Provizorný mostík

bariska
28. nov 2018

Baby tie co vam robili mostik mne by mal zubar vytrhat 4 zuby naraz obrusit a ze nech nechodim strbava dat hned provizorny mostik?robili vam niekomu takto

whatever1
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
bariska
autor
28. nov 2018

@whatever1 dakujem praveze on mi vravela ze mi to da hned len som chcela vediet ci to niekomu takto robili neviem si predtavit ze na tu ranu mi daju mostik a kolko budem mat asi ten provizorny dakujem

whatever1
28. nov 2018

@bariska provizorny mostik ti dá dole pred nasadenim trvaleho, budes ho mat cely cas. Neboj nebude ti to tlacit na ranu. Nemas sa coho bat.

bariska
autor
28. nov 2018

@whatever1 fakt?dakujem

whatever1
28. nov 2018

@bariska Nemas zac! Uz aby si to mala za sebou, ze😀?

bariska
autor
29. nov 2018

@whatever1 presne som mala ist v utorok len deti mi ochoreli a ja som sa zlakla tak teraz cakam na dalsi termin a nie som si celkom ista ci chcem mostik lebo mam silnu paradentozu

whatever1
29. nov 2018

@bariska Ak si budes davat mostik tak ti obrusi dva zuby a na ne nasadi zatial provizorny kym sa ti zahoja rany a vylieci paradentoza. Finalny mostik sa zhotovi až po vylieceni. Ak by naaaahodou zubar chcel skor tak to odmietni a povedz ze az ked to budes mat zahojene. Provizorium ti vydrzi aj pol roka. Ja by som volila tuto moznost, ale samozrejme je to na tebe.

ivuska027
29. nov 2018

Jasne, ze ti hned da docasny mostik. To na mieste vyrobi z odtlačku. Mala som to. Aj na kurunku. mam jeden mostik a dve korunky, takze trojnasobna skusenost.

bariska
autor
29. nov 2018

@ivuska027 ano? A aky je postup? Mne chce vytrhat 4 zuby a to sa potom na tu ranu davaju odtlacky? To boli nie? A je to asi bolestive nie?a pocula som ze to provizorne sa moze aj odlepit?co ked akurat na vianoce sa mi to stane to mam akurat predne zuby

bariska
autor
29. nov 2018

@whatever1 ja som pocula ze ten provizorny sa moze odlepit ze nedrzi dobre a ako bude vyzerat? Ze vraj tie provizorne nie su bohvie co?

ivuska027
29. nov 2018

@bariska no zuby vytrhne a necha zahojit, az pri druhej navsteve bude brusit

bariska
autor
29. nov 2018

@whatever1
@ivuska027 mne povedal ze mi to urobi naraz ze teda hned mi da provizorny mostik a to bez obrusenia asi nepojde ci? A boli to brusenie?ja mam panicky strach zo zubarov je to bolestive? Uz mi par krat trhali nikdy ma to nebolelo len neviem ci nebudu zasivat ked tam mam strasny ustup dasna tam budem mat velku dieru

whatever1
29. nov 2018

@bariska bez brusenia to nejde, vypytaj si lokalnu anesteziu(injekciu)a nebude ta to boliet, akurat brusenie okolo ďasien je trochu neprijemne. Provizorny mostík sa moze odlepit, lebo sa pouziva take lepidlo aby to drzalo ale aj sa dalo dat lahko dole, ale to nie je problem ak by sa ti to stalo zajdes rano k zubarovi a nalepi ti ho behom par sekund. A provizorium je robene z otlackov tak by mal ako tak sediet aj bez lepidla len ti moze vypadavat. A vyzerať to bude ok neboj, pouziva sa lacny material ale nikto okrem teba si to nevsimne. Hlavne sa ozvi ak by si nebola spokojna s tvarom, vzdy sa to da upravit.

ivuska027
29. nov 2018

Ak zubár nie je sadista, tak jasné, že Ťa opichne 🤦 Ja som posero riadny, ale v pohode som to zvládla. Mne vytrhol 2, nechal zahojiť a tak až robil odtlačky. Veď to sa nedá, keď to ďasno bude iné, mostík by ti nesedel. Na 100% to bude robiť pri druhej návšteve až. Dočasný mostík je pekný, ani nezistis, že je to dočasne. Dobre to drží, zubár mi to nevedel dať dole. Tiež mám paradentozu. Pokiaľ viem, to sa liečiť nedá. Jasné, že po rokoch ti to trochu ustúpi, ale to neviem ako by si sa musela vyškierat, aby to bolo vidno. Ja to mám na 3-6 zube hore. Nerob paniku, všetko sa robí v lokalke, veď to bolí, to by si žiadny zubár nedovolil robiť zaživa podľa mna. Zvlášť keď sa bojíš. 😉

bariska
autor
29. nov 2018

@ivuska027 dakujem ti krasne fakt? Si ma ukludnila no mne povedal tak ze mi zned da provizorny mostik tak som zvedava a kolko to uz ty mas?a nebojis sa ked mas paradentozu? Ja sa bojim ty mas na trojke az 5?mne by dal tak ze tie predne jednotky co sa mi kyvu vytrhne len ma stve ze musi aj dvojky vytrhnut ze tam by mi mostik behom roka pdpadol tak ze az na trojky dolne by mi dal teda

ivuska027
29. nov 2018

@bariska no na 3ke mám uchytené, 4 a 5 vytrhnute a na 6 uchytené. Ono zase rozmýšľam, že najprv vezme odtlačok, vytrhne (po predných to nebude masaker ako po mojich stoličkách), obrúsi, musí spraviť zase odtlačok obrusenych aby vedel spraviť dočasný a založí. No teoreticky by sa to dalo. Ja ho mám cca 5 rokov. Báť sa bojím, že spadne, ale tiež nemôžem chodiť bez zubov do úsmevu. Tak isto by som ohrozila funkčnosť spodných zubov. Moja mama mala mostík komplet horný od 28r, takže ja som pripravená, že sa môže nieco zomlieť. Mne sa nastrelit zub nedá, lebo mám plytkú kosť, takže toto je jediné pre mňa riešenie 🙈🤷

bariska
autor
29. nov 2018

@ivuska027 no ja tiez nemam kost kedze mam tu paradentozu cize najdkor odtlacok potom vytrhne?sak mi tam ten zub zostane kedze sa mi velmi kyve to bude hrozna bolest

ivuska027
29. nov 2018

@bariska odtlačky boli hádam aj tri. Už si presne nepamätám 🙈🤷