Psoriáza a jej liečenie

michaela9999
6. feb 2014

Dobry den, mam psoriazu na pokozke na zadnej casti hlavy. Navstivila som koznych lekarov, vyskusala x samponov a nic. Neskutocne to svrbi a pomaly sa ro rozsiruje. Neviete mi poradit, ako zabojovat s touto pliagou? ☹
Uz som obmedzila aj cukry a stale nic. Stravujem sa zdravo.
Dakujem za cenne rady, mozno pomoze aj nejaky "babsky" recept.

sissy27
6. feb 2014

@michaela9999 more, more a ešte raz more - ideálne Mŕtve more... garra rufa rybičky... a ak sa dá, tak vyhýbať sa stresu...

barunka
6. feb 2014

môj muž má psoriázu, ku kožnej nechodí už roky (podľa mňa nezodpovedné, ale keď sa nad tým zamyslím, tak ozaj mu v ničom nepomohla)... Chodieva pravidelne na tie garra rufa rybičky a veľmi mu to pomáha... Takže jednoznačne odporúčam rybičky. Ešte mu pomohlo aj kúpanie v Podhájskej, more ...

michaela9999
autor
6. feb 2014

More, len momentalne si to nemozem z financnych dovodov dovolit a spustilo sa to stresom, to je pravda, ale stres pominul a psoriaza zostala ☹ Tie rybicky ma zaujali, ale do takej casti, ako je hlava a huste vlasy sa asi tazko prebojuju. Na tele to nemam, len vo vlasoch.
Pri mrtvom som par krat bola, vyborne na kozne problemy, len teraz sa to neda.
Skor som myslela, nieco dostupnejsie u nas.
Dakujem za odpoved 😉

rebeka7501
6. feb 2014

@michaela9999 skús používať do kúpeľa soľ z mŕveho mora.

m_ij_ka
6. feb 2014

aj môj priateľ má psoriázu tiež sme vyskúšali všetko možné (rôzne krémy,mastičky, šampóny atď) pomohlo mu to tak na týždeň dva , ale my chodíme každý rok k moru a to mu dosť pomáha ,hlavne aj slnenie,

michaela9999
autor
6. feb 2014

@barunka Podhajska mi to na chvilu zmiernila, leto skoncilo a vratilo sa to do starych kolaji. Uz sa na to budim aj v noci, ako to neskutocne svrbi. Koznych som uz pobehala dost, ale nic nepomohlo, niekedy som si pripadala ako pokusny kralik, tak sa ani manzelovi necudujem, ze tam nechodi. Ja som uz bola na konci znechutena, stalo ma to kopec casu, energie a penazi a vysledok ziadny.
Dakujem za odpoved 😉

michaela9999
autor
6. feb 2014

@rebeka7501 vyborny napad, vyskusam, dakujem 😉

michaela9999
autor
6. feb 2014

@m_ij_ka v lete je to vzdy lepsie, slnko ma velmi dobry vplyv na psoriazu, cez tu zimu si to ale musime odtrpiet 😒

matapeto81
6. feb 2014

Hmm ja sa s týmto trápim od svojich 14 rokov:( nič príjemné hlavne,ked sa vám to objaví na tvári a v puberte sa hanbíte chodiť do školy:((Ale hlavne,že to nemajú-zatial moje deti..Inak najviac mi pomáha more-jednoznačne,potom slnenie v lete a v zime možno solárko,ale kedže pracujem s deťmi tak musím si to udržiavať pod kontrolou,hormonálne maste ja viem nič prospešnéé ale proste inak to nejde,do vlasov Belosalic lotio a skús zarábaný šampon od kožnej lekárky-je to strašne smrdlavé ale pomôže ,orginál to bol POLYTAR šampon už sa nedá dostať ale kožná ti to vie asi namiešať to do vlasov najviac mne pomohlo🙂 a potom teraz testujem konopnú masť 🙂dám vedieť účinnosť🙂)Vela pozitívneho myslenia určite pomôže!Ja psorku beriem ako moju vernú kamošku -ktorej sa síce nikdy asi nezbavím,ale čo už možno čudné ale tie príznaky sa lepšia🙂Držím palce!

sissy27
6. feb 2014

@michaela9999 je dostať aj kozmetiku z mŕtveho mora, viem ti odporučiť jeden výborný šampón, len žiaľ cenovo je trošku drahší (ak chceš, tak IP, nech nerobím reklamu), ten mám odskúšaný... a ako tu bolo spomínané, tak je dostať aj soľ na kúpele, čo si spravíš doma 🙂 stojí okolo 1€

michaela9999
autor
6. feb 2014

@sissy27 poprosim ta nazov samponu do IP, ja som niekedy pouzivala radu Ahavy, ale na plet. dakujem 🙂

michaela9999
autor
6. feb 2014

@matapeto81 u nas nemal psoriazu nikto a nikdy a je pravda, ze mne ju spustil poriadny stres a sok, ale vsetko pominulo a kamoska vo vlasoch zostala.
Prave som citala na jednej stranke zaujimave info a dovolila som si to skopirovat:

Ja som mala tiez psoriazu vo vlasoch a vyliecila som sa zhruba po mesiaci a pol na surovej rastlinnej strave (ovocie, zelenina). KEd som ale presla spat na varenu stravu vratilo sa to. Teraz som na zas na surovej strave (niekedy len 60%, 80%) a odislo to. Strava je kluc, pretoze je to problem vnutra tela, zbytocne budes davat kremiky a samponiky, tie neliecia len maskuju. Kozne choroby su prejavom toho, ze toxiny uz nevedia byt telom vylucene normalnymi cestami (oblicky)tak ich telo vylucuje kozou.

