanie. Alebo teda stazovat sa, kde sa sa.

yollanda
7. dec 2019

Treba kontaktovať primára a sťažovať sa

juliet86
7. dec 2019

mozes podat podnet na urad nad zdravotnou starostlivostou. preco tvoja mama chcela nech to nechas tak?

autor
7. dec 2019

Mala som problémy v tehotenstve preto som bola v nemocnici a bolo to dost zle tak mama nechcela aby som sa s nimi naťahovala, čo dodnes ľutujem, lebo viem, že to čo robili bola doslova šikana! Mama je taký typ, že radšej nechaj tak ale ja som celkom iná,len vtedy som nemala silu riešit to.Dodnes si to vyčítam, ich správanie zanechalo na mne traumu a myslím si, že ma to poznačilo na celý život.

77daniela77
7. dec 2019

Spravne si to nazvala sikanovanim,oni sa tak spravali skoro ku kazdemu,to len hovori o tom ze su nevychovani,mozu sa hanbit,ono sa im to raz vrati.Netrap sa uz tym,tes sa ze uz tam nie si a ich uz nestretnes.Zivot ich za to potresta.To je neeticke takto sa spravat,je to ako lekarske tajomstvo,to sa nema takto verejne ani hovorit aj keby mal pacient ine zdravotne problemy.Psychicke problemy ma vela ludi a zdravotny personal by mal vediet aj ako sa ma spravat ku kazdemu.Ak ta to stale trapi,tak sa mozno este mozes stazovat,bolo by dobre sa o tom poradit s niekym.

autor
7. dec 2019

Napríklad mi bolo aj povedané od viacerých žien ktoré tam prišli po mne, že ich nechceli dávať ku mne na izbu, lebo sestričky sa vyjadrovali že som psychiatrický pacient.Pri tom, beriem iba najnižšie dávky liekov.

autor
7. dec 2019

@77daniela77 aj ty si s nimi mala problémy?

77daniela77
7. dec 2019

Ano,ale to uz je strasne davno,to uz sa aj personal vymenil,dceru mam uz dospelu.Tiez na to neviem zabudnut.

autor
7. dec 2019

Co som tam bola ja tak sú tam veľmi mladé lekárky môžu mať okolo 30 rokov, dokonca aj sestričky sú tam veľmi mladé.

ahyt
7. dec 2019

K teto chorobe patri i pocit,ze si nekdo ze me dela legraci,ze mi neveri,podeziravost,domysleni neceho, co neni pravda atd atd.

majkabambulik
7. dec 2019

Ahoj, ako pacient mas svoje prava. Kukni sa na to na nete. Urcite mas pravo odmietnut, aby ti tam napochodovala do izby skupina praktikantov medikov ci ziacky zo zdravotnickej skoly. Hlavne si dore precitaj vzdy vsetko co ti podstrcia podpisat, oni su tak mili, len tu mi to podpiste a nic necitajte... Tvoja diagnoza nie je hanba, mas super mamu ako pises a neboj sa im sprijemnit zivot podanim podnetu na urad dohladu nad poskytovanim zdrav. starostlivosti- neboj sa, ked ich budu presetrovat, aj ked nic im nedokazu uz to pomoze, aby v buducnosti sa takto nespravali k inym pacientom. Rada tvojej mamy je super, ale trochu sebecka, ked ich nikto nezastavi, tak sa takto budu neludsky spravat k dalsim a dalsim chudakom, co tam budu lezat na oddeleni. Hlavne sa daj do poriadku sama, lebo tvoje malicke ta potrebuje najviac a cely zivot!!! V tomto strasnom svete si to iba ty, ktora mu dava pocit bezpecia v kazdej jeho situacii. Ja som rodila v Hainburgu a mozem ti povedat, ze ma tam nastvali po porode tiez, platila som im skoro 3000 Euro. Po cisarskom ma jedna sestra na vizite prudko spustila postel z polosedu na lah bez upozornenia. Vsetky stehy mi skoro popraskali a od bolesti som zrevala ako lev. Potom ako debili sa asi desiati predo mnou po nemecky dohadovali, ze nikto jej nic nepovedal! Ja som zatial pockala v krutych bolestiach! Tvoja 3 mesacna najkrajsia ziva babika je to najcennejsie co mas a pre koho musis bojovat na tomto svete. Myslim na Teba a zelam Ti vsetko dobre!

iva812
8. dec 2019

Neviem si predstaviť, že personál nemocnice sestry +lekári sa dohodli a robili si posmech z Tvojho zdravotného stavu. Sama som mala psychické problémy, viem ze človek je vtedy citlivejší a inak si interpretuje správanie iných. Držím ti palce a prajem ti veľa pekných dní.