Zdravím vás.
Chcel by som sa opýtať; prepáčte, že bude príspevok dlhší...
Vo štvrtok som bol po dlhej dobe, plávať. Všetko fajn, zaplával som si pár krát dráhu, samozrejme s prestávkami, všetko OK.
Keď som išiel z plavárne, zastavil som sa v obchode, a tu to začalo... ako som sa sklonil pre tovar v regály a zároveň sa vtedy nadýchol, zrazu prudká bolesť (pri nádychu) v oblasti srdca...asi 9x silná bolesť pri dýchaní, pocit, akoby som mal v hrudi (pri/v srdci) bublinu. Zľakol som sa, že čo to, rýchlo som zaplatil a utekal k autu, kým som neprišiel domov, silne zvieranie na hrudi, zo strachu mi zle zostalo. 🤷♂️😢
Prídem domov, stále bolesť ale slabšia. Tak som si (ako panikar zobral tlakomer) odmeral tk a: 124/76/101 pulz, tlak fajn, pulz zo zľaknutia.. viac som nemeral.
Vystrel som sa na podlahu, dal pod seba tvrdý penový valec, na ňom som sa asi 4-5x pováľal, bolesť ustupovala, až vymizla. 🤷♂️
Tak sa teda pýtam: mohlo to byť z chrbtice a "šoku" pre telo (chrbticu) z plávania, keďže doteraz som robil jednotvárnu robotu (PC alebo upratovanie, občas cviky) a zrazu som sa rozhýbal plávaním? Mohlo to byť z toho? Chrbát? Aj Vám sa to stáva, tie zvieravé tlaky na hrudi pri dýchaní? Hneď som myslel, či to nemohlo byť: infarkt alebo (bestabilná) angína pectoris .... ale to ťažko, skôr chrbtica... do dnes mi je nejako divne, ale od včera sa aj počasie pokazilo, je tak pochmúrne, prší... všetko ma bolí. 🤷♂️🤷♂️
Dnes som vstal s veľkou bolesťou chrbtice (krčná a drieková). Môže to byť všetko z chrbtice? Som kardio pacient, preto sa bojím... a ešte, užíval som tie ATB- Ciphin...v čase užívania ATB, som vysadil AD, na dohovor lekára, mohlo mi spôsobiť aj vysadenie liekov na psychiku jej zhoršenie??
Nehnavjtebsa, že píšem často
Ďakujem veľmi pekne za odpovede.
Ospravedlňujem sa, že som sa rozpísal. 😢
Ďakujem za komentár/e.👍
podľa popisu to vyzerá na chrbticu, vtedy je bolesť taká vystreľujúca, myslím, že si sa ponamáhal viac ako bolo telo zvyknuté
chrbtica na 100p zbytocne panikaris..hnacku nemas z AD, ale zo stresu drazdivy nervovy system a tym aj crevo.
Nebol si v poslednej dobe chory?korona,chripka?ja po nich mavam podobne problemy,najma ked nedoliecena sportujem.
@ciernysokol koronu som mal v decembri (mierny priebeh), teraz mi vyšla e.coli, tak to som liečil, chrípku som mal (ak rátam teda koronu - december), ak obyčajná chrípka, tak niekedy v septembri, tuším.
Je to spojenie chrbtice +vysadené AD.
@fifozbs chod k psychiatrovi, sám lieky nevysadzuj, vidíš, že ich potrebuješ