Protilátky Covid-19

16. nov 2021

mesiac po prekonaní covidu mi robil lekár test , bral krv z prsta a protilátky boli nulové. oplatí sa ísť ešte vôbec na ten test kde berú krv zo žily? povedal mi že nie, lebo s najväčšou pravdepodobnosťou nebudú ani tam žiadne.

janai1
16. nov 2021

A načo?

autor
16. nov 2021

čo na čo?

matkahelka
16. nov 2021

protilatky sa beru NAJSKOR 40 dni po prekonani. nam to tak bolo povedane v medirexe. a teda neviem aku vypovednu hodnotu maju tie rychlotesty z prsta, nam brali normalne zo zily

janai1
16. nov 2021

Načo ti to je?

autor
16. nov 2021

@matkahelka aha, to som nevedela. ja som mala chorobu cca od 8.10. , neviem, myslela som si, že keď som mala takto nedávno, tak nejaké protilátky to musí ukázať aj na tomto rýchloteste z prsta. on to vkladal potom na vyhodnotenie do nejakého prístroja ešte, tak neviem čo to bolo zač, či to bolo spoľahlivé alebo nie.

autor
16. nov 2021

@janai1 chcem vedieť či mám a aké.

miskakyska
16. nov 2021

Mám obavu otvoriť chladničku,že aj z tej mi vyskočíš
@janai1 😜😜

janai1
16. nov 2021

@miskakyska prečo?

matkahelka
16. nov 2021

k tym rychlotestom sa vyjadrit neviem. my sme cela rodina covid mali vo februari. davali sme si testovat protilatky v aprili a potom cez letne prazdniny a mali sme ich. dcera ich ma velmi vysoke, jej akoby ani neklesali. ale tak nasi odbornici tvrdia, ze ukazovatel protilatok nie je smerodatny, kedze je dolezita bunkova imunita. a ta je nemeratelna. tazko povedat. moj svagor 2 mesiace po druhej davke astry nemal ziadne protilatky, bol dokonca v dvoch labakoch, pretoze tomu nechcel verit.

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
mogaa
16. nov 2021

ja som bola dnes na test na protilátky v lekárni Dr.MAX robili z prsta, nie zo žily....že nad hodnotu 1sú vytvorené protilátky, ja som mala po 9mesiacoch od očkovania 2,68, takže som spokojná......kočka čo mi to robila bola tiež očkovaná vo februári aže protilátky nemala žiadne...bola to lekáreň v nemocnici aj zdravoťaci si tam tie testy robili pred tretím očkovaním.....ale že presne nie je stanovená hranica koľko protilátok by bolo optimum aby sa človek nenakazil....

autor
16. nov 2021

neviem, či mám ešte počkať či je ešte skoro na to aby to ukázal aj ten test z prsta, alebo mám ísť na ten zo žily, môže to teraz byť tak 36 dní od prekonania..

leeo
16. nov 2021

mama dnes bola na protilatky. Covid prekonala pred vyse rokom, no pred cca mesiacom prekonala nejaku virozu podobnu nadche s teplotami okolo 38,5, ktoru mal asi kazdy naokolo koho sme poznali. Vysli jej velmi vysoke. Ja som s nou bola v dennom tesnom kontakte, rovnako oco a zvysok rodiny a nic. Nikto nic. Takze neviem. Po roku zeby boli take vysoke? Ideme asi vsetci si dat spravit. V laboratoriu samozrejme. Inac sestra a jej rodina mala tiez slusne protilatky po 7 mesiacoch od prekonania

chilli21
16. nov 2021

my sme mali covid vo februari, prvykrat sme si dali s manzelom robit testy na protilatky po cca 3 mesiacoch a teraz zase a obaja mame vyssie ako sme mali prvykrat.
Manzel mal dost aj prvykrat a teraz mal dvojnasobne, ja som mala malo a teraz trojnasobne viac ako prvykrat. Ake mate cisla tie co ste si dali robit zo zily? a v akych jednotkach?

mogaa
16. nov 2021

@chilli21 šak to, každý labák má iné hodnoty......a ani sa presne nevie aká je optimálna hranica aby bol človek "chránený"