Prvá gynekologická prehliadka na Slovensku
Ahojte,chystám sa na prvú gyn.prehliadku na Slovensku, keďže dlhé roky žijem v zahraničí,a neviem čo si mám obliecť,čitala som rôzne diskusie na túto tému a riadne ma to zarazilo,lebo píšu že sa chodí po ambulancii s holým zadkom,čože??????,to si nemôžem obliecť letné šaty po kolená alebo dlhšie širšie tričko?a čo je vlastne koza?to prvýkrát počujem,ako keby som spadla z mesiaca však?diky za všetky odpovede
@josephinka222 samozrejme daj si šaty alebo sukňu alebo dlhšie tricko. Jasné môžeš ísť aj s holým zadkom - mať nohavice a vyzliecť si ich, lekárovi to je jedno, ide o tvoj pocit. Koza je lekárske vyšetrovacie lehátko/kreslo, vyjdes na ňu, si v polosede/pololahu a nohy das od seba do držiakov
@josephinka222 koza je vysetrovacie kreslo. Oblec si suknu, papierovu na vysetrenie u nas nedavaju.
A niekde asi stále funguje zastaraly systém kde sa žena vyzlečie u sestričky a ide tak k lekárovi ale tam by som v živote nešla 😅
prosiiim ta samozrejme, ze si mozes nieco obliect. Su ambulancie (zalezi od jednotlivej lekarky), kde sa vyzlecies u sestricky a ides k lekarke. Ak nie si pripravena, ides s holym zadkom 😀 - ale ak ma ambulancia uroven, vyzliekas sa bud u dr. za plentou alebo ti v kabinke visi plast. Samozrejme ak nevies na ake miesto ides, nie je problem prist k lekarke v sukni alebo satach, kde si v kabinke alebo za plentou vyzlecies len nohavicky. Neviem osobne o ziadnej, kde by si musela chodit na holo. A inak koza sa vola lezadlo, ktore sluzi na vysetrenie. Daj si kludne suknu, nikto ta nebude nutit ist bez nej.
@nelca0510 mám 36 rokov,v zahraničí som aj rodila,jasné že som chodila na gyn.prehliadky ale tam to bolo úplne iné,žiadna sestrička ani koza,lekárka ešte pred vyšetrením zamkla dvere aby nikto iný okrem nej a mňa nebol v miestnosti.
@josephinka222 no ak si dáš krátke tričko tak ano budeš tam s holým zadkom 😄 ale veď je to preboha lekár alebo sestrička. Oni naozaj na teba nie sú zvedaví a vidia tam denne toľko nahých žien že naozaj nikto tvoju holú riť riešiť nebude 😄 Ak ti to vadí tak si daj šaty alebo sukňu. A ako ťa vyšetrovali v zahraničí keď ti brali napr stery? To si stála a vyložila len nohu na stôl? Lebo si to neviem úplne predstaviť. Musela si asi niekde ležať s vyloženými nohami aby ti tam lekár videl a prípadne bral vzorky. Celé mi to príde nejaké divné
@josephinka222 museli ti brat stery na cytologiu. Aj vysetrovat ako tehotnu.
@kkovacovak no ležala som na stole obutá v topánkach a čo najviac som roztiahla nohy,ta koza by bola asi lepšia.
@hazelgracegus tak ale to už by sme sa tu mohli baviť donekonečna keďže nevieme ako je to u konkrétneho lekára. U nás idem k sestričke a odtiaľ oblečená tak ako som prišla k doktorke. Tam sa so mnou doktorka porozpráva a potom ma vyzve aby som sa vyzliekla v kabínke u nej v ordinácii. Takže k sestričke následne idem opäť oblečená. Každý doktor to má inak. Aby boli v kabínke dve pacientky a vyzliekali sa tam mi príde ale veľmi zvláštne.
