Idem prvýkrát ku psychiatrovi a mám z toho strašný stres. Čakala som mesiac na termín,ale čím sa to blíži tým viac som v strese. Mám úzkosť a silnú ocd. Veľmi ma to trápi a tiež mám z toho stres, že budem plakať. U psychologičky som sa po prvej vete rozplakala, ale tam mi to nevadilo, lebo na stole boli hneď servítky. Je to tak aj u psychiatra a je to normálne ?
.
Oni sú tam na to si myslím, aby sa človek vyrozprával a aj si poplakal...a čím viac tým lepšie... uľaví sa vám
no ale ked prva veta psychologicky bola, ze "toto uvodne sedenie vas bude stat 60eur a pre lepsie zanalyzovanie vasho stavu by sme mali absolvovat aspon 5 sedeni", tak to by rozplakalo nejednu zenu, zvlast pokial sa predtym nezastavila v bankomate.
Ale neboj, hlavu vzhuru, psychiater by mal mat este lepsi pristup ako psychologicka a pomoze ti aj medikamentozne, ak to bude potrebne.
Neboj, tiez ked som siel prvy krat ku psychiatrovi som myslel ze to nedam, mal som silne uzkostne stavy, no rychlo ma dali dokopy, od toho ti ludia su. Drzim prsty
Je pravdepodobné, že tam tiež budú pripravené vreckovky. Alebo to urob ako ja, dones si vlastné vreckovky, celú krabičku. A tiež vrecko na tie "osmrkané." Psychiatri sú zvyknutí, že k nim chodia ľudia v zlom psychickom stave, že plačú atď. Určite to zvládneš, držím palce.🤗
Nemáš sa čoho báť. Je to lekár, pochopí ťa. Povedz mu všetko, čo ťa trápi. Vreckovky tam asi nebudú (moja nemá), ale kľudne si zober svoje..
my sme chodili s pribuznym neboj su tam vreckovky a fakt sa neobavaj oni uz videli a poculi vsetko bude to ok
ten strach predtym je najhorsi 😉
@egonsk psychologickú mi platí poisťovňa 😁
@axve vďaka aj ja tebe držím prsty
@suge ďakujem krásne
Neboj sa, bude to v pohode, oni sú na to zvyknutí. Držím ti palce
A kto ti diagnostikoval OCD?
Autorka, drž sa. Zvládneš to. ❤️
Chodila som s dcerou a bolo to super, dcera sa k nej dokonca tesila. Mam pocit, ze ked jej povedala, ze uz nepotrebuje chodit na kontroly, tak dcera bola aj trochu smutna z toho. Psychiater nebude s tebou rozoberat tvoje pocity dopodrobna, ako psycholog, skor nasadi medikamentoznu liecbu a bude sa zaoberat jej vplyvom na tvoj stav. Ale je to v pohode, lekarka ku ktorej chodila dcera bola skvela a sedenia boli vzdy velmi prijemne. Nemas sa coho bat. A tiez sme aj plakali a vselijake emocie tam vychadzali na povrch, ale ber to tak, ze ides k odbornikovi, ktory je na taketo situacie pripraveny.
@axve môžem sa spýtať aké si mal problémy ja som už tretí týždeň na PN začalo sa to úzkosťou nechcela som ísť von z bytu mala som paniku s ľudí potom to nejako prechádzalo ale začali sa problémy s nespavosťou skončila som na urgentne dali mi nejaké lieky po čase bolo všetko ok a znova to prišlo nevoľnosti stres úzkosť a nemôžem spať znova som skončila na pokraji síl žiadne jedlo a na vyzivach mám navštíviť psychiatra tebe ako dlho trvalo kým ti pomohol?
@michalllka na antidepresivach som asi sedem rokov, sprvu citalec, potom alventa, lieky som skusal po dohode s lekarom raz vysadit, nebol to rozumny krok, uzkosti sa mi vratili, musel som mat silnejsiu alventu. Dohodol som sa s lekarom ze ju chcem uzivat dalej ,uz nechcem uzkosti, uz som ich dlho nemal kedze alventu uzivam uz dlho, sem tam depresia ale tu ma asi kazdy. Pri uzivani alventy nemam ani ziadne vedlajsie ucinky, vyhovuje mi. Urcite navstiv psychiatra, mal som tiez obavy, no boli zbytocne, uzkosti som mal silne, liecivo mi zabralo cca do dvoch tyzdnov
@axve a nie sú tie lieky návykové prišiel si aj na príčinu prečo to všetko vzniklo tiež si mal problémy zo spánkom mne to tráva už viac ako tretí týždeň a už nevládzem doma mám dieťa ktoré ide o týždeň do školy musím sa dať do kopy mne dali to pohotovosti neurol 5mg ráno večer pol tabletky a na spanie hypnogen ktorý nezaberá spím len chvíľku teraz mi na urgentne na psychiatrii dali oxazepam k tomu ale tiež nespím ako by som mala mám strašnú nechuť do jedla som vyčerpaná a bojím sa ako bude ďalej skúšam meditáciu pijem aj bylinné čaje
@axve a ako dlho si čakal na vyšetrenie u psychiatra?chodil si k nemu dlho
@michalllka kazdemu tu uzkost vyvola asi nieco ine,kazdy ma nejaky spustac, mne to zrejme sposobilo uzivanie alkoholu, pred navstevou psychiatra som na tom bol naozaj zle, nemohol som ani medzi ludi lebo som mal silnu uzkost, do prace som tiez casto neprisiel lebo som nemohol vydrzat vo vlaku ktorym som dochadzal. so spankom som to mal tak ze som stale mal potrebu spat, velmi mi ale spanok pomahal. Aj ja som skusal bylinne caje, no moja uzkost bola uz silna. Pani psychiatricka mi velmi pomohla, chodim tam uz len preventivne raz za rok, alventa mi sadla dobre. Navyk na nu nemam, niekedy aj zabudnem uzit.
@michalllka vies ono kazdy mame to fungovanie tych hormonov ine, kazdemu treba asi ine liecivo, mne zapasovala alventa, mozno tebe by pasovalo nieco ine. Od toho je psycholog aby vedel ake su tvoje problemy a psychiater aby nasledne nasadil liecbu
@axve ďakujem za odpovedet
.