Prvá pomoc pri bolesti hrdla

melissa_19
3. feb 2024

Ahojte, mam pravdepodobne silnú chrípku alebo angínu neviem, začalo to v piatok večer, teploty bolesť svalov hlavy zvracanie prežijem ale tu silnú a zakernu bolesť hrdla fakt nie... už nevládzem v noci nespím c3z deň nespím stále sa dopujem paralenom novalginom flector nalgesin antibiotika.. robím si zabaly skúšala som olejovi octanovy a salviovy nezaberá.. prosím vás od akútnej bolesti mandlí poraďte ďakujem

petronellla87
3. feb 2024

@melissa_19 kloktat slanú vodu si skúšala?

uhnakova
3. feb 2024

Mne pomáha pri virózach kloktať slanú vodu. Ovšem pri mojom prvom covide to nepomohlo, pretože tá bolesť bola peklo a nezaberalo na ňu nič. Pokiaľ ťa bolí hrdlo už tri dni, choď k lekárovi, urobí crp, resp. vyšetrí ťa, či to nie je angína. Vtedy treba atb.

janinah
3. feb 2024

Hlavne si uvedomiť,že nie je chyba,ak bolesť celkom nezmizne....už aj to je dosť,ak sa po lieku zmení na znesitelnu....nehovoriac o tom,že každý má iný prah bolesti.Tiez pozeraj letáky liekov,aby si brala správne davky a neprekročili dávku za 24 hodin.

annazozelenehodomu1
3. feb 2024

@melissa_19 mne pomôže kloktať ústnu vodu Listerine, zelenú

simsalabim
3. feb 2024

Slana voda alebo Glimbax na kloktanie.
A tbl od bolesti.

mabenn
3. feb 2024

na silnu bolest hrdla si davam normalne tabletku od bolesti, pomaha aj na zapal, napr ibalgin rapid/mig, k tomu cmulam zlate pastilky, odporucam

anavixy
3. feb 2024

Skus Priessnitzov obklad na zmiernenie.

melissa_19
autor
3. feb 2024

@anavixy to je vlastne studený? Nezhorsi sa to ešte? Bojím sa toho

melissa_19
autor
3. feb 2024

@mabenn mam doritricin, dávam si každé 4hosiny paralen aj kvôli teplote nalgesin/novalgin od bolesti pripadne keď som už zúfalá flector a každých 12h antibiotika

melissa_19
autor
3. feb 2024

@janinah no myslím ze prekračujem lebo každé 4 hodiny paralen skrz teplotu hlavne.. od bolesti novalgin alebo nalgesin keď som zúfalá flector a každých 12h atb

melissa_19
autor
3. feb 2024

@petronellla87 áno aj šalviu aj rumanček

didush27
3. feb 2024

@melissa_19 mne pomáha Strepfen sprej

2023zuzka2023
3. feb 2024

Stopangin sprej

anavixy
3. feb 2024

@melissa_19 keby sa to tym zhorsovalo, tak sa to ssi neodporuca 🙂 prave naopak, vygoogli si ako to funguje

melissa_19
autor
3. feb 2024

@anavixy rozumiem ako to myslíte len mam strach😅 ďakujem

majlo1234
3. feb 2024

Ano priesnitz a kloktanie kludne aj 5 krat do dna