@josephinka222 tak zažiješ aspoň pokrok lebo to mi príde ako keby si chodila niekam v afrike v púšti. Normálne vysadneš na posteľ a vyložíš nohy na také "držiaky" a doktor sa ti tam pohrabe. Daj do googlu keď nevieš.
@hazelgracegus tak uvidím,určite to nejak zvládnem.
@hazelgracegus už som sa zlakla 🤦♀️ to mi prišlo dosť zvrátené 😄
@josephinka222 ja chodím s holým zadkom 😀😀 ja som to absolútne neriešila. Veď on neni zvedavý na môj zadok alebo čo. Vyjdem z kabínky ktorú ma v ambulanci sadnem na kozu a pozrie ma. Sranda ja som to nikdy neriešila či mi uvidi zadok alebo čo 😀😀
Aj dnes som bola na prehliadke a rozmýšľam čo som mala na sebe. Tričko a rifle 😀
@hazelgracegus tak máš pravdu,a vlastne lekár vyšetruje pacientku,berie to ako normálnu vec,aspoň tak by to malo byť
@josephinka222 prosím ťa, nerob z toho drámu, nejdeš na vyšetrenie do stanu v Afrike, vyber si lekára podľa referencií, u môjho sú tri kabínky, sestrička príde do ordinácie len vtedy, ak ju lekár zavolá stlačením gombíka, keď potrebuje asistenciu, Inak som tam s lekárom len ja, no keby zamkol dvere, prišlo by mi to divné, Nemá klasickú kozu, ale kreslo, pred ktoré sa postavíš, oprieš a ostatné zariadi on diaľkovým ovládaním. Stôl má vo vedľajšej miestnosti, kde má sono. Normálne mám na sebe sukňu a tričko, aj jedno aj druhé ide vyhrnúť, vždy som bola obutá. Len si daj pozor, aby si tú sukňu vyhrnula pred lekárom, nie pred predavačom z bufetu v bielom plášti, ktorý priniesol bagety 😅
Konkrétne môj lekár má 2 kabínky pre 2 pacientky na prezlečenie. Takže bud sa tam prezlečiem do sukne alebo len gaťky vyzlečie ak už som v sukni prišla, sestrička má výzve že môžem vyjsť z kabínky (ak tam rieši nejakú pacientku predo mnou) posle má k lekárovi na vyšetrenie, prídem, sadnem, krátky rozhovor co a ako (menštruácia,pripadne ťažkosti...), urobí vyšetrenie, ak treba vysvetlí,ja poďakuje, odchádzam, odovzdám sestricke kartu,prezleciem sa a idem preč z ambulancie... raz sa mi stalo ze som prišla v gatiach a zabudla som si sukňu- sestrička mi požičala nejaký erárny nemocničný oblek 😅
@josephinka222 no a čo ťa vysetrovala na normálnej stoličke ci ako, lebo neviem si to predstaviť na com inom a ako by Ta mala vyšetrovať, čo také iné/odlišné sa používa v zahraničí 😲😲😲😲, ved koza je len hovorové označenie gynekologického kresla
@aurorastone ja už som zažila vyšetrovanie na obyčajnej posteli aj na Slovensku, takže verím že v zahraničí to môže byť "normálne"
@elizabet173 wut? To máš z nejakého kameňaku tu poslednú vetu s tými bagetami? 😂😂😂😂
@aurorastone nie na stoličke,vošla som do ambulancie,pýtala sa či mám nejaký problem,kedy som mala poslednú menštruaciu,poslala ma sa vyzliecť (mala som oblečené saty po kolená),ľahla som si na posteľ a čo najviac roztiahla nohy,vyšetrila ma,zapisala do počítača,všetko bolo OK a odišla som.
@aurorastone samozrejme 😎

@josephinka222 v zahranici si nechodila na prehliadky? Kolko mas vlastne rokov? Oblec si dlhsie saty pod zadok a je to. To,ze niekto chodi po ambulancii s holym zadkom je na tej a tej zene