Prvýkrát u psychológa

14. feb 2022

Ahojte, prosím vás, ako prebieha prvé sedenie u psychológa? Chcela by som to vyskúšať.

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
goblinko1
14. feb 2022

Rozpráva sa s tebou že prečo si prisla ako sa citis aké máš problémy apod a robí ti testy na rôzne diagnózy teda depresia, uzkost, či nemáš náhodou nejak mozog poškodený ( take testy s čiarkami ) a ešte kreslis strom, muža a zenu. A ešte aj iq test

anonymka95
14. feb 2022

Ahoj, spyta dovod preco si sa rozhodla navstivit psychologa, aky problem potrebujes riesit, kedy zacal atd. Kazdy psycholog pracuje inak, niekto vyuziva na zaciatku rozne testy iny na to ide iba formou rozhovoru. Taktiez sa moze spytat na rodinnu anamnezu a ci ma niekto v rodine psychicke choroby. Pripadne niejake veci z minulosti/detstva.

gubiko
14. feb 2022

Ja som psychológ. Závisí, na čo je sedenie zamerané. Ak na diagnostiku, tak po vstupnom rozhovore - základné údaje, info, nasleduje administrácia rôznych dotazníkov, testov, projektívnych metód. Pri takomto vyšetrení nie je potrebné, aby ste sa na čokoľvek pripravovali, stačí prísť, psychológ sedenie vedie a Vy len reagujete.
Pokiaľ je sedenie zamerané na rozhovor a cieľom je úľava od starostí, alebo riešenie problému, tak opäť je začiatok rozhovoru zameraný na vstupné informácie o Vás, a následne rozhovor, kde vysvetlíte, s čím prichádzate, čo potrebujete riešiť, čo očakávate od práce so psychológom, čo by ste chcela zmeniť.. Tiež nie je nutné sa nijako pripravovať na takéto stretnutie.

katkamatka7
14. feb 2022

Na úvod Ti poskytne atmosféru dôvery. Môžeš sa rozhodnúť navštíviť klinického psychológa, psychológa terapeuta. Môže Ti návštevu odporučiť všeobecný lekár. Na základe toho prebieha rozhovor s účelom zistiť, čo je pre Teba smerodajné.
Psychológ daný rozhovor vedie, no môžeš nadobudnúť pocit, že rozhovor vedieš Ty. Je to najmä z dôvodu, že Ti dáva priestor na Tvoje vyjadrenie. Pokiaľ nedôjde k testovaniu, nenadobúdaš pocit, že Ťa hodnotí ani že Ťa posudzuje. Môžeš nadobudnúť pocit, že zrazu by si chcela povedať ešte viac a tam sa začína proces vypustenia svojich emócií, ktoré držia v sebe a nemáš sa komu zdôveriť. Rôzne druhy testov sú vnímané ako typ hry a môžu mať podobu skladania, kreslenia, dopĺňania, rozpisovania. Spolu s psychológom nájdete to, na čo sa zameriate. V prípade záujmu sa spoločne dohodnete, kedy je potrebné nasledujúce stretnutie. Môže sa Ti zdať, že nájdeš nového človeka - kamaráta.