Prvé vrásky

majkafer
9. mar 2015

mam 33 rokov a nepáči sa mi, že mam vrásky okolo oči a úst. Mam 3 deti a veľkými váhovými výkyvmi v tehotenstve a po sa mi v 29 urobili mimické vrásky. Neviem čo skúsiť, kedže ako matka na materskej nemám moc penazi😄 Už som skúšala rôzne krémy a oleje. Máte niečo overené? Moja pleť je dosť sucha a a j hĺbkovo dehydrovaná. Dakujem za rady!

eeffka
9. mar 2015

@majkafer hydratovat ... vela pit a kremovat sa ... ale nie take ze "skusala som"... dlhodoba starostlivost az kym neumrieme 🙂
Ja sa poctivo kremujem , neopalujem si tvar, nosim slnecne okuliare 80% roka cca od 30ky, mam 38, hadaju mi podstatne menej

olifcek
9. mar 2015

ale, nestresuj sa.. prve miniaturne vrasky zacinaju po 26... po 30 uz na ne mame narok 🙂 je to dost aj o genetike 🙂

0silvia0
9. mar 2015

@majkafer síce som ho ešte nevyskúšala, ale možno k tomu príde. Zatiaľ vrásky nemám, geneticky u nás v rodine vrásky nastupujú oveľa neskôr, ale cítim, že pokožka na tvári stráca už svoju pevnosť:
http://www.cas.sk/clanok/283227/nevyhadzujte-pe...

mawka
9. mar 2015

@majkafer dievca, kasli na vrasky, aj starnut treba vediet 🙂 ja mam vrasky okolo oci cely zivot, lebo sa smejem a proste ich tam mam. stacil mi jeden ocny krem a mala som alergicku reakciu jak hovado, tak to mi teda za to nestalo. mam vrasku medzi obocim, aj na cele, no a? kaslem na to. patri to ku mne, patri a napichavat sa nebudem. radsej budem chodit s vraskami a prirodzena JA ako napichana voskova figurina. a aj napriek tomu sa za mnou chlapi tocia. inak, chcela by som mat take problemy, ze co s vraskami. juj ale by sa mi zilo 😀

ichbinich
9. mar 2015

@majkafer:
Ja mam tiez mimicke vrasky najma okolo oci. Aj vidim na mne, ze som sa posledne roky popri detoch trochu zanebdavala, tak sa to snazim zredukovat...
Takze si treba uvedomit, ze uz nemame 20 rokov, a ze mame aj deti! Domascnost, robotu, manzelstvo, 3-nasobnu robotu! A den ma iba 24 hodin!
Ale pamatam sa, aka som bola sokovane na stretku po 10 rokoch po mature, ked som videla jednu spoluziacku, ked sa zasmiala - jej tvar bola uplne vraskava! Ked sa nesmiala, nebolo to tak vidno... Ja som v tom case vrasky vlastne nemala...
Ale co treba: nepocitat vrasky, narobia sa ti dalsie 😉 😀

Starat sa o seba. Najst se krem, co ti vyhovuje, a pravidelne ho pouzivat. Takisto pravidelne peeling a masku. Luxus je z casu na cas navsteva u kozmeticky. Tu si zasluzis, vsak sa cely den staras o vsetkych dookola! Tak si chod uzit, ze sa raz stara niekto o teba! 😀

Kremy nemusia byt drahe. Dobru sluzbu spravia aj kremy z drogerie. Take za 10-15€ nie su o nic horsie ako tie za 50 a viac €. Akurat si musis najst taky, co ti sadne.
Vyber si, ci chces Nivea, L'Oreal, Oil of Olaz, alebo nieco prirodne ako Lavera, Weleda a spol. A potom hladaj krem na suchu plet.
Cistiace prostriedky nemusia byt znackove. Stacia vlastne znacky drogerii ako Balea z DMka a pod. Cistit je zaklad. Najdi si system, co ti vyhovuje. Klasika: pletove mlieko plus tonikum na vatovom tampone? Alebo pena/gel, co sa zmyva vodou? Vlhcene utierky? Ale tam si tiez vyberaj vyrobky na suchu plet a BEZ alkoholu.
Potom ti treba denny a nocny krem, raz za tyzden jemny peeling plus masku. Mozes skusit aj serum.
A najma, treba doslednost. Ked ja nestiham a necistim a nekremujem dosledne (make-up nenosim, tak to nie je az taky hriech😉), tak to hned na sebe vidim: supinky, vyrazky, zombie-look 😝
Najdi si aj ocny krem, ak ti vadia vrasky okolo oci. Ale povedz si, ze tie mas od smiechu 😉
Ja mam peeling a masky bud od Yves Rocher alebo Balea z DMka alebo Nivea. Masky si kupujem bud na suchu a citlivu plet, alebo vitaminove, hydratujuce. Vyhovuju mi vsetky, mam stastie. Mam aj serum Balea. Na oci si kupujem take kapsulky Balea, modre, je v nich nejaky ocny koncentrat ci tak nejak. To vyhladi vrasky naozaj, aspon opticky. Ked si robim masku, na oci si dam tu kapsulku.
Potom prva pomoc, ale trva tyzden, je tiez z DMka tyzdnova kura ma plet. Je to 7 flasticiek, ampuliek, a su tam dve rozne sera. Treba to davat v poradi, ako je to zabalene. Je to serum, dava sa pod krem, ci uz denny alebo nocny. Tie su tiez super.
Vsetko dobre!

majkafer
autor
9. mar 2015

@mawka ved to, ze ja mam vela inych problemov a potom z toho je ta pleť taka vsušená, že len voda nestačí...
a sú to vrásky so smiechu, no nemuseli by byť, keby bola pleť pužnejšia

mawka
9. mar 2015

@majkafer ale kdeze... ja mam plet na tvari inak napnutu, lebo ju mam vyplnenu tukom akurat, nie som chuda v tvari a aj tak mam vrasky. usmejem sa a automaticky sa mi pokrci koza okolo oci a je to tam. nemam napriklad okolo ust vrasky, lebo licka mam vyplnene, ale zato mam uz horizontalne na cele a vertikalnu medzi obocim. ak mas stresovanu plet a vysusenu, nepotrebujes kremy, staci ti kokosovy olej alebo zarabana mast leniens z lekarne, je to koncentrovana kyselina mliecna, zvlacnuje a zjemnuje pokozku a sto krat lepsia ako kremy z drogerky, ktore len zavadzaju. ja mam svoje kombo, na ktore nedam dopustit: Jarisova voda /z lekarne/ a ta Leniens mast z lekarne. a este teda kokosak. odkedy toto pouzivam, nepotrebujem nic ine. dobre sa odlicim, jarisovou vodou si zmyjem tvar - davam si na tampony. je to dezinfekcna voda s glycerinom. cize vydezinfikuje a zjemni. ziadne dalsie prisady to nema. zmizli mi aj milie aj akne. a ked sa mi vyhodi ekzem, tak je to idealne aj na to. no a potom to pretriem jemne leniens mastou. ja som totiz zistila, ze mne kremy z drogerky neprinasali ziadny uzitok, len vyhodene prachy a kopa chemie, ktora mi robila viac skody ako uzitku. vyskusaj tieto tri veci, co som ti napisala. dokopy je to 7- 10 e za vsetky tri a vydrzi ti to minimalne mesiac ak nie viac. kokosak mi vydrzi viac, leniens vydrzi tiez pomaly dva mesiace a jarisovu vodu bravam pol litrove balenie. mas to cerstvo zarabane v lekarni.

olifcek
9. mar 2015

i ja mam mimicke okolo oci a vooobec mi to nevadi :D mne vadia kusok na cele horizontalne, ale ludia okolo mna si tukaju na celo, ze toto niesu vrasky, ze ci mi sibe :D tak uz sa nesledujem a som spokojna... 🙂 vela sa snazim pit, kremujem sa trosku... 🙂 mladsi auz nebudem... 🙂

majkafer
autor
10. mar 2015

Dakujem, dievčatá, za rady, niečo vymyslím budem sa snažiť myslieť pozitivne 🙂

elenita
10. mar 2015

No, radšej by som mala "len" vrásky ako akné.... 😖
Ja mám zas problematickú pleť od puberty, a nepomohol ani vek, ani tehotenstvo, ani pôrod... 😝

monkabr
10. mar 2015

No nemozem suhlasit so zovseobecnovanim, ze lacne kremy su rovnako dobre ako drahe. Amoze to platit pri niektorych, ale urcite nie pri vsetkych. Aj drahy krem moze byt neucinny a naopak lacny ucinny. Z tych lacnejsich vyhral test kremov proti vraskam krem z Lidlu za par eur a porazil aj kremy o nieco drahsie. Ja zatial kremy proti vraskam nepouzivam, ale ten cas sa blizi 🙂 Ale na mojej mamine - fanaticke na kozmetiku som videla, ze naozaj dobry/drahy krem je proste naj. Ked vyskusala krem pomaly za 70 eur, tak za 2 mesiace som neverila vlastnym ociam, co jej urobil s vraskami a odvtedy iny nepouziva.

dorothy77
10. mar 2015

@monkabr aký to je krém? 🙂

elizita
10. mar 2015

@majkafer hlavne sa vyvazene stravuj... ked budes jest dostatok zeleniny a ovocia a dostatocne pit, tak sa budes potrebovat aj menej kremovat a koza sa ti nebude tak vysusovat... no, ale riesit vrasky okolo ust a oci po 30tke.. ze sa s tym vobec zaoberas...

monkabr
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
damoska
29. máj 2018
Používateľ damoska je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od damoska.

tiež by som to moc neriešila. Skus kremy na prvé vrásky, na mimické vrásky a výsledok sa určite dostaví

sonka1981
26. júl 2018
Používateľ sonka1981 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od sonka1981.

ale ak ti to nedá, skus nejaky masažný pristroj na vrasky, možno ti to pomože

damoska
18. nov 2018
Používateľ damoska je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od damoska.

tie masažne pristroje sa kombinuju s nejakym gelom, alebo kremom? ALebo ako to funguje?

doriss_po
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
12romi34
27. jan 2019
Používateľ 12romi34 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od 12romi34.

alebo skus tento masažny pristroj.http://www.orava.info/oravask/default.asp?cls=stoitem&stiid=73097 sama ho mam doma a čo pozeram, je v akcii za 9euro, zrovna maju novoročny vypredaj, tak ešte ušetriš

essenceee
28. júl 2019

teraz su velmi moderne nočne pletove masky. Poživate ich niektora? Na akom principe to funguje?

eliska13
28. júl 2019

@majkafer typ pleti a genetiku neobabres ani najlepším krémom.Nevyspatie, váha hore dole....dobrý pitný režim, spánok, nevystavovat tvár slnku krémom príliš neverím či som mala lacný, drahy, sérum, kozmeticka ...pomohol iba botox🙂ale mám o takmer 10 r viac ako ty.ale ja som riešila vrásky hnevu a vrásky na čele okolo očí na to, že sa extra nestarám nemam.stihle baby so suchou pokožkou sú na to náchylnejšie.asi som konečne vďačná za moju hrubšiu a mastnu pokožku😚

mareri
30. aug 2019

Takže myslíš, že kvalitne kremy nepomožu?

miroslava_vancova1
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
vevericka554
Odpoveď bola odstránená
Zobraz