Prvé trhanie stoličky - osobné skúsenosti

sunny8
20. jún 2017

Ahojte zeny 😢 dlho som tu nebola a prisla som sa opytat na vase OSOBNE SKUSENOSTI. Dnes som sa odhodlala po vyse 8 mesiacoch bolesti zuba ze zajtra navstivim zubara nech mi ten zub konecne vytiahne kedze zachranit sa vraj neda. Mam ho menej ako polovicu myslim to tak ze mam ten zub predtym medzera (z vylomeneho zuba) kusok vylomeneho zuba a ptm este jeden zub normalny. Kto mal takyto pripad nebude problem ho nejak uchytit pri tahani? Mam totiz panicky strach akonahle ucitim ten zubarsky smrad odpadujem tlak sa mi znizi ach. Ako dlho to trva celkovo? Moze sa stat ze mi.nezaberie injekcia? Zapal nemam tak dufam ze nebude to velmi boliet. Aky je to pocit ?

tslobik
20. jún 2017

@sunny8 Ahoj, ja som sa rozhodla, že si nechám vybrať všetky osmičky (zuby múdrosti) bez toho, aby ma ešte boleli. Ono záleží na tom, akého máš zubára. Ja keď som mala tých klasických "akože štátnych", ale boli vedení ako súkromní a ceny mali nižšie....hrôza. Potom som si našla tých "drahých"....akože idú cez poisťovnu ale ceny sú neprimerané.....Ale zase strach odpadol....proste na všetko majú metody.....všetko vysvetlia, robia rtg......konzultujú.....ale tomu zodpovedá aj cena...Ale bolesť žiadna....Trhali mi tak tri osmičky, a ani som nevedela ako, pár sekúnd, bezbolestne, aj potom ako inj. prestala účinkovať, žiadne atb.......Len ma zabolel účet.....Mnoooo ale za komfort sa platí. Teraz sa idem objednať na poslednú osmičku, čo je vraj podľa Dr. najhoršie postavená....niekde pri kanáliku či čo. Ja tomu nerozumiem, ale verim.....Len aby som sa jej konečne zbavila, aj keď mi nerobí žiadny problém....Osmičky proste nechcem.......Veľa zdaru prajem.... A keď je dobrý zubár, komunikatívny, ústretový, čo všetko vysvetí, niet obáv.....Držím palčeky.....Mna čaká to isté...

lilyianka
20. jún 2017

@sunny8 mne zubarka trhala horne osmicky,mala som z jednej len stvrtku,ostatne sa mi predtym zlomilo...kedze korene boli pekne rovno,s trhanim problem nebol...zub si uchytila,nejak nasrobovala alebo co a o minutu dve som ani nevedela a zub bol vonku.....nic nebolelo,ani predtym,ani potom ani pri trhani....ziadny opuch,bolest a ani lieky nebolo treba...a to som bola u normalnej zubarky,nie sukromnika,lebo moj mi zadelil sumu,ze sa mi panenky otocili a esre ma posielal zbytocne stomatochirurgovi

dorottka
20. jún 2017

@tslobik pri kanaliku znamena, ze je blizko trojklanneho nervu a je vacsia pravdepodobnost (ako zvycajne), ze sa extrakciou alebo pooextrakcnym opuchom narusi... ale kedze o tom chirurg vie, snad si da zalezat 🙂 Ale ak nerobi problem, za to riziko to tahanie mozno ani nestoji (len z dovodu, ze ju proste nechces), preto chirurg varuje. Len asi to mohol lepsie zdovodnit, co sa moze stat.

tslobik
20. jún 2017

Veď to....tie závratné sumy.....Ja som mala v mladosti zubárov troch.....a hrôza, síce lacno robili.....ale tie škody nenapraviteľné.......Ale teraz sa mi to zdá zase veľmi premrštené.....Nemáte skúsenosti niektorá so zubármi v Piešťanoch???

tslobik
20. jún 2017

@dorottka Vieš, ale raz to bude musieť trhať.......a chcem to radšej teraz, kým nebolí....nieže ma to zastihne niekde na dovolenke, alebo v nevhodný čas.....A keď o tom vie, tak mu verím....Ale potom hľadám lacnejšieho zubára🙂 Lebo nezarabam len na zuby...............moje....A kde sú deti a muž🙂

dorottka
20. jún 2017

@tslobik jj chapem, ale je s tym zubom nieco? Neviem ci je ta osmicka vyrastena, alebo v kosti a tak 🙂 Lebo zasa, ak mas normalnu velkost sanky, je to proste len dalsi zub, ktory sa raz bude moct pouzit na mostik alebo hoci aj ukotvenie protezky, dnes uz sa nezvyknu tahat preventivne, len ked maju vyslovene zle postavenie 🙂 u nas v rodine ma napriklad kazdy osmicky do smrti (to znie morbidne :D ) bez jedineho problemu za cely zivot.

tslobik
20. jún 2017

Mám z toho nervy, lebo idem budúci mesiac.....ale sú aj horšie veci...povedzme si to tak....A budem mať pokoj od nešťatných osmičiek....

tslobik
20. jún 2017

@dorottka Ja som si dala vytrhať všetky osmičky preventívne - mali dobré postavenie, čiže otázka pár sekúnd bez problémov a ATB, iba preto, že sa mi zle čistili a ostávali mi tam baktérie......proste som sa bála komplikácií. Teraz mám poslednú, tá ma najhoršie postavenie, ale zubár má rtg, tak mu skúsim veriť, ak keď strach tu je. Ale sú aj horšie veci v živote. A čím skôr to budem mať za sebou, tým lepšie. Aj keď sa niečo pokazí, nech......budem pripravená.....Tie osmičky nesplnajú žiadny účel, akurát je problém s čistením.....Možno nie u každkého, ale ja mám......Ja strach nemám, strach som mala, ked som bola tehotná......Baby, dáte to.......

pininka
21. jún 2017

Mne dolne osmicky vyberali operacne, nebola sanca aby vysli, mali obrovsky sklon a tlacili na vsetky zuby. Celkom sa to dalo. Horna osmicka mi vysla len jedna, ta je zatial ok, druha vysla iba z casti, tiez bolela,vytiahol mi ju bezproblemov. Myslim ze je podstatne si najst zubara,ktory vie dobre trhat. Ja som isla na zubnu chirurgiu. Uz som mala skusenosti s tym zubarom, trhal mi zub aj v tehotenstve, v siedmom mesiaci. Vydrzali sme to obaja😉

zuzana_ci
21. jún 2017

@sunny8 Minuly rok som si nechala dobrovolne vybrat vsetky osmicky (4). Tlacili na ostatne zuby a nemali sa kam prerezat. A zaver? Teraz mi je luto, ze som sa k tomu odhodlala tak neskoro, mohla som to urobit pred 15-timi rokmi. Ano, na trhani zubov je cosi nevysvetlitelne STRASNE. A to je ten STRACH PRED prvym trhanim. Ked si okolie podava za povinnost strasit hororovymi historkami a podobne... skoda slov.
Moja skusenost - na zubnej chirurgii, s vymennym listkom od zubara (z ineho mesta), trhali mi to dokonca studenti zubari, vsetko prebehlo sup-sup, hlavne klud a potom tri-styri dni treba pocitat s tym, ze je tam otvorena rana, kludovy rezim a nejest napr. jogurty, aby to nezacalo kvasit... o tom davaju sami poucenie.
Je dobre mat pripravene lieky proti bolesti a dat si napr. 4 hod po trhani, alebo ked citit, ze injekcia uz neposobi, lebo ano, bolest tam je, ale kazdy sme ini, niekto potrebuje tabliet viac (postupne po jednej), niekto menej, mne stacila jedna na kazdy zub. Napr. Ibalgin ano, Paralen nie, lebo sposobi zvysene krvacanie...
Na zubnu chirurgiu som isla preto, ak by sa nieco skomplikovalo, tak ma len prevezu na operacku a plynule pokracuju... ano, moze sa stat viac veci, ale trhanie je nacastejsi zakrok a pravdepodobnost ze sa to stane prave vam je minimalna. 😎 Je to v pohode, netreba sa bat. A keby cokolvek, budeto len chvila a to prejde.
Velmi dolezite je byt uvolneny a v pohode, psychika robi vela, ako pri vsetkom. Na ten ucel by som odporucila SÉDATIF PC homeopatika.
Inak je to len o tlaku, ziadna bolest, len tlak a pocit ako nieco je vytahovane a odchadza. A potom to prazdno. A ked sa ranka zahoji, ten pocit ulavy a chybajucej bolesti z komplikacii co to sposobovalo predtym.... myslim s laskou na kazdeho zubara/rku co mi pomohli a prajem im vsetko dobre :D tak asi.