Pseudoradikulárny syndróm - priebeh liečby

29. jún 2024

Pseudoradikularny syndróm

Mamičky, nemamicky,

máte niektora tento syndróm? Ako prebieha liečba? Ja som hotová

Ďakujem za vaše rady

em22222
29. jún 2024

Ahoj, pseudoradikulárny syndróm je taký všeobecný pojem pre bolesť, ktorá vyžaruje z chrbtice do sedacej oblasti, prípadne až po úroveň kolena, no nie je spôsobená nervovým dráždením. Kto ti to diagnostikoval? Je potrebné to bližšie špecifikovať, lebo pseudoradikulárny syndróm je najčastejšie spôsobený nejakými problémami v oblasti bedrového kĺbu, sakroiliakálneho kĺbu (SI skĺbenie alebo ľudovo esíčka) či facetových (medzistavcových) kĺbov. Každopádne, vôbec nestresuj 🙂. Správne nastavená fyzioterapia dokáže pomôcť.

autor
29. jún 2024

@em22222 ahoj, čakám na MRI. Je to mimoriadne bolestivé, mna pri bolesti až ohýba do luku.
Zatiaľ beriem injekcie, máš už polovicu vybratých, ale extra úľavu nepociťujem

Je to taka intenzívna bolesť v krížoch

em22222
29. jún 2024

Kedy máš MRI?

autor
29. jún 2024

@em22222 za 3 týždne, vybavované cez milión ľudí
Neviem si ani poriadne ľahnúť. Môžem ležať len na boku.

Minule som dostala taký kŕč, že som nedokázala pohnúť nohou, musela má prísť vziat záchranka

em22222
29. jún 2024

A lekár ti diagnostikoval pseudoradikulárny syndróm, však? Nie radikulárny? Aké vyšetrenia ti robil?

autor
29. jún 2024

@em22222 neurológ na pohotovosti a môj neurológ s tým suhlasi
Po infúzii od bolesti mam dobrú hybnost a citlivosť končatín.

Je to strašne, zajtra idem s deckami na kupko, bojím sa, čo tá voda urobí aj keď vojdem len po kolena

em22222
29. jún 2024

Chápem, že to musí byť náročné. Verím však, že sa to vyrieši. Keď budeš mať výsledky z MRI, určite si nájdi kvalitného fyzioterapeuta (najlepšie súkromného, kto vie, kedy by si dostala termín u štátneho). Dovtedy sa udržiavaj aktívna do takej miery, do akej ti bolesť dovolí (aj obyčajná chôdza dokáže pomôcť) 🙂

mamina7070
29. jún 2024

a to ako fakt ides na kupko ak mas taku bolest ako popisujes?

autor
29. jún 2024

@em22222 chodím veľa, mam 3 a 6 ročne deti, mna to dosť vyčerpáva a môj neurológ mi hovorí že mam veľa ležať, ale to cítim, že je ešte horšie

Mam aj rehabilitácie, tiež vybavené cez milión ľudí, ale doktorka mi dala len bio lampu a elektro (ležím na takej poduške). Zatiaľ necítim zmenu

autor
29. jún 2024

@mamina7070 budem chodiť len v detskom bazéniku

em22222
29. jún 2024

Pokojový režim už nie je úplne optimálna stratégia podľa novších štúdií. Preto je fajn, že sa v rámci možností udržiavaš aktívna, pozor však na preťažovanie. Čo sa týka biolampy a elektroliečby- ako doplnok v rámci tlmenia bolesti je to úplne v poriadku, no najdôležitejšou časťou je to samotné cvičenie, ktoré ti optimálne nastaví práve fyzioterapeut 🙂

autor
29. jún 2024

@em22222 doktorka ktora mi dala bio lampu a elektro povedala že cvičiť zatiaľ nie. Nikto so mnou nič nerobí, všetci čakajú na výsledky MRI.
Mam dosť, to je taka bolesť, že mi tečie pot po chrbte a cela hlava mokrá

autor
18. júl 2024

@em22222 ahoj, mam výsledky z MRI, vieš ich preložiť ? Ďakujem

paris78
26. sep 2024

Chcem sa opýtať čo ti zabralo od bolesti, kedy si pocítila úľavu? Ja mam niečo podobné.