Protidrogové liečenie

1mata
11. jún 2021

Dievcata prosim vas, ide o jedneho mojho blizkeho (16rocny chlapec). Tie ktore ste si tym presli, alebo niekto z vasho okolia koho dobre poznate, vedia takeho cloveka dat dokopy? Pocula som nazor typu, ze v takom zariadeni sa k drogam este lahsie tie decka dostanu a ze to vlastne vela krat ani nepomoze.
Prosim Vas piste len tie, ktore s tym maju skusenost.

sissy27
11. jún 2021

@1mata vedia ako vedia... samozrejme mladý človek je tvárnejší, závislosť asi trvá kratšie ako povedzme u 25 ročného, ale ak sám nechce a nepochopí, že drogy mu škodia, tak nie je pomoci bez ohľadu na vek... a tu hlavne musia spolupracovať rodičia, možno situácia bude vyžadovať aj sťahovanie do iného mesta, aby ho odtrhli od starej partie...
Držím palce.

jaruna123
11. jún 2021

Predna hora

pribinak
11. jún 2021

Ak je to narkoman, tak on si drogy nájde hocikde, aj lesby bol neviem kde
Tu Ide o to, aby mu v hlave docvaklo že ničí svoj život a život svojich blízkych
Zariadení na odvykačku je na Slovensku viac. Nikde však neurobia zázrak, všade si to chalan bude musieť odmakať sám
A vždy je to aj praca s rodinou. Tam sa tiež ukáže kto ho reálne podporuje a kto mu nepomáha

lalenka33
11. jún 2021

Záleží od neho, či so svojou závislosťou bude chciet niečo robiť.Keď pôjde do liečebne ďalej od svojho domova tak tam sa k tým drogám len tak ľahko nedostane keďže tam nebude poznať dílerov.Taká Predná Hora je sama o sebe ,,mimo civilizacie".Ale keď on sám nebude chcieť, tak mu žiadna liečebňa nepomôže lebo skončí liečenie ,,čistý" a je už len na ňom, či čistý aj zostane.

wanda52
11. jún 2021

@1mata Skúste kontaktovať MUDr.Ivan Mendl v Piešťanoch, na nete nájdete aj jeho telefónne číslo.

banderaska29
11. jún 2021

Ľudovítov... sú na farme, majú terapie, starajú sa o zvieratá. liečenie je rozdelené do štyroch fáz. niektorí vyliečení tam ostávajú dlhšie, ako sa vyliečia, pretože si tam nájdu prácu.

môj veľmi blízky člen tam skončil, takmer sa predávkoval pervitínom. po troch rokoch tam je z neho dodnes vymenený a vyliečený človek, ktorý našiel pokoru. má manželku deti a je spokojný. dostal sa z toho, čo považujeme všetci za zázrak. Ale ver mi, bolo to predtým moc zlé, skončil aj na ulici... mal vôľu a chcel sa zmeniť a liečiť 🙂

emilius03
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
pribinak
11. jún 2021

@banderaska29 áno Ľudovítov a stále tam šéfuje mudr Gabris?

banderaska29
11. jún 2021

@pribinak myslím že áno, blízky je už odtiaľ preč 5 rokov takže neviem stopercentne. 🙂 to je užasný človek ten pán

bosorka2302
12. jún 2021

resocializacne centra.

susu29
12. jún 2021

Pracujem v takom resocializačnom zariadení, ostatné poznám.. nie je ich veľa. Teda takých, kde berú aj deti (do 18 rokov). Hneď na začiatku si treba uvedomiť, že závislosť je na celý život a úspešnosť 1:10, t.z. že jeden z 10tich dokáže abstinovať. A ďalej to, že treba zmeniť hlavne okolnosti, pomery, pre ktoré tie drogy začal brať.

jaga18
12. jún 2021

Mudr Gábriš je celoslovensky top odborník. Poznám ho ešte z čias, keď pracoval v NZ. Nedávno sme boli spolu na jednom školení, bol tam aj so svojím mladým tímom. Nejak som nezachytila, kde teraz pôsobí, ale Google určite pomôže. Pracoval veľa hlavne s mládežou. Držím palce

jaga18
12. jún 2021

Ešte môžem poradiť Budúcnosť, n. o. Sídlia v NR, a pracujú aj s mladistvými klientami a hlavne s ich rodinou. Nie je možná pobytova forma liečenia. Pani Pavelova je tiež veľmi dobrá odborníčka s bohatými skúsenosťami.

cajomila
12. jún 2021

Áno mám skúsenosť, muž XY...bol už po 30-tke, na drogách rôzneho typu fical 1/2 života, aj predával...všetko čo si len dokážeš predstaviť.
Liečiť sa pokúšal viac krát, ale nakoniec vždy do toho spadol.
Posledný krát sa skoro predávkoval, dozvedela sa o tom rodina a vtedy akosi to už nebolo možné viac skrývať.Rozhodol dá pre liečenie, ale vyslovene chcel ísť do konkrétnej súkromnej kliniky ( v UK) islo o to, že tak im dávali náhradu za drogy v inej forme, stále dávky znižovali, takže bolo menej náročné pre organizmus s tým prestať.
Po liečení sme s ním strávili strašne veľa času 24/7.
Dostal sa z toho, k drogám sa už nikdy nevrátil.Od vtedy je už 8 rokov.
Alkohol si ale ponechal, aj marihuanu...toho sa už podľa mňa nezbaví.
Zaradil sa do spoločnosti , má veľmi dobrú prácu ( i napriek tomu, že nemá školu).
Takže ano, da sa to...ale musí chcieť!!!
A ešte veľmi pomôže, aj sa pi liečení nevráti ku starým kamošom!!!

1mata
autor
12. jún 2021

Dakujem za reakcie, urcite posuniem dalej jeho rodicom 🤎🙏

cajomila
12. jún 2021

@1mata Za málo.Drzim palce.
Len by som ešte chcela vyzdvihnúť dôležitosť času po liečení...to je snáď ešte ťažšie ako samotná liečba.Zaradit sa naspäť do života, nájsť silu a zmysel života.Nepodlahnut starým lákadlám. Nájsť si iných kamarátov.
Toto môže byť strašne ťažké, pokiaľ ostanete žiť na tom istom mieste.

1mata
autor
12. jún 2021

@cajomila je to tazke, ja dufam ze sa rodicia rozhodnu spravne, chlapec je krasny, sikovny.. len teto jeho "hobby" robi celej rodine starosti 🤎

cajomila
12. jún 2021

@1mata A ešte som si spomenula, že jedna kamarátka dostala syna z drog sama ( neboli sme veľmi spolu v kontakte, lebo sme bývali v iným častiach SR, ale raz sme sa o tom rozprávali)...netuším ako sa jej to podarilo, ale proste podarilo.Nebol ani na liečení, nesťahovali sa kvôli tomu.

1mata
autor
13. jún 2021

@cajomila to by bol ten lepsi pripad. Pride o skoku, rodicia o pracu, mladsia sestra o kamaratov a skolu 😞 och co vsetko musia rodicia obetovat, je mi z toho smutno

cajomila
13. jún 2021

@1mata Ach ano, velka obata. Myslim si, ze to nieje vzdy nevyhnutne. Len niekedy mi pride ten mlady vek ako prekazka...asi kvoli zivotnym skusenostiam.
Ale vsetko je mozne.Velka skoda, ze taky mladi sikovni ludia sa takto zamotaju do drog. Naozaj drzim palce🙏❤

cacianka
13. jún 2021

@cajomila odbornici maju asi inu mienku. Nedostal sa z toho, je stale závislý, alko a mariska su "drogy"...
Je na veeeelmi tenkom ľade. Ale to je môj názor, podľa skúsenosti a názoru odbornikov čo poznám ja

amarilka26
13. jún 2021

Bohuzial mame v rodine takyto pripad. Od 15tich chodil po lieceniach, nepomohlo nic. Teraz ma 27, zbavili ho svojpravnosti.
V kazdom zariadeni upozornovali ze s nim rodina nesmie komunikovat, absolutne. Inak vzdy usiel a bol to zacarovany kruh.

cajomila
13. jún 2021

@cacianka Áno ja viem...aj ten alkohol,aj marihuana sú problém, ale už menej závažný ako to čo bolo.
Ale ja to vidím z tej lepšej stránky, vie fungovať v živote, je samostatný, pracuje...