Ahojte, po koľkých dňoch od nakazenia sa vám prejavili prvé príznaky? Aké príznaky to boli? Ďakujem
@salome123 Ja tiež neviem, kedy presne som sa nakazila, s pozitívnym som bola v dennom kontakte, a asi 7dni čo sa nakazil on, som pociťovala bolesť hlavy, kĺbov, krížov a slabosť oči. Dva dni po týchto príznakoch som mala pozitívny PCR. Tri dni po teste strata cuchu a chuti. To boli všetky moje príznaky.
Manžel mal covid v práci. Kolegyňa mala štvrtok, piatok horúčky. Ešte potiahla pondelok a utorok, lebo vedúca chcela, aby potiahla celý týždeň... Manžel sa ozval, že má horúčky, nech ju pošle na testy. Akurát v utorok doniesla chlebíčky, lebo oslavovala 30-tku. Keďže bola pozitívna, hneď išla domov. Ďalšia kolegyňa s vedúcou jedli chlebíčky, ktoré pripravila a za týždeň mali obe zvýšenú teplotu. Jedna mala 38 a druhá 37, ale po pár dňoch jej to vyskočilo vyššie. Obe pozitívne. Manžel, ktorý nejedol z chlebíčkov, mu nič nebolo a bol aj negatívny...
Maminin kolega hneď ako mal teploty, zostal doma a oznámil v práci, že je pozitívny. Ona pracovala hneď vedľa neho, ale nedostala to...
Myslím, že tí, čo sú príznakoví, tak roznášajú to hneď až po tom, ako začnú mať príznaky a do týždňa by sa to malo prejaviť... Keď nie, ste negatívny... Horšie je to pri tých nepríznakových...
@salome123 od kontaktu s pozitívnym to bolo 5-6 dni. Začalo to tecenim z nosa ale len občasným a mala som pocit strašne suchej sliznice nosa, potom hrdlo, kašeľ tiež len občas a len take mierne nutkanie. Bola som na teste antigen ešte negatívna o tri dni už pozitívna ale už som cítila tlak na plucach.
Príznaky bývajú najskôr 4--5 od nakazenia, ale môžu sa objaviť aj neskôr....a človek môže byť infekčný od 2dňa kedy ešte ani nevie že je nakazený a infekčný prestáva byť ak je posledné 3dni bez príznakov, ale minimálne po dobu 10dní.....Je to stále nový vírus o ktorom sa veľa nevie napr.prečo je veľa ľudí ktorí nenakazia nikoho a niektorí sú zase superprenášači ktorí napriek tomu že sú bezpríznakoví dokážu nakaziť naozaj veľa ľudí ako ostatní.....
Manžel sa stretol v práci samozrejme nevedel o tom, v pondelok pred vianocami. štvrtok začal kašľať, mal zvýšenú teplotu tri dni, svaly ho boleli a kasel ma hrozný stále.. v pondelok po vianociach to začalo u mňa, len ja som mala svalovú horúčku mierny kašeľ a na štvrtý deň čuch som stratila, ktorý nemám stále. Včera sme boli na testoch ja som pozitívna ale manžel už nie.
Neviem kde som sa nakazila. 2 dní som mala bolesť hlavy ako migréna. Na tretí zimnica a teplota do 38.5 tak 3 dní, potom upchatý nos občasný kašeľ a strata chuti a čuchu. Momentálne to je 14 deň okrem teploty a zimnice stav pretrváva.
Cca 4 dni po tom, ako sa priznaky objavili u muza.. zacalo to pocitom unavy, potom bolest noh, hlavy a chrbta v krizovej oblasti. Trvala bola len bolest noh, cca 3 dni v kuse, dost neprijemne.. nasledovala strata cuchu.. bez teplot..
Ja sice neviem kolko dni to bolo po nakazeni no priznaky som mala bolest hlavy a pocit nadchy neskor prisla strata cuchu a chuti ale netrvalo to nejako extra dlho
Ja som mala na 6 deň
Na piaty deň...prvy priznak zimnica
baby ja som dnes 15 den uz sa mi nesce ani pisat na desiaty zrazu zapal spojiviek, pretym kalsika preve dni tepltoy, unava neskutocna , strasna bolest chrbta hornej casti chrbita aj spredu potom hrudnik...to mi preslo po ATB..no teraz uz 4 den bez atb a bolest chrbta v horenej casti sa vratila..mate niekto toto prosim vas?bolest chrbta v horenej casti?uplne hornej od hora uroven prs ale vzadu...uz mi to preslo a teaz zas..ja kasel nemam , iba sporadicky som si rano vacsinou odkaslala tak ze som si dvakrat alebo trikart msuela aby sami to vykaslalo...ale prosi vas ten chrbat ma znepokojuje uz citam o suchom zapale pluc a enivem co...
Ahojte baby. Potrebujem. Radu. Bola som na testoch. No. Žiaľ som. Pozitívna. Mam bolesti hlavy a plus. Nadka. Nič iné. Neviete mi poradiť. Kedy mi to skončí. Ta bolesť hlavy. Rozmýšľam nad tým. Ze si dám už asi tabletku od bolesti. Ďakujem. Za každú radu.
@radicova12345
U každého je to individuálne.. mne moje prvé príznaky začali 20.1. a odvtedy sa to nabalovalo v teplotách 39.. Nešli striasť, telo prestalo prijímať stravu, tekutiny, nemala som chuť. Momentálne ležím v nemocnici. Už sa to zlepšuje, ale bolo to veľmi zle.. dnes som tu 11den..
Ťažko povedať, po koľkých dňoch. Lebo neviem, kedy a kde soml ten vírus stretla. Ale z večera do rána som zrazu stratila čuch. A PCR test bol následne samozrejme pozitívny.