Pseudomonas aeruginosa

barbora112678
16. apr 2021

Ahojte,

dnes mi boli dorucene vysledky z ORL: vyterom z hrdla sa zistilo pozitv Pseudomonas aeruginosa. Mate skusenosti s touto bakteriou ? Vraj ide o nakazu z nemocnic. Ziadnu liecbu som vsak nedostala.

Dakujem za info.

hailey1
16. apr 2021

@barbora112678 tam sa davaju lieky iba ked to prekroci istu hranicu, nas maly si priniesol klebsiellu

barbora112678
autor
16. apr 2021

@hailey1 mal aj nejake priznaky ?

hailey1
16. apr 2021

@barbora112678 jemu nasli v moci, nie v hrdle, ale tam by ti sposobila nejake problemy - infekciu... neviem ako je to s orl, ale u nas sa antibiotika davaju od 10 na siestu. Mozno mas napr. 10 na tretiu a netreba to nijak liecit. Max nejake probiotika alebo co.

stanislavkostlivy
16. apr 2021

@barbora112678 a kvoli čomu bol robený vyter? Aké boli problémy?

dadis
16. apr 2021

@barbora112678 Je to bezna bakteria, ktora sa nachadza v pode, vode, mlakach a vylevkach - vo vlkku. Zdravych a neoslabenych ludi nezvykne masivne osidlovat. Niekedy sa nachádza v GIT. Casto osidluje dychacie cesty ludi s cystickou fibrozou a sposobuje im zapaly pluc. Je par antibiotik, na ktore je bakteria citliva. Kmene z nemocnic byvaju na atb odolnejsie, ale da sa ich zbavit. Mas nejake problemy s imunitou alebo ine problemy?

barbora112678
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
lucincek91
3. dec 2024

@dadis pripnem sa, mne doktorka robila ster z jazyka a hrdla a na tom z jazyka mi vysla tato bakteria. Povedala mi ze mi na to musi dat atb a mam uzivat ustne probiotika Bactoral Neo. Dnes vsak idem za nou, lebo ma vystrasilo co som sa o tom docitala ake je to nebezpecne. Ster mi robila kvoli tomu lebo mi na jesen nejak zacalo palenoe v ustach, na jazyku...uz som to potom mala lazdy den tak som sla k doktorke, ale dala mi Emaneru s tym ze mam chronicky inaktivny zapal zaludka po vylieceni Helikobaktera . Je to lepsie, ale stale citim ten jazyk, take stipanie... dost sa bojim toho bacila co mi vysiel lebo na nete som citala hrozne veci ake je to nebezpecne. Dala mi na to ciphin s tym ze po vybrati urobi ster a potom da ked tak opat ciphin, leboze na to su atb rezistentne okrem jedneho atb co je podla nej na ORL vo forme kvapiek.