Ahoj žienky, neviete o niečom alebo ste prípadne nepodstúpili na nejakej klinike spevnenie poprsia? Žiadny chirurgický zákrok , ale niekde som raz počula niečo o zvýšení tvorby kolagénu alebo niečo podobné..Je mi smutno pri pohľade na moje prsia, som mladá ale prsia totálne ovisnuté vyťahané, samá stria, len kožky, hanbím sa ☹..Krémom neverím, tabletky vraj ak zaposobia tak len vtedy ked sa užívajú, tak rozmýšľam nad nejakou neinvazívnou metodou...Budem rada ak mi poradíte 🙂 Príp. vaše skúsenosti, s niečím čo by mi aspon trochu pomohlo, aspon spevniť tú pokožku,lebo normálne ked si prejde prstom po nej tak ostane pokrčená, no je mi do plaču, ked si odmyslím že ich mám po kolená..Je to intímnejšia téma, ale je nás žien, tak snád vás to nepohorší, ďakujem 🙂
aspon rok pockaj a cvic na prsne svaly a uvidis, potom konzultacia
ja mam super aj po troch dojceniach, asi je to genetika, ale chapem ta, neboj
A kedy si prestala kojiť ? lebo pokožka na prsiach je veľmi jemná a potrebuje istý čas, aby sa opäť ,,spamätala´´ to niekedy trvá aj rok a viac :-/ nepočúva sa to asi dobre, ale treba len počkať, mám veľa kamarátiek, 3 sestry kt. už majú deti, takže viem, že každá na začiatku depkárila, ale časom sa to vrátilo späť do normálu. Zákrok existuje, ale odporúča sa až keď sa odkojí posledné dieťa, lebo by to bolo zbytočné. Je to premiestnenie tuku napr. zo zadku do pŕs a prsia sa akoby spevnia takou sieťkou. Nie je to také drahé ako silikóny.
Bi oil či ako sa to volá si neskúsila ? Sestra si ho chválila.
@niky21 nie je to take drahe, ale ani to tolko nevydrzi ☹
JA SOM myslela, ze uz si po dojceni....tak to nic, to si z toho nic nerob, az dodojcis, potom tak pol roka sa davaju dokopy prsia 🙂
no baby nekojím už skoro 4 mesiace...kojila som krátko, ale trápili sme sa celý ten čas, nonstop bola zavesená na mne fakt 24 hod denne,chceli sme to rozkojiť ale proste nešlo, ale fakt prsia ako po 5 rokoch kojenia, a ja neprehánam ☹...používam aj bi-oil pravidelne, ale vôbec absolútne žiadne zlepšenie ani o 0,01 %...bolo by fajn keby sa to aspon trošku dalo dokopy, ja nepotrebujem vyzerať ako pamela, ale proste takto strašné to nechcem, necítim sa dobre a neviem si predstaviť ešte keby som kojila druhé dieťa, čo by som samozrejme chcela....asi teda len čakať a aspon cviciť...☹
možno ťa trochu povzbudím ale zlepší sa to. ja som si dokonca mesiac dokonca aj vytláčala mlieko z prs aby som mala čo dať synovi a za ten mesiac som si doslova zodrala kožu na prsiach a keď som to kojenie vzdala, ostali mi dva vechtíky miesto Dčiek ale po roku a pol sa to vrátilo ako tak do normálu. Mám síce o číslo menej ale vypadajú normálne, žiadne ovisnuté psie uši. samozrejme na dotyk už nie sú také pevné ako za mladi ale hanbiť sa nemusím.a to som po kojení nariekala že len plastika mi pomôže. Zo začiatku som sa každý večer natierala telovým mliekom ale teraz už len občas. Sem tam som robila kliky ale aj s tým som časom prestala ale aj napriek tomu sa to ooooooveľa zlepšilo. Fakt tomu daj čas, kožu premasťuj krémom/mliekom a mali by sa po čase spamätať.
