Ahojte, poznáte niektorá tieto lieky? mám problémy s menštruáciu a ovuláciu a dostala som ich na vyvolanie ked som odmietla antikoncepciu ako dlhodobé riešenie problémov.Prosím povedzte, pomohli vám tieto lieky? bez vyvolania ms nedostanem, ako je to s ovuláciu?tá asi bude absentovať dalej. aké máte skúsenosti. môj problém je rozsiahly píšem len v skratke, budeme chcieť bábo a preto hľadám nejaké info od vás, gynekológ mi to podá odborne ale ja potrebujem vedieť skúsenosti od žien ako som ja. dakujem
S Proverou asi neotehotnies, ja som ju brala tiez kedze som mala velke problemy s menstruaciou, ale ja som z nej aj spinila uz od nejakeho 23 DC a riadna ms sa mi vzdy spustila az za tyzden, takze mne moc nevyhovovala a kedze som chcela otehotniet, tak som zacala brat clostil, ale bez provery by som ms nedostala aj dva mesiace, tak som ju brala
@ematko29 tak to som rada, ze sa vam to podarilo, ved nao ovulacia sa musi vyvolat ked chce zena otehotniet. ja som dostala proveru na vyvolanie ms a potom idemna kotrolu a asi idem k inemu lekarovi, k lepsiemu odbornikovi on ma takych zien vela a ma aj rizkove, aj mama vdaka nemu otehotnela. ale obavam sa, nikde nie je napisane, ze budem moct mat babo hned ked mi vyvolaju ovulaciu.snad sa to podari. a tebe tvoj lekar zrejme nevedel pomoct?
@cherry1981 vdaka za info, tak ja ju beriem na vyvolanie ms a dalej to chcem riesit aby som mohla mat babo, aj mi lekar naznacoval zeby to bolo lepsie skor, a aj tak sme chceli. takze si tien nemala ovulaciu? a vyvoali ti ju tie lieky? nebolinejake problemy islo to hladko?
@lejduska Ano tiez som nemala ovulaciu brala som clostilbegyt a vdaka nemu som po roku otehotnela, ja som ani ms nemala bez vyvolavacky. Drzim palce
@lejduska Vieš,mna vlastne do Lubochne poslal interny mala som nejake problemy akedže som vedela že je to endokrinologický ustav tak som sa tam obrátila aj stým problémom.vtedy som akurát brala proveru 6mesiacov a tam mi povedali ,že z nej neotehotniem.manžel isiel samozrejme na spermiogram.ale ked som isla do Lubochne nevedela som ,že mam, problem s ovulaciou anevedela som o tom nič .bolo to pred 8rokmi.Ked o tom ,že nemas ovulaciu vieš,klostilbegit by ti mal predpisať ginekolog alebo sa ho na to popýtaj.držím prsty 🙂
@cherry1981 ja tiez nemam ms bez vyvolavacky, od septembra. dakujem a visim, ze sa ti podarilo znova 🙂
@ematko29 takze ty si nevedela, az v lubochni sa to zistilo. ja viem, ze ovu nemam a lekar mi aj povedal, ze ked budem chciet babo tak mi da ine lieky, ale vies predsa hladam skusenosti inych zien. asi aj tak pojdem k tomu ktory je vacsi odbornik a ma hlavne take zeny. a ten klostilbegit vyvola ovulaciu aj ms? alebo ako..
@lejduska Ano podarilo sa vdaka clostibegytu, a clostil ti vyvola , spusti ovulaciu 🙂
@cherry1981 to rada pocujem, a gratulujem
@lejduska Dakujem aj ked si vydychnem az ked bude malinka na svete a doma, a tebe drzim palce, aby sa cim skor zadarilo ja som uz nedufala, take som mala problemy s menstruaciou
@cherry1981 no o chvilu ta to caka 🙂 ake velke ak smiem vediet? ja mam este k tomu nizku sliznicu, to lekar stale skonstatuje ked mi robi ultrazvuk tak nvm co s tym zas 😒
@lejduska Ty mas nizku sliznicu ja som ju mala velmi vysoku, ŕaz som nedostala ms 2 mesiace a potom som tak strasne krvacala, ze som musela na kyret a toto sa mi po par mesiacoch znova opakóvalo,tak som musela zacat brat proveru, len mne zase rastla vysoka sliznica a nevedeli preco, proste ako keby som uz zevraj bola v prechode, ale ty to mas ine, takze urcite sa coskoro podari 🙂
nepravidelny cyklus, polycysticke vajecniky- brala som duphaston nic sa nevyriesilo..
zmenila som dr. nasadila proveru upravil sa cyklus, nasadila clostilbegyt narastol nam krasny folikul, pichla pregnyl na prasknutie folikulu a bolo tehu 😉 : 😀
@cherry1981 o tom som este neocula waw, no mam to ine ale lekar mi tiez povedal,ze niektore priznaky mam ako ked je zena v prechode, mam take stavy ako moja mama ktora pomaly straca ms, mam bez nej navaly tepla a najhorsie je to v noci..je to des. dakujem my uz radsej cim skor nebudem cakat kym sa pridruzia dalsie problemy a nebudem sa spoliehat na to, ze som mlada a ono sa to samo spravi
@janusa_ waw no znie to pekne 🙂 cize ked si brala proveru tak ti dosla ms? ja som velmi zvedava lebo mne nezabral ani lutenyl, cyklus sa m neupravail ani po antikoncepcii mne zabral jedine agolutin a lekar na moju otazku ako dlho sa da tak fungovat povedal, ze cel yzivot vrrrr. a ako dlho si brala provera aby sa ti upravil cyklus?
@lejduska Veru ak chces babatko netreba cakat drzim Ti palce 🙂
@lejduska Moja mne po provere vzdy prisla ms 😕 Ja som ju brala pol roka
@cherry1981 to si myslim uz dlhsie ale toto ma presvedcilo..len cakat na lekara treba rok kym ti povie aky mas vlastne problem vrr, dakujem. tak snad zaberie aj mne
ahojte ako tu citam zacinam byt nervozna...ja som bola za lekarom vcera ze chceme babo a on mi nasadil ze od dnes mam brat PROVERU..no ako tu čítam....to je spustač ms a nie aby som otehotnela..on mi povedal ze sa moze stat ze otehotnejem..no z tých vasich príspevkov neviem neviem...neviem ci to mam prestat brat, alebo ako??? ☹ ☹ ☹ velmi chceme babo, ale neviem preco mi t moj lekar dal ked vie ze chceme otehotniet :( co vy na to???
ahoj ...ja som mala po vysadení antikoncepcie uplne zablokovane vaječníky takže mi nedochádzalo k ovulácii...doktor mi nasadil clostinbegyt a hned po prvom brani brala som 1 tab. 5 dni som otehotnela.....teraz mam doma krasnu 5 mesačnu dcerku....
@ematko29 to je na tom ze ja nemam problemy ziadne...cyklus mam normalne....asi v polke cyklu som bola u doktora a usudil ze nevidi tam ovulaciu a nic co by jej nasvecovalo, ale je pravda ze mohla byt aj na zaciatku cyklu, nemusela som ju mat v strede...a preto ze som "nemala" ovulku ked som bola u neho tak mi nasadil proveru..... 😖 stae som z toho zmetena, zajtra bude 10 den so ju mam brat a dost o tyzden idem na kontrolu, ale asi si budem pytat nech mi predpise ten klostylom , ked vam vsetkym pomaha....len neviem ci mne treba pomahat ked sa snazime len mesiac a neviem ci som tehotna zatial....lebo povedal ze tento mesiac to mame marne.... takze zo vsetkych príspevkov co tu vsetci pisu sa cudjem ze mne, ktorá nema ziaden problem, som zdrava a predpisal mi take lieky...tak ja neviem :(((( a veeelmi chceme babätko 🙂
moja zlatá
@33tina33 ,ked sa snažíte iba mesiac tak naozaj nechapem prečo ti predpísal proveru.aj ked ovulku nevidel ,tak ako píses mohla si ju mať na zaciatku cyklu.pozri ja som mala problem s menzesom , u mna bolo jasne ,že je niekde problém.apre zaujímavost ked som už brala klostil,tak som chodila potom na folikulometriu atam mi lekarka povedala ,že budeme musieť zvyšiť dávky lebo nevidi tam ,zeby mala byť ovulacia.ačuduj sa svete aj napriek tomu ,že nic nevydela tak som ostala tehotna.takže tak 😀 podla mna ta provera je pre teba uplne zbytocna,ana druhy mesiac už mozes byt tehotna,co aj predpokladam aj bez provery.prajem vela stastia 🙂
@gabuska36 ahoj, tak to ti gratulujem, som rada, ze je aj taky svetly priklad. a ten clostinbegyt ti dal preto ze si chcela otehotniet? ci len na upravu cyklu alebo ako mam tomu rozumiet? my tiez chceme babo ale mam pcoit ze z tych veci sa vyhrabem najskor o pol roka a ze riesit aktivne sa to zacne najskor o mesia..pritom uz od augusta sa riesi len to co mi moze byt a konecne sa na toprislo. inak ty si pisala, ze si dobrala hak a aky to malo priebeh? po dobrati ti neprisla ms? potom ti lekar dal liekdy dorazila ti ms a v novom cykle si otehotnela alebo aky to malo priebeh? velmi by ma tozaujimalo lebo necem upadnut do zufalstva a hltam kazde info.
@lejduska Velmi podobne ako @gabuska36 . Nikdy nikdy som nemala normalny cyklus, resp. som takmer vobec nemala menstruaciu. V 17 som zacala brat HAK, v 28 som prestala, lebo som sa chcela dat dokopy. Vtedy som sa ale nejak nesnazila otehotniet a preto ma nikto nebral vazne a nechceli sa so mnou normalne bavit, ten pristup je dost trapny.....Ved staci odtstranit priznaky, naco hladat pricinu, no nie? 😠 Takze mi pichali len vyvolavacku. No ale ked som sa konecne zacala snazit otehotniet, tak mi urobili hormonalny profil, zistene polycysticke vajecniky. Cca 6 mes. sa mi nepodarilo otehotniet, dostala som clostilbegyt aby som isla potom na folikulometriu a aby sa zistilo co a ako. Na folikulometriu som ani nesla a po prvej davke som otehotnela.
mam presne take iste problemy.amame 2deti 🙂 s proverou podla mna neotehotnieš.aj ja som ju brala pol roka apol roka som dúfala.išla som do ľubochni je tam endokrinologicky adiabetologicky ustav.zistili nepritomnost ovulacie.nasadili lieky na vyvolanie ovulacie.vtedy sa volal klomhexan tak nejako ,teraz je to klostilbegit .o 2mesiace som po uzivvani otehotnela vvdaka tomu mam 2krasne deti.ateraz ked uz neplanujeme je ten isty problem menzes nikde ,tentoraz beriem duphaston ktory mi menzes upravuje,kedze nechcem antiku,mam ho brat do leta potom neviem co bude