Prosim o pomoc s akné 🙏

katrin215
11. nov 2021

Ahojte prosim o radu. Mám problémy s akné a neviem ako sa toho zbaviť 🙈 je to strašné. Niekedy to je lepšie a niekedy horšie ale teraz v poslednej dobe je to len zlé a horšie. Mám 18rokov, cvičím a veľmi prísne dodrzujem zdravú stravu. Niekto mi hovorí že to mám možno aj s proteínu tak som ho skúsila vyradiť. Zatiaľ ho neberiem len 2dni ale nemyslím si že je to z toho. Bola som lekárni nech mi niečo poradia a dostala som cistici gél + krém od La Roche Possay. Používam to asi iba týždeň no mám pocit že to je ešte horšie 🤦🏾‍♀️. Používam aj makeup od dermacolu-caviar. Pani v lekárni mi povedala že to je taký ťažký makeup na pleť ale tiež si nemyslím že je to z toho že sa licim. Neviem aký iný make up je dobrý na aknoznu pleť. A ešte chcem podotknúť že napr v lete som mala pleť väčšinou úplne celu cistu a peknú. Neviem prečo či mi pomáhalo slniečko… a ešte mi radili ľudia aj solarko že to vysušuje. Ale ešte som neskusala. Už som z toho zúfalá takze rozmýšľam že vyhľadam kožnú alebo alergologa. No všetci hovoria že to je zbytočne že nepomôžu. Že treba nájsť ten vnútorný problém ale ako to neviem… ak viete poradiť dobrého doktora budem rada ❤️ Ďakujem vopred za rady

adri2211
11. nov 2021

Mala som oveľa horšie, len s tým rozdielom, že ja mám zachvíľku 34 rokov. Minuly rok takto v novembri som začala vráť izotretinoin (beloretin), brala som 7mes. Výsledok sto a jedna. Zatiaľ stále super. Môžem poslať foto do súkromnej správy. Dovtedy mi nič nepomohlo.

katrin215
autor
11. nov 2021

@adri2211 ďakujem. Budem rada môžete mi napísať 🙂) nepoznám to

simsalabim
11. nov 2021

@katrin215 kozny lekar. Mojej dcere predpisal iba masticku a zarabanu pletovu vodu a krasne jej to vycistilo plet. nebolo treba ziadne silne lieky. Len to treba podchytit cim skor.

janinah
11. nov 2021

Neskusaj kadečo ale už si mala byť na kožnej amb.lebo ti ostanú jazvičky.uz nemáš k nim daleko

marcellka32
11. nov 2021

Vnútorne aloe Vera gél aspoň 3 mesiace, každý deň deci, a probiotiká probiofix vnútorné dlhodobo, ráno a večer čistiaci gél cerave, hydratačný krém...

pancakeska
11. nov 2021

@katrin215 ja som nikdy nemala problem s pletou, az v 18tich sa mi uplne zhorsila plet, mastna, akné, upchate pory a vlastne bojujem s tym az doteraz, vyskusala som roznu kozmetiku, aj niacinamide, lactic acid ale stale som mala problem. No a pred 2 tyzdnami som si objednala od La roche cistiaci gel, ten ktory obsahuje aj kyselinu salicylovu a krém Effaclar H, po par dnoch som sa úplne vyhadzala, vsade som mala hnisave pupaciky, tak som myslela ze ten gel to sposobil, ze precistuje pokozku kedze mierne exfoliuje, a bola to pravda. a co sa tyka krému je asi najlepší aký som mala, akné sa po ňom dost rýchlo hojí. Pouzívam 2 tyzdne a nechapem, stale sa pozeram do zrkadla ako rychlo moze zmenit kozmetika plet. Ale nie kazdemu moze sadnut, treba skusat. A myslim si ze makeup nema nic spolocne s tym ze mas akné, najdolezitejsie je čistenie pleti. A co sa tyka slnka, tak vzdy maj SPF. Slnko ti totiz moze akne zhorsit a taktiez sposobuje rychlejsie starnutie pleti.

laura0107
11. nov 2021

@katrin215 effaclar je super,,len treba dlhšie používať,tam za týždeň dva nebudú výsledky že budeš mat hneď čistí pleť..
mