Dobrý deň, je zvykom, že pri prvej návšteve psychiatra sa vždy predpisu lieky - antidepresiva? Existuje možnosť, že AD nebudú potrebné a odporuci sa praca so psychologom.
Totiž kamarátka ma straší, že každý psychiater predpisuje lieky ako o dušu.
Ďakujem za skúsenosti
Nemusí to byť tak. Záleží aký máš problem
Objednaj sa ku klinickemu psychologovi / psychoterapeutovi namiesto psychiatra a nebudes riesit tuto dilemu
Mne predpísal každý psychiater hneď lieky
Nie nepredpisuje hneď každy...podla toho ako zhodnoti tvoj stav ci potrebujes lieky alebo nie
Psychiater predpíše lieky ak by to podľa neho pomohlo, ale nie všetkým antidepresíva,
každý má trochu iný stav.
Ja napríklad chodím k psychiatrovi 5 rokov a antidepresíva mi predpísal dva krát, aj to len krátkodobo, rovnako pri prvom vyšetrení mi nepredpísal hneď lieky poslal ma na kadejaké vyšetrenia a na základe toho určil čo mi prospeje a bola medzi nimi aj psychoterapia, ktorá je lepšia ako samotné lieky
@patricia_b ďakujem za skúsenosť. Toto ma aj zaujímalo. Prosím kam chodíš k psychiatrovi ? Som tiež z BA.
Môžeš sa vždy priamo popýtať alebo neskôr v kľude doma informovať o negatívnych účinkoch liekov a následne ich odmietnuť. Doktor navrhuje liečbu a ty ju máš právo odmietnuť.