Psychiater kvôli tetánii

6. dec 2022

Ked pojdem k psychiatrovi bude mi hned predpisovat lieky ci to skusime aj bez liekov?mam pravdepodobne tetaniu a ona mi spusta stavy z ktorych mam potom uzkosti a paniku a preto si myslim ze netreba domna pchat hned lieky aj ked mi je kazdy den tazko, stres a strach mam vzdy ale iba kvoli tym fyzickym prejavom tetanie..Cize neviem ci ho navstivit alebo skusit sa z toho dostat sama..

banderaska29
6. dec 2022

ja som tetaniu mala a v jednej diskusií som aj hovorila, že som sa jej zbavila.

mne ju spôsobovali zlé životné okolnosti, (partner, náročná práca). dôležité je stanoviŤ si, kedy a prečo začali ataky a eliminovať dôvody. pred tým, ako chytíš paniku a atak z toho, že ti začali fyzické prejavy, je dôležité si uvedomiť, že sa Ti nič nestane. nedostaneš infarkt, neumrieš 🙂 treba si v začiatkoch stavu sadnúť a začať pomaly a naplno dýchať. veľa veľa magnézka užívať, mne pomohol šport a to radikálne (beh, cvičenie, posilka). mozog získa správne hormóny (dopamín, serotonín, endorfíny...) a nájsť si terapeuta popr. psychológa, s ktorým hlavne vyriešite príčinu. v Bratislave odporúčam centrum Vejtusan 🙂

danalop
6. dec 2022

Tiež si myslím, že netreba hneď človeka dopovať liekmi. Potom je z nich oťapený a nevystrábi sa zo svojich ťažkostí a problémov sám.

lizwer
6. dec 2022

Skôr než psychiatra, by som odporučila psychológa/psychoterapeuta, ktorý sa venuje psychosomatickým potiažam. Neviem odkiaľ ste, ale v Bratislave odporúčam sa obrátiť, len je súkromná. (Mne pomohla pri tetánii)
https://www.psycholog-ambulancia.sk/index.php?i...

autor
6. dec 2022

K psychologicke som objednana ale na neurologii mi odporucili aj psychiatra

gemerka17
6. dec 2022

Tak navštíviť psychiatra môžeš, porozpravate sa, on ti povie, či sú podľa neho potrebné lieky alebo nie. Isto sa dá dohodnúť, že by si to chcela skúsiť bez liekov (s pomocou psychologa) a keby to nešlo, tak po lieky zájdeš. Za návštevu nič nedáš a aspoň si vypocujes navrh k liečbe.

autor
6. dec 2022

@gemerka17 pojdem a uvidime co navrhne.Ked ja sa citim kazdy den slaba nevladzem nic nemam energiu a mam obavy ci to nieje nieco vaznejsie..

banderaska29
6. dec 2022

tak na neurológií nejdu do hĺbky. áno tetania má fyzické prejavy ale treba sa tomu vzoprieť. ako som hovorila - šport. treba začať športovať. zľahka, plus magnézium vo veľkej dávke. a hlavne - zistiť prečo ich máš a prečo sa objavujú a tam už odporúčam terapie.

rolandik
6. dec 2022

@banderaska29 nie každý to dokáže vybehať. Ak to tebe pomohlo, tak super, ale nie vždy tu ide tak ľahko.