@sumalee a videla si uz nejake prsia po piatich rokoch dojcenia? :D lebo ja som dojcila deti po tri roky dve a teraz dojcim vyse roka tretie a mam pekne aj teraz pocas dojcenia, uplne v pohode, pevneju mi po dojceni naspet tak pol roka max a aj mierne na ne cvicim potom
praveze co som videla velmi zmenene prsia, tak to boli prsia pri skorsom odstavovanii a nie prsia matiek, ktore dojcili dlho
teraz neriesime, aky bol tvoj problem pri dojceni, stava sa vselico, ale ani sa k tomu nevyjadrujem, kedze neviem presne co sa dialo, ale fakt je, ze kratke dojcenie vie viac prsia zdevastovat ako dlhsie, prirodzenejsie potrebam dietata
@katka708 dakujem, no podobne som na tom veru, tiež som sa snažila si vytláčať mlieko aj všetko, nemyslela som že to bude mať také následky, no bodaj by si teda mala pravdu že sa to tiež zlepší, ja som mala predtým Ečka, tiež nie extra pevné, ale čo už, ale teraz by som bola vdačná aspon za menšie ale pevnejšie..budem stále natierať, dakujem ..
@celasapremenim no vidíš presne to bude moj prípad ☹..ale to už nezmením bohužiaľ..ale dakujem za vysvetlenie, a podporu 🙂
@sumalee este sa to poda mna moze zmenit cvicenim, nehadz fintu do zita, videla som vselico uz
ja mam zase nafigu pokozku na brusku teraz no :D hlavne ze su deti zdrave a stastne
@sumalee sú na to dobré cviky, pohľadaj na nete. Ja som cvičila aj počas tehotenstva, kojila som niečo vyše roka a prsia mám ako predtým. Tá koža je natiahnutá tým, že prsia menili veľkosť. Nepoteším ťa, ale úplne ako predtým to už nebude (tá koža nemá takú elasticitu už), ale pravidelná starostlivosť robí veľa. Ja používam iba kvalitné rastlinné oleje a maslá, žiadne telové mlieka, tie sú plné chémie.
@celasapremenim to je ale zvláštna logika. Máš to aj niečím podložené, že kratšie kojenie ničí prsia viac, ako dlhé?
@alaguema nie, iba som videla do desat bab po kratkom dojceni,+ tiez sa mi javi, ze vacsie prsia sa viac zmenia ako take dvojky, alebo trojky
no a z rodiny mame skusenosti po dlhom dojceni a mam aj tri kamosky, co to takto tahaju ako ja a vsetko rovnako dobre po roku po dojceni, tak z toho vyvodzujem
o cvikoch sme sa tu uz bavili, v podstate mozno niekto ani keby nedojcil tak sa mu zmenia prsia rokmi, toz, co sa zblaznime?
@celasapremenim väčšie klesnú viac, to je logické, ale inak je to podmienené skôr geneticky (preto to máte v rodine), ide aj o tvar pŕs. Kužeľovité prsia budú vyzerať po kojení podstatne horšie, ako okrúhle. Mám kamarátku s týmto typom pŕs, ktorá nekojila vôbec a má z nich tiež len také kožky.
@alaguema no, je to nespravodlive, ako vsetko
@alaguema ja by som tiez povedala, ze kratsie kojenie prsia viac poznaci - z mojej skusenosti. Kojila som skoro 2,5 roka, samozrejme postupne dieta pije menej a menej a tie prsia sa velmi pomalicky prisposobuju, dostavaju do povodnej formy, kedze uz je mlieka menej. Ak ale prsia rastu v tehotenstve, potom kratko po porode sa naleju a z akychkolvek dovodov je dojcenie v podstate v priebehhu par tyzdnov/mesiacov ukoncene - tak ta koza sa nema kedy prisposobit a dostat do formy. Je roztiahnuta = prisposobena vacsim prsiam. Ale prsia sa uz prestavaju nalievat a roztiahnuta koze splasne 😖 takze suhlasim s @celasapremenim
nemusi to tak byt vzdy samozrejme
Ženy , kojenie nekojenie, raz darmo, každá sme iná, máme inú genetickú vybavu, inu elasticitu kože. To iste platí o brušku. Niekomu koža zostane a iná ma bruško ploské, akoby ani tehotná nebola. Sú ženy, ktoré kojili viac detí po sebe a majú krásne prsia. Niekomu zničí prsia polročné kojenie jednoho dietatka. Podla mna kremiky atd. su totalne vyhodené peniaze. Bud by som sa zmierila s tým, co mám, alebo keby som to proste nedokazala predýchat koli vlastným pocitom, spokojnosti, ženskosti a sebavedomiu, proste by som isla na plastiku a hotovo. Neviem, niekde som citala, ze ženy po 30 sa zacnu inak vnimat.....akoby ženskejdie a spokojnejsie so svojim telom 🙂 Mne to začalo troska neskor - po 35, ale som so sebou tak spokojna, aj sa citim dobre, taká aká som......ked sa citim trošku pribrata, vyhovorim sa na svoju stitnu zlazu..... 🙂 a pohodiiiicka. Všetko máme v hlave dámy !!!!!!
@mamutka vidis takto dako to je veru
mam presne ten isty problem sama so sebou , mala bola kojena dva a pol roka, v tehotenstve som velmi pribrala koza popukala "behom noci" pri pohlade nato co mi ostalo z prs len predychavam, tiez len strie a vobec to vsetko co opisujes :(( takze uplne chapem ako sa citis
@sumalee ja som na tom podobne. Kojila som 8 mesiacov, ale uz pocas tehotenstva mi prsia ovisli tym ako sa zvacsili. O mnoztve strii ani nehovorim. Ked som dokojila, pohlad do zrkadla bol hrozny. Male splasnute a ,,pokrcene,, od strii. Teraz som zas tehu, tak su plnsie a hladsie no po dalsom kojeni to bude rovnake, ak nie horsie. Tiez mam z toho skoro az traumu, hanbim sa pred muzom. Chystam sa potom cvicit a snazit sa ich spevnit. Uvidim po roku, dvoch. Ak nepomoze, rozmyslam aj nad operacnou upravou, bez silikonov, tie nechcem. Hovorim si, ze radsej mat jazvy ako mat ich pomaly po pupok, podprsenky mi nesedia no aj bez nich je to neprijemne nosit take ,,susene slivky,,
@terus00 asi bych sla na operaciu, vedia to super spravit, videla som bez siikonu, zmensene, len strie trochu ostali no
@verus16 no presne, ja viem že asi každá žena čo má takýto problém to takto cíti, ved každá sa chceme páčiť sebe aj mužovi aj ked nás má rád také aké sme, ale je to o tom pocite...samozrejme som vdačná že maličká dostala aspon trošku toho mojho mlieka, ale som z toho fakt smutná ☹..ja mám pocit že u mna to tak tiež bolo behom noci , asi ked som prišla o mlieko už, a to bolo v priebehu asi 4 dní..tiež ťa chápem ☹
@terus00 no presne takisto som na tom, aj to isté plánujem ako ty, tiež nechcem silikony ale verím že nejakým zákrokom to pojde..mne tiež ani žiadna podprsenka nesedí, ešte mám jeden prsník väčší kedže som z jedného kojila o dosť viac ako z druhého, tak o to je to ešte horšie...no držím palce hlavne nech je maličké zdravé, teraz si užívaj aspon ked sú tie prsia krajšie, a potom si asi len udržiavať váhu, cvičiť, a ten nejaký zákrok..
@sumalee len skoda ze taka uprava stoji pomaly tolko, co silikony. Ono sa povie, hlavne nech je malicke zdrave. Ja viem. To si zelam najviac, ale kto nema takyto problem, nepochopi. Niekedy som nechapala zeny, ktore mali traumu zo svojho tela, napr male/ziadne prsia, tak tuzili po silikonoch. Pomyslela som si, bud rada ze si zdrava. Dnes ich uz chapem, uz viem co je to mat traumu. Ako nejdem sa preto zblaznit, ale je to dost nepohodlne mat ich take natiahnute. Snad raz sa nam vratia prsia do nejakej akceptovatelnej podoby a nebude treba ani operaciu 🙂 dovtedy mozme dufat, ze sa to zlepsi
http://plasticpatriksk.blogspot.de/2014/06/zvac...
http://www.estheticon.sk/zakroky/zvaecsenie-prs...
napriklad.
ale podla toho, co pises, neviem, ci to bude mozne aj u teba. urcite treba ist na konzulatciu.