Ked mate zenske problemy-kandida,svrbenie, zaludocne problemy-IBS,nafukovanie,plyny, mastiace sa vlasy, padanie, unava, depresie, zlu stolicu.... moze to byt pricinou kandidy.
Pri diete sa moze LEN:
-maso(hovadzie,bravcove, morcasie, kuracie,kacica,hus)
-ryby-mrazene,chladene, NIE v konzervach
-vajcia
zelenina vsetkeho druhu
-ovocie max 1ks denne
tuky- olivovy olej, kokosovy, mast bravcova, husacia, kacacia
cista voda, bylinne caje-lapacho,zeleny caj..
Tazke len tolko nic ine sa nemoze .
Tato dieta sa drzi aspon 2-3 tyzdne. Ja budem aspon mesiac, potom uvidim. Kto sa ku mne prida?
@ivkadracova orechy mozes, mak zalezi aku mas krvnu skupinu, ja som B, mne nerobi velmi dobre mak, tak radsej si dam mandle a vlasske orechy
@gucciok85 to netusim ako to je podla krvnej skupiny, ja som 0-
@gucciok85 jedine co viem ze podla mojej krvi mam jest maso a nemam jest chleba : ) velmi zhruba povedane
@ivkadracova ked ti nerobi problem mak tak to je ok
Radi by sme doplnili, ze z prirodnych pomocnikov proti kvasinkam, plesniam, mykozam su velmi ucinne: oreganovy olej, ktr. sa moze uzivat aj vnutorne, aj na vonk.pouzitie.
Dalsim pomocnikom je brezovy cukor, ktr. neprekysluje organizmus, cim zabrani rozmnnozovaniu bakterii, ma nizky GI, je nizkokaloricky, odporuca sa konzumovat prave pri mykozach (nereaguje s kvasinkami).
Najdete v nasom PROshope alebo eshope:
https://www.modrykonik.sk/shops/vyzivove-doplnk...
https://www.modrykonik.sk/shops/ine/kwgp/olej-o...
Ak by ste sa chceli odplesniť aj odparazitovať zároveň, pozrite si Fungilen. Nájdete aj u nás na mamazem
mne pomohol na podobne problemy tento oreganovy olej http://biocare.sk/eshop/produkt/oregano-olej
kto by mal zaujem, predam za velmi vyhodnu cenu, nakolko mi ostalo jedno balenie celkom nedotknute
blizsie info v ip
ja som zacala pred tyzdnom a budem musiet dietovat 2 mesiace
so striktnou dietou sme skoncili, podarila sa a v niecom teraz aj pokracujem, hlavne netreba prehanat, kludne si daj niekedy ovocie ako banan a aj mliecko som si dala do kavy, teraz nadalej som bez cukru, bielej muky ( sem tam nejake neuskodia), takze netreba ist do extremov
Ak budes držať striktne bez sacharidov..aspon 3 týždne..do toho oreganovy olej..je výborný...zbaviš sa candidy...mám odskušané...ja som ju mala v črevach a kontrolné vysledky boli vyborné,stojí to za to sa zaprieť a vydržať..odporučam..z cukru candida žije..
zemiaky,cestoviny,ryza...vsade kde su sacharidy..ja som prve tyzdne nejedla ani kukuricu v zeleninovom salate..
samozrejme pecivo,a cukor vseobecne...
strava je velmi jednotvarna,maso..listova zelenina,vajce...ale da sa to vydrzat ja som bola prinutena,lebo som sa naozaj velmi zle citila..a prve dni mi cukor veeeeeelmi chybal..naozaj velmi..ale da sa to zvládnuť a pocit po tom je vyborný 😉
@mandy29
@gucciok85 ak chces naozaj ist proti kandide, pridaj oreganovy olej a pripadne aj Citricidal... to nici kandidu...
zaklad je ziadne cukry.
orechy sa nejedia... lebo ked sa pozriete napr. na vlasske, vzdy je na nich take mikroskopicky akoby biele nieco, ako prach.. to je kandida.. alebo ine plesne...
orechy teda surove NIE. . mandle jedine sa mozu surove a ostatne orechy len tepelne spracovane, kedy sa znici kandida.
@katrin21 ako doplnky som mala oreganovy olej v kps, candex v kps , Gse v tbl , samozrejme ziadne cukry, len maso, orechy, kokosovy olej ,vela zeleniny, vajicka,, len tolko, a brala som aj na travenie doplnky kedze mi nedobre travi Betain Hcl a enzymy od Now. a drzala som to 3 tyzdne. tie doplnky su dost drahe , dlhodobo som to nemohla dovolit uzivat,. takze potom som uz pridavala do stravy celozrnne vyrobky.
Najhorsie je ked clovek na oslavach
ale orechy fakt nie... neverila by si , co je na nich kandidy...ostatne OK
este by som pridala probiotika.
prave mi lekarka odporucila ryzovu dietu kde sa dva tyzdne neje nic ine len ryza...som zanesena ...mam rozne alergie uz aj na hlave sa mi vytvorili mae supinky ... 😒 tak mozno aj vam pomoze ryzova dieta ak skusite
@bandura pomohla ta ryzova dieta?
Ja som mala dost velke problemy s prekyslenim. Na strave toho nebolo moc co upravovat. Pomohlo mi Basico a Srvatka. Drzim palce pri diete.
Ta ja tolko lwn, ze bez sacharidov by som bola riadne unavena a depredivna.. trosku paradox
@alenka7777 neskusala som ju nemala som pevnu volu 😒
No ja by som do toho isla.. Sice som na voanoce zacala po polroku znovu jest lepok, ale kedze citim problemy, tak za pokus mi to stoji. Toto je presne ako maratonska bezcukrova dieta. Cize nejes ani orechy vobec, a mak (kvoli vapniku)?