Prvýkrát kliešť

thessaoddai
28. jún 2023

Zdravím, dnes som si prvýkrát v živote našiel kliešťa, bol už celkom veľký, nevšimol som si ho. Mal som ho na zadnej strane stehna, mohol tam byť 2+dní, nemám žiadne vnútorné ani vonkajšie príznaky - kruhy. V prílohe posielám, ako to vyzerá cca 2h po vybratí. Lekári mi povedali, že to nevyzerá zle, že mi stačí si to dezinfikovať a keby sa miesto zhoršilo do 2 týždňov, tak mám kontaktovať doktora, tak aj spravím, ale aj tak mám nejaké pochybnosti. Ak aj sú takéto začervenania bežné, napíšte mi, ak ste s nimi mali tiež skúsenosti.
Ďakujem

martinmmartin
28. jún 2023

@thessaoddai Boreliozu by si si hadam vsimol

martinmmartin
28. jún 2023

@martinmmartin A proti encefalitide ak niesi ockovany a kliest ju mal tak moc sancu ju nedostat ajtak nemas.....

dejka77
29. jún 2023

Mozno je to zacervenane, lebo si ho tam mal dlhsie. Ja som mala nastastie len 4 kliestov za zivot a vsimla som si to hned. Po vybrati som nemala nic zacervenane.

patus_2
29. jún 2023

@thessaoddai úplne bežné začervenanie. Ešte tam môže byť aj na mierny opuch a svrbenie.

tinka_1807
29. jún 2023

@thessaoddai Za život som mala asi 10 kliešťov. Toto, čo máš ty je štandardne začervenanie. Je možné, že najbližšie dni budeš pociťovať aj svrbenie v okolí rany, aj to je normálne - hoji sa to.
Ak by si náhodou dostal za 3 týždne teploty, alebo zvracanie, tak treba skontrolovať, či nie ej borelióza. Inak je to v poriadku. Ja som mala raz podozrenie na boreliózu. Nasadili mi antibiotiká.

simca06022011
30. jún 2023

Červené to môže byť, ved ako každý iný stipanec. Posleodvat a riešiť ak sa to bude zhoršovať, alebo prisu príznaky podobne viroze...