Prvýkrát u psychiatra

19. mar 2022

Ahojte prajem pekný večer 🙂 mám trochu trápenie pretože tento týždeň som objednaná prvý krát k psychiatrovi a musím sa priznať že som z toho dosť v strese bojím sa ako to bude prebiehať čo mi povie čo si pomyslí atď je toho veľa a čím je to bližšie tým viac sa bojím a cítim úzkosť a neviem ako sa ukľudniť...nie je tu niekto kto si týmto prešiel? Ako ste to zvládli? Viem že mi hádam konečne pomôže ale stres mám stále

kacena4
19. mar 2022

nezabudni pred tebou aj po tebe bude mat kooopu podobnych pacientov a lekar nehodnoti, nekritizuje, neposudzuje ale pomaha, radi, odporuca pacientovi aby mu bolo lepsie. vobec sa nemusis bat, mozes sa tam naplno otvorit a vyrozpravat sa co ta trapi. drzim palceky

1gramofon
19. mar 2022

Co si o tebe bude myslieť? Psychiater si kadečo za život vypočuje, takže asi nie je veľa vecí, ktoré by ich prekvapili. Mojej kolegyni to pomahalo, občas mala zle dní, ale neskôr ked si nasla ešte jednu prácu, zamestnala myseľ, tak vtedy mi prišla najvyrovnanejsia.

bloger
19. mar 2022

Neboj sa má roky praxe a skúseností. Nepovieš mu určite nič nové. Neskôr ten strach opadne a dostaví sa pokoj duše. Určite ti dá nejakú dobrú radu. Možno si potom povieš, že tak takto som to predtým nevidela. Ponúkne ti taký iný pohľad na tvoj problém. Držím ti palce aby si odchádzala spokojnejšia a šťastnejšia.

mb2021
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
19. mar 2022

Ďakujem vám za podporu dúfam že to zvládnem v pohode a bude mi lepšie 🙂

meluela
19. mar 2022

Neboj, je to uplne v pohode, az by som povedala ze vacsinou prijemne straveny cas (teda pokial ide o terapiu). Ak ide o kratke stretnutie kvoli predpisaniu liekov, tak tam sa to zrejme velmi nelisi od navstevy ktorehokolvek ineho lekara. Je super ze sa staras o svoje dusevne zdravie, kiezby to robilo na Slovensku viac ludi. Drzim palce.

marikadenisa
20. mar 2022

Nemusis sa bat 🙂 su to celkom fajn ludia, teda aspon ja som na taku natrafila. Denne maju tolko pripadov ze su zvyknuti podla mna uz na vselico mozne 🙂

autor
20. mar 2022

@marikadenisa áno ja viem že sú zvyknutí a podľa mňa tam nejdem s nejakým nezvyčajným problémom ale predsa je to prvý krát tak neviem čo od toho očakávať ale hádam mi pomôže a bude mi čoskoro lepšie 🙂

marikadenisa
20. mar 2022

Pomoze,mne pomohla velmi. Ja som to oddialovala asi 1 rok az nakoniec som sa odhodlala lebo som mala strasne stavy :( Chodim k nej uz 6 rokov. Zalezi aj aky mas problem. Psychiater urci diagnozu a nastavi liecbu. Psycholog pomaha inak. Ja som u psychologa este nebola ale zavitam coskoro aj tam :/

slovakboy
20. mar 2022

On ťa nevedie otázkami a bude prvý krát hlavne počúvať. Keď máš bolesti on vie tak rozprávať že ťa to nebude boliet.

autor
20. mar 2022

@marikadenisa môj problém nie je až tak vážny zatiaľ ma to až tak neobmedzuje ale nechcem to nechať zájsť ďaleko keď bude neskoro a bude to komplikované pretože viem že nejaký problém mám tak dúfam že mi naozaj pomôže

marikadenisa
20. mar 2022

Ano to je pravda treba to podchytit co najskor. Ja som to nechala zajst az pridaleko. Len otazka je,ked pises ze ta to nejako neobmedzuje ci to nieje nejaky docasny problem? Ci uz to trva dlho?