Prvotné neurologické vyšetrenie u dospelého

27. dec 2021

Ako má podľa Vás vyzerať prvotné neurologické vyšetrenie u lekára ? Bola som prvý krát, poslal ma obvodný, mám bolesti v dolnej časti chrbta. Po opísaní problému, mi lekárka povedala, že to majú všetci. Ani sa ma nedotkla, nevstala od stola. Za 5 minúť vybavená. Nenavrhla ďalší postup, ani lieky, vyšetrenia, rehabilitácie. Proste pre ňu uzavretá vec. Majú to všetci, čo viac by som chcela ?

Aké máte skúsenosti vy ? Je to normálne ?

pribinak
27. dec 2021

Nie nie je to normálne. Nájdi si inú neurologickú

stanulienkat
27. dec 2021

Ano, ma to mnoho ludi. Ale to neznamena, ze ta nemala vysetrit, poslat aspon na rtg, Rhb..Najdi si inu neurologicku.

nikpa
27. dec 2021

Nie, nie je to normálne

lucka_ke
27. dec 2021

moje vyšetrenie u nerológa bolo - v stoji spredu, zozadu popozeral hybnosť - či dočiahnem rukami na zem, úklony do bokov, celkové držanie tela
v ľahu na bruchu kontroloval či nemám vyskočené stavce, potom v ľahu na chrbte postupne mi dvíhal jednotlivé končatiny nakoľko mám v poriadku kĺby a či nie sú poskracované šľachy
potom mi predpísal lieky proti bolesti a po preliečení rehabilitácie, odporúčané cvičenie na spevnenie chrbticového svalstva

loginexistuje
27. dec 2021

asi zavisi aj od diagnozy mna vysetruje okolo 45 minut neurolog

mikadooo
27. dec 2021

Nie, išla by som k inému.

roobett
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
daniela2202
27. dec 2021

My sme mali neurológa, čo chcel ženy iba vyzlieklať.... teda mladšie ročníky 😂😂😂.... potom prišiel ďalší a ten len peniaze .... za MR si bol schopný vypýtať 50 eur....... 99% doktorov je o ničom.... majú to v paži.... počítajú body a peniaze 👎

autor
27. dec 2021

Nepotesili ste ma ženy, jaj taka som znechutena. Čakám na vyšetrenie mesiac a ono to takto dopadne. Nula bodov.

loginexistuje
27. dec 2021

tak ale to si az tolko necakala na termin a preco si nesla skor k ortopedovi preco hned na neurologiu ?

autor
27. dec 2021

Čakala som nejaké 3 týždne. A ortoped nerieši chrbticu pokiaľ tam nie je skolioza, a to nemám vzhľadom k veku. Preto som išla k neurologicke, tam ma aj poslal obvodný lekar. Očakával že niečo s platničkou byť môže. Ale nič som sa nedozvedela od nej.

loginexistuje
27. dec 2021

a kto ti povedal ze ortoped neriesi chrbticu atd ja som bezne chodila k ortopedovi aj na obstreky chrbtice atd urobil rtg a aj na rehabky poslal

loginexistuje
27. dec 2021

áe uz to ze si cakala len tri tyzdne svedci ze to neni uplne kvalitny neurolog k dobremu sa caka tri mesiace

loginexistuje
27. dec 2021

ale tak uvidis co ti povie obvodny ked sa vratis s nalezom od nej

autor
27. dec 2021

3 mesiace čakacia doba, uff no tak to je teda veľmi veľa

katym77
28. dec 2021

Bola som s chrbticou a robil mi to čo @lucka_ke a bol taký ako spomína @daniela2202 a to som mala 36 r. , tiež mi odporučil cvičenia a dal lieky