Dobry den co z clovekom ktory prestal chodit do roboty,prestal sa holit,neumyva sa neje,nekomunikuje ,stale len spi,pisal mi brat ze uz sa nevie nanho pozerat,takto pred rokom ho tiez brala zachranka bol 3mes na lieceny,do januara bol ako tak chodil do roboty a teraz znovu toto,on sam k dr nepojde ak sa zavola zachranka zoberu ho?uz nevieme co robit,ked prisla minule zachranka tak isiel s nimi
Zalezi s aku ma diagnozu pokial nema obmedzenu svojpravnost a nema zivot ohrozujuci stav tak proti jeho voli ho nezoberu.
@matullienka
@mamina0078 zobrat ho mozu ak predstavuje nebezpecenstvo pre seba alebo okolie
@dori2 tak podla popisu ked je skor apaticky asi nebezpecenstvo pre okolie nebude predstavovat skor pre seba moze istym sposobom...
Netusim aku ma diagnozu on nam nic nepovie ja snimi nebyvam toto je uz 4krat,nesvojpravny nieje,takto pred rokom uz hovoril ze citi ze zomrie ze keby sa daco stalo kde ho mame pochovat atd,on nikdy nikomu neublizil ani neublizi nieje to nervak,skor sa bojime aby sebe neublizil
Možno treba volať záchranku a trošku prifarbit že hovorí o smrti a bojíte sa že niečo si spraví, držím palce
pri reciach o samovrazde ho tiez mozu zobrat bez jeho suhlasu.
Ach zeny ani neviete ako mi je ztoho tazko ja v karantene mame covid,on nevie byt zly taky domased domaci kutil ,neviem ci prestal brat lieky a dotoho zacal popijat,uz ho nebavi zivot nema o nic zaujem,fakt len spi a spi v tom istom tyzden
Skuste sa obratit na jeho obvodného lekara, ci nema info o jeho psychiatrovi. Ked tak treba ist za psychiatrom. Je tu taka moznost, ze súdnou cestou mu obmedzia prava napriklad na zdravotnú starostlivost. Ma to ale svoje podmienky, to poradi advokat. Zacala by som lekármi a ci berie vobec lieky, ak ma predpísané. Treba kontrolovat ci tie lieky berie, ist s nim k psychiatrovi. Ak nefunguje spravne mozog, taky clovek nevie spravne fungovat a ani mysliet.
Bohužiaľ ľudia s psychickými ochorením to majú ťažké aj za bežných okolnosť a táto ťažká doba im to ešte sťažuje.
@betulinka1 Praveze ta kontola nema ho kto kontrolovat bratia ziju sami slobodnni ten druhy tiez alkoholik ale aspon sa o seba stara chodi do roboty ,umyva sa vsetko
Treba ho najprv dobrovoľne zobrať k psychiatrovi, ak nechce, tak sanitku.Ma depresiu...Riešte to hneď!on nemá silu.Ak bol viac x v nemocnici preliecia ho, zmenia lieky, ale ak sa znova vráti k samote, alkoholu bude na tom istom časom...
mal by byt opat hospitalizovany a po prepusteni by mal brat lieky. Z toho co pises mu lieky urcite predpisane boli a on ich pravdepodobne neberie. A keby ich nahodou bral, treba ich zmenit. Ale otazka je, co je ten clovek tebe. Byva s vami v jedno byte/dome?
No tak ak je to z alkoholu je to jeho volba. Na alkohol nemoze brat lieky a naopak. S alkoholikom nic nespravis. Ist sa porozpravat, ci pojde dobrovolne na liecenie a ked nie, tak cakat a setrit na pohreb.
Zienky zabudla som napisat uz je na psychiatrii a pondelok bude prevezeny do Velkeho Zaluzia snad sa da dokopy,horko tazko ma posluchol a isiel k obvidnej a ta ho poslala na psychiatriu hned ho hospitalizovali
Ak bude súhlasiť vezmú, ale nasilu ho nikto brať nebude