Dobrý deň, chcem sa opýtat mám psoriazu cca 15 rokov mám ju v podstate odmalička. U kožnej dr som bola tento rok 1x a predtým 2 roky dozadu kde som chodila pravidelne ale nakoľko som sa nechcela stále mazať kortikoidmy ale nič iné nezaberalo tal v prípade núdze ked sa mi to zapálilo alebo mokvalo tak som išla. Viackrát mi aj obvodná a naposledy aj kožný dr. odporúčali kúpele Smrdáky. Mám nárok na kúpele typ A čiže Mi to prepláca poisťovňa aj led nemám zasiahnutú väčšiu oblasť kože? PS mám na celej vlasovej pokožke, asi 10 cm na chrbáte, kúsok na ruke a postihnuté nechty nohy aj ruky.
Ďakujem za odpoveď
Ja by som do smrdakov nesla nikdy.Chodia tam ludia s otvorenymi ranami a macaju si to vo vode.Pre mna to je uplne nehygienicke.
Skus alw zmenit stravovanie a zacni AIP protokol alebo este lepsie PDK strava-len maso a tuk.
Inak moja kamaratka ma zasa psoriazu vo vlasoch a nic jej nepomaha ale jej rodicia boli na dovolenke a kupili od miestnch napoj s morongy a jej ro normalne pomohlo.Ale ze bez srandy.
Zakld je strava na tieto ekzemy a ak ams pevnu volu tak zmwn stravu,nastuduj si aip odk aj na fb je skupina kde toto stravovanie pomohlo.Inak je to vedeck podlozene,nie ze nejake diety ale naozaj vedeck overene.
A inak ak tak skor chod k noru ako smrdaky.
Choď uľaví sa ti. Sírovodikova voda je top pre exemikov a psoriatikov. A sú tam vaňové kúpele. Nekúpeš sa v bazéne s ostatnými.
Manzel ma psoriazu a bol tam viackrat v kupeloch, bol aj v Turcianskych alebo Trencianskych Tepliciach, nepatam si presne, ale vravel, ze Smrdaky su z hladiska procedur najlepsie. Teraz uz dlhsie nebol. Urcite chod!
@slamocka viesco akurat mi kožný povedala, že aby som mala nárok na kúpeľnú liečbu musím mat minimálne 4 návštevy kožného lekára za tento rok. Ale keď som pozerala všade mi ukázalo, ze 2 návštevy do roka stačia. Nepamatas so ako to mal manžel?
@taktotedanie tak to som nevedela, že niečo take existuje. Neviem sa ale dopátrať k tomu kde mám o príspevok požiadať alebo či mám na neho nárok. Ako ste to vy riešili s príspevkom?
Ja nemam psoriazu ale moj ujo, dostava prispevok 15€ mesacne na oblecenie ( ze sa vlastne znici tym ze uziva liecbu maste atd..)
Opytajte sa koznej alebo na urade
Mas.. urcite chod moj ujo to ma a teda po pobyte je ako novy clovek..
Amas narok aj na prispevok na oblecenie mimochodom