Psoriáza nechtov

maria898
29. aug 2021

Ahojte, moje zufalstvo pokracuje... Po setii gynekologyckych problemov mi kozna diagnostikovala psoriazu nechtov. Zatial ju nastastie inde nemam a snad ani mat nebudem. No neviem ci je na nechtoch vyhra. Hanbim sa za svoje ruky, boli ma to. Dala mi na to nejaly olej co sa pouziva do vlasov, vraj nic lokalne na to nie je. Moja otazka ale znie... Pouzivate niekto doterra oleje na takyto problem? Ak ano aky? Pomaha vam to? Ja uz fakt som zufala zo vsetkeho co sa mi deje. Viete mi niekto nieco poradit co aspon trochu zmierni priznaky? Za kazdu radu vopred dakujem

viktoria1425
29. aug 2021

@maria898 mne na nechty pomohlo zaradenie vitaminu D 🙂

maria898
autor
29. aug 2021

@viktoria1425 ten som zacala tiez pred casom uzivat,

pseudomonas87
29. aug 2021

@maria898 psoriáza na nechtoch je ťažký oriešok, dáva sa vitamin D, potom kortikoidova vodička , alebo celková liečba, čo sú ale imunosupresiva. Treba si to rozmyslieť , a hlavne konzultovať s koznym....ak ťa to boli, pouvažujte o celkovej liečbe.

maria898
autor
30. aug 2021

@pseudomonas87 no len horsie je to ze sa chystame do car koli umelemu oplodneniu takze teraz to neprichadza do uvahy ani ziadne kortikoidy asi

pseudomonas87
30. aug 2021

@maria898 kortikoidy nie sú problém, je to lokálna liečba, len vodička, inak ani normálne kortikoidy, tablety su tiež ok, mnoho žien užíva lebo majú reumu a iné ochorenia, kde sú potrebné. Imunosupresiva napríklad Azathioprin sa môžu, ale to sa dáva len naozaj keď sa musí, ženy po transplantáciach a tak...takže nie kvôli psoriáza nechtov. Takže jedine ta kortikoidova vodička alebo nič , až keď budete mať malinké.
Ja mám tiež psoriázu na nechtoch, kvôli tomu ale nechcem brat celkovú liečbu. Tu kortikoidovu vodičku si idem dávať zase.

pseudomonas87
30. aug 2021
maria898
autor
30. aug 2021

@pseudomonas87 predpokladam ze je na predpis.... Ja mam nejaky olej daivobet ci jak sa vola

januska20
15. nov 2023

@maria898 dobrý deň, zaujíma ma ako ste dopadli s týmto problémom. Podarilo sa vyliečiť?

maria898
autor
15. nov 2023

@januska20 neviem stav sa zlepsil uplne sa to stratilo asi rok anpol som mala pokoj ale mam pocit ze to prave zase zacina.ale som po porode sice uz 10mesiacov no pripisujem to vycerpaniu stresu a tomu celemu.jem velmi vela sladkosti.myslim ze zdravou stravou sa to da udrzat na uzde

januska20
15. nov 2023

@maria898 minulý rok mi vyšlo,že mám mykozu. Liečila som sa 5mesiacov liekmi. Nechty pekne odrastali a už aj skoro boli o.k., keď sa to znova spustilo.
Dnes som bola na kožnom pre výsledky, tentokrát výsledky na mykozu negatívne.
Lekár mi povedal,že je to psoriáza. Takže začína ďalšie kolo liečby.
Tentokrát mi dal masť na psoriázu a odporučil natierať 2x denne.
Už som nešťastná z tých mojich rúk.

januska20
15. nov 2023

@maria898 a čo ste užívala?

maria898
autor
15. nov 2023

@januska20 nic,drzala som keto dietu a schudla som.citila som sa super,otehotnela som a bolo vsetko ok.no zas to asi ide