Psychiatrická klinika

3. aug 2022

Ahojte, 10 rokov sa liečim na psychiatrii na psychózu. Rozhodla som sa ísť na liečenie do nemocnice. Mám pár otázok.
Moja psychiatrička mi musí dať odporučenie do konkrétneho zariadenia či môžem ísť sama od seba?
Ako to tam prebieha keď tam idem prvýkrát? Treba si doniesť aj svoje lieky?
Ktorú kliniku odporúčate?
Čo ovplyvňuje dĺžku pobytu? Pre mňa by boli ideálne 2 týždne, dá sa za ten čas dostať do normálu?
Ďakujem.

mariaveronikag
3. aug 2022

Tvoja psychiatrička by Ti mala dať odporučenie a prípadne aj vybrať, kde by pre Teba bolo asi najlepšie, v ktorej konkrétnej nemocnici, zariadení. Samu od seba Ťa len tak neprijmú. Poraď sa so svojou psychiatričkou.
Áno, treba mať svoje lieky, ktoré užívaš. Môže sa stať, že Ti ich v nemocnici zmenia, buď dávkovanie, alebo lieky ako také, ale so sebou si vezme, tie, čo teraz berieš.
Pobyty sú zvyčajne na 3 týždne, dĺžku pobytu ale určuje psychiater, ktorému budeš v zariadení zverená. Urobia Ti psychologické vyšetrenia, budú sedenia a program v skupinkách na rôzne témy, individuálne rozhovory s psychiatrom, psychológom.Na poslednú otázku Ti neviem odpovedať, ale už to, že tam chceš ísť znamená, že si na najlepšej ceste dostať sa do normálu. Držím Ti palce🍀❤

wtroa001
4. aug 2022

Ahoj, neviem Ti odpovedať na všetky Tvoje otázky ale pokiaľ sa nemýlim, liečba v zariadení sa odporúča minimálne 4 týždne, pretože toľko trvá kým si človek vie vybudovať nové zvyky. Okrem toho, pri nastavení novej liečby (tabletky) trvá u niektorých 4-6 týždňov, kým je možné u pacienta reálne odsledovať, či je nastavená liečba vhodná alebo nie. Držím palce.

lilmee
15. jan 2024

Ehm čauko asi si sa už rozhodla ale ak tam dôjdeš ťažko sa dá s nimi hovoriť ako dlho tam budeš
Niekoho dokážu tie lieku odrovnat oblbnit dlhý čas. Keď som odišla cítila som účinky ešte dlhý čas.zial ich to často nezaujíma ako sa tam cítiš. Reverzom sa žiaľ nedá ísť hneď asi, ale dúfam že si bola a budeš silná pomohlo mne potom pohyb a ľudia (: ak chcem chvíľku ísť z miesta ďalej kde bývaš , tak skús niečo zo zahraničia,....

mariska1989
15. jan 2024

Tvoj stav sa nejako viac zhoršil alebo ??? Prečo by bolo pre teba ideálne 2 týždne??? Som zvedavá ja viem len ja ako človek ktorý takéto problémy nenactak neviem . No jednoznačne viem že svokra keď je veľmi už zle tak ju zavezu no jej stav sa tam zhorší . Príde mi že skúšajú na nej vo zvládne 🙈 liečba potom trvá aj dlhšie . 5/6 týždňov . Raz bol jej stav taký že ju previezli zo Žiliny do Martina až tam ju po 2 mesiacoch dali dokopy .