Daj mi prosim ta vediet, ako prebehol test konopnej masti, pripadne ak ta mozem poprosit, posli mi do IP link, aku pouzivas.
Dakujem 😉

matapeto81
6. feb 2014

@michaela9999 oki pošlem link..no ja som tiež po prvom tehotenstve sa tak nejak stravovala,aj som dosť schudla aj sa to zlepšilo,ale nie že by to úplne zmizlo a bez krémov či mastí,u nás to nikto v rodine nemal,teda až doteraz ja prvá a teraz to má aj mamina moja ale len dva tri fliačiky... 😒 no hold asi sa pustíme do surovej zeliny čo ty nato??xixi 😀 😀 😀 ja som si to ma napadlo ešte jeden čas potierala medvedím cesnakom no hrúza xixi ešte mi to viacej s červenalo🙂) 😒

m_ij_ka
6. feb 2014

@michaela9999 ja priateľovi na zimu vždy nakúpim bahno z mrtveho mora a tie miesta on to má na nohách natriem mu to a obalím potravinovou fóliou a to mu pomáha tiež, skús vyskúšať aj toto

matapeto81
6. feb 2014

@michaela9999 máš IP🙂

michaela9999
autor
6. feb 2014

@matapeto81 je pravda, ze som nabrala za rok asi 9kg (z 54 na 63), ale stale som ako tak stihla 😉 Ale nespokojna, chcem to dat naspat. A zhorsilo sa to kazdym kilom nahor. Tak asi najvyssi cas, to dat opat dole. Mam to cca 1,5 roka.
Cesnak skusat nebudem 😉
Ale mozme sa vzajomne motivovat surovou stravou a porovname si vysledky 🙂

michaela9999
autor
6. feb 2014

@m_ij_ka a vies mi prosim poradit, aku znacku pouzivas? Mozes mi poslat do IP. Dakujem za napad s foliou.

matapeto81
6. feb 2014

@michaela9999 oki ja som za🙂 mne sa to teraz zhoršilo ale mne ešte aj problémy so zvýšenou funkciou štítnej žlazy zistili,okrem toho mávam aj atopický ekzém,alergie a astmu tak asi tak ale som fakt vdačná Bohu,že moji chlapci zatial nič nemajú🙂a tiež som pribrala nejaké 3kg:( no dobre možno 4kg xixi

m_ij_ka
6. feb 2014

@michaela9999 jasné idem ti poslať IP

michaela9999
autor
6. feb 2014

@matapeto81 ja som silny alergik na lieky, ale to som cely zivot, takze s tymto to asi nema nic spolocne.
Veru, zdravie deti je najdolezitejsie, tak klop klop, nech su zdrave 😉

lenicko
6. feb 2014

Skús SKIN CAP spray. Zaberie na 99, 9 percenta... 😉

reppka10
8. jún 2014

@michaela9999
@barunka
@matapeto81 skúste sa poradiť s primárom dermatovenerológie v Košiciach, Mudr. Tomáš Kampe https://www.facebook.com/pages/LR-HB-Systems/65...

angelinka13
20. jún 2014

Zienky, neskusali ste nimbovy sampon alebo kvapnut par kvapiek nimboveho oleja do samponu? Mne to pomaha na ekzemy na pokozke okolo vlasov, aj konopny, ale tento nimbovy je vraj velmi ucinny prave pri psoriaze, pozrite tu, ja tu objednavam ten konopny: http://www.nutrimas.sk/Nimbovy-sampon-Thera-Nee...

mikibe
22. jún 2014
helena56800
22. okt 2014

výborné výsledky - čistá hlava a telo po užívaní kvapok MMS + kúpeľ.

michaela9999
autor
22. okt 2014

@helena56800 mozem poprosit o nejake blizsie info? dakujem

helena56800
22. okt 2014

@michaela9999 ahoj, maš IP

ketere
22. okt 2014

@helena56800 aj ja poprosím bližšie info 🙂

ketere
22. okt 2014

@michaela9999 môj manžel má tiež psoriázu... všade - ale nie celé miesta - iba fliačiky... nevie sa toho nijako zbaviť... hormonálne maste od kožnej, niekedy to je lepšie, inokedy horšie... pomohli mu Smrdáky asi pred 5 rokmi, budúci týždeň sa tam znova chystáme, snáď zasa trošku pomôžu.. Rybičky sme neskúšali... nechce, jeho do niečoho dotlačiť, je úspech 😒

helena56800
22. okt 2014

@michaela9999 preštuduj si toto http://www.mms1.wbl.sk/
nieje tiež jedno kde si tieto kvapky objednaš a toto je človek, ktorý sa tomu venuje a je spoľahlivy
rozhodnutie je na Tebe ... prajem veľ zdravička