Psychiater - liečba bolesti chrbtice

16. mar 2024

Zdravim ma niekto skúsenosť ze ho poslal neurolog s bolestami chrbtice psychológovi/psychiatrovi?
Po vysetreni MR vraj nalezy v norme (aj ked nieco tam je nejake nalezy) a odporuca psychologa alebo psychiatra bolesti mam neskutocne podla mna blokovanu hrudnu chrbticu mam analgetika nepomahaju ani rehabilitácie....
Uz s tymi bolestami nevládzem nedokazem doma nic porobit ani spat moc neviem...
Co pomoze psycholog alebo psychiater?

plnenapaprika
17. mar 2024

To sa nazyva pokrokovy neurolog 😯
Nedas kontakt prosim? Psychosomatika je najviac...

autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
lobelie
17. mar 2024

Ahoj, a neskúšala si ísť k fyzioterapeutovi? Ale k odborníkovi. Ktorý ti nápravy bloky ktoré máš, neurologovia nič neriešia iba tabletky a nič viac. Ja som mala tak 5 rokov krížovú časť, bolesti ani zohnut som sa nemohla poriadne .Až nápravenie u odbornika mi pomohlo.

andulka1988
17. mar 2024

Túto časť poznám 🙂 mne najprv predpísali magnézium a lieky na tŕpnutie so slovami ak nepomôže tak tiež je dôležité navštíviť psychiatra. Nakoniec mi (ne)pomohol neurochirurg,ale aspoň do dnes viem že to nebolo kôli tomu že mi šibe.

autor
17. mar 2024

@lobelie ahoj v minulosti som bola par krat u choropraktika no posledne davnejsie nepomohlo a aj sa bojim k nemu uz....a fyzio som minule leto skusala a nepomahalo este rozmyslam znova rehabky skusit a sm system ale je to fakt extrem uplne stuhnuté to mam a fyzioo iba cvicit napravanie nerobila....

lobelie
17. mar 2024

Ja som si pohladala fyzioterapeuta ,ale aj napravia.treba nájsť fakt odborníka. A cvičením bolesti povolili ale musela som aj dávať pozor ako sedím a sa šetrila .

lobelie
17. mar 2024

@lobelie https://www.instagram.com/trenerpohybu/ skus ci nepomôžu nejaké tieto cvičenia tiež pekne pomáhajú, treba skúšať pomaly hocičo lebo strpcuje to zivot

mamina7070
17. mar 2024

ak nenajde lekar fyziologicku pricinu je spravne ze pri pocitivani bolesti posle k psychiatrovi
treba vyskusat ved ide o to aby bolesti prestali psychiater je tiez lekar

lobelie
17. mar 2024

@mamina7070 hlúposť, neurológ nevie co s vami tak si myslí že vám šibe.

mamina7070
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
17. mar 2024

@mamina7070 @lobelie prosim nehadajte sa
Ja tam niake diagnozy na chrbticu celu aj tetaniu mam len tie vyrazy sa mi nechce odpisovat z papierov okrem ineho posledne tam pribudlo spondyloza.... Nemam problem ist tomu psychiatrovi v minulosti s iným problémom gastroent. ma tam tiez poslali lebo vsak naco hladat pricinu a veru nepomohol mi len ma liekmi do.ebali....preto sa tu pýtam ci niekomu realne pomohol na bolesti chrbtice ci psycholog alebo psychiater zaujimaju ma skusenosti pripadne nejaky super kontakt 🙂 ci sa ist nechat štopať liekmi od psyciatra ked viem ze problem je chrbtica alebo hladat ine riesenie toho fyzio veru by som chcela ale v okolí je len jeden dvaja mozno nenasla som takeho ako píšete len peniaze velke beru ktoré su problem ked ze som kôli tomuto bez prace...

gemerka17
17. mar 2024

@autorka - s chrbticou si vieš veľmi pomôcť sama. Minimálne 20 veci vieš urobiť vo svojej réžii - čiže tvoja snaha a peniaze. O chrbtici je tu toho popísané veľa a ma fakt veľké možnosti liečby. V podstate ako píšeš, tak si ešte nič poriadne ohľadom liečby chrbtice neurobila.
Ak lekár pošle pacienta k psychiatrovi, tak je dôležité tam ísť. Časť pacientov dostane papier, že to nie je psychického pôvodu a tým sa potom môže oháňať.
Ty si však u neho už bola a boli ti nasadené lieky, čiže psychika je u teba problém. Tetania je len taky prvý stupeň psychických diagnóz. Psychiater ti môže predpisat len lieky, on viac urobiť nemôže. Liečba psychických problémov je PSYCHOLOG. Ten ťa navedie, ako z toho von. Všetko spolu súvisí a treba absolvovať návštevu u psychiatra, prsvidelne sedenia u psychologa a začať makať na chrbtici. Všetko spolu.

autor
17. mar 2024

@gemerka17 neviem čo čítaš psychicke problemy tu ziadne nespominam...ani sa mi to nechce rozpisovat...ale pre tvoje info mam z minulosti papier od ineho psychiatra aj psychologičky ze nemam psychické problemy hned po tom ako ma prvy doslova odpalil zmenamy mrte liekov ktore boli zbytocne az doslova zhoršovali aj gastro problemy... potom ako som si zaplatila sukromnu gastro kliniku kde mi po rokoch nasli pricinu mojich gastro problemov ktoré som si uz dala ako tak do poriadku problem bol ze ambulantny gastroenterolog nemal zaujem pomoct cloveku a patrat po príčinách problemov to je cele ohladom tvojich psychyckych problemov...Tetania? Tu ma kazdy druhy alebo treti clovek dnes a nieje to choroba tak isto len symptóm....ale nic poriadne som ohladom liecby neurobila? Co vsetko este vies posudit z jedneho dvoch prispevkov👌🏻👌🏻👌🏻 ja sa tu pytam komu realne pomohol nejaky psychiater na bolest hladam ludi ktorí presli prechadzaju niecim podobným ich skúsenosti a prinajlepsom fyzioterapeuta keby niekto odp9ruci ktoremu uz ked aj zaplatim vie co robit pri danom probleme pacienta a ma aj zaujem mu pomoct nie len skasnut horibilné sumy....

stanulienkat
17. mar 2024

Lebo sa hovorí, a častokrát je to aj pravda, že bolesti z chrbtice máš z psychických problémov. Niečo ta ťaží, niečo si na teba sadlo. Je to prenesene ako keby na chrbticu. A často krát to aj býva pravda. Ak máš problémy v rodine, v práci, niečo ťa psychicky trápi-si stuhnutá, stuhne ti cela chrbtica. Ja sa tiež neurologička pri spazmoch pýtala, či nemám doma problémy. Môže to mať súvis, ale aj nemusí.

lobelie
17. mar 2024

@mamina7070 ja som nemyslela na vás, že vám šibe, sa ospravedlnujem, ale ze lekári nevedia nájsť príčinu a tak odbijaju pacientov

gemerka17
17. mar 2024

Písala si, že psychiater do teba pchal lieky. Asi ti ich nedal iba tak. Ak máš papier od iného psychiatra, tak sa sním ohanaj. Tetania je syndróm, nič zvláštne, ale je to varovný prst k predvesti inej už diagnózy, väčšinou psychickej.
Áno neurobila. Máš problém s chrbtom a SM systém si neskúšala. TEN MA BYŤ PRVÝ. Kde si doteraz bola ?
Chrbticu aj psychiku si pacient musí vyriešiť sám. Zbytočne sa tu nadrapuješ. Najprv využi všetky možnosti ako poriesit chbrticu, máš ich veľa. Základ je správne cvičiť, mäkké techniky, masáze. Žiadny chiropraktik.
Ak hľadáš fyzioterapeuta, tak sa aj konkrétne opýtaj a pridaj mesto, aby ti ľudia vedeli poradiť, detto chod aj psychiatrovi a nech ti dá nový papier a bud psychicke problémy vyvrati alebo potvrdí. Psychiater ti môže predpísať len lieky - na úzkosť, depresiu atď, nie od bolesti. Psychicky stav môže spôsobovať bolesti celého tela a aj chrbtice.

luccija
17. mar 2024

Nečítam všetko...infúzie a cvičiť cvičiť.Dlhodobo nie mesiac.Ci myslíš, že AD je všeliek?to by toľko ľudí netrpeli na platničky chrbticu

lobelie
17. mar 2024

@mamina7070 mam pocit že lekári neliečia,len sa točí človek v zacarovanom kruhu a pridružuju sa potom ďalšie problémy. Mňa tiež boleli kríze a som mala pocit že mne šibe lebo doktor len stanovil diagnózu a predpoklad že o pár rokov bude taka a taka diagnóza a hotovo, dajte si tabletku a o rok na kontrolu 😃

autor
17. mar 2024

@gemerka17 v jaskyni som bola doteraz prosim pekne 😊

stanulienkat
17. mar 2024

@lobelie lekári liečia, len každý má pocit, že začať ma lekár. Nie-každý má začať od seba, starať sa o seba, zdravo sa stravovať, mať pohyb, cvičiť. Potom je na rade lekár. Len ludia nie su zvyknuti sa o seba starat a su lenivi.

misiak7777
17. mar 2024

@autorka ale fyzioterapeut ti nastaví cviky ktoré máš cvičiť každý jeden deň a poctivo. Ono to nefunguje tak, že pár cvikov dva tri týždne a si fit. To sú cvičenia do konca života a pekne každý deň. Chrbticu si nicime celý život, bez pravidelnej starostlivosti ti nič nepomôže

misiak7777
17. mar 2024

@lobelie no však diagnózu ti dal a ty máš pekné podľa fyzioterapeuta cvičiť do konca života poctivo 🙂 žiaľ, inak to nejde

sinusoida
18. mar 2024

Čítam, čo všetko písali, rady...ja som mala tiež bolesti, ktoré mi vyrážali dych...mne pomohla nová posteľ, kvalitná matrac....ale zistila som to až po pár mesiacoch, že mi to pomohlo, odvtedy tie bolesti nemám.

lobelie
20. mar 2024

@stanulienkat jasne ale keď ste mladý a makate a sa stane úraz ale vy si myslíte sak v pohode tabletka pomôže, lekár vás nevie vrátiť späť, to som myslela áno cvičiť treba ale keď ste poblokovany cvičenie vám len ubližuje a neviete z toho kruhu. Takže dobrý fyzio co vám poradí aj cvičenie odporuci čomu sa vyhýbať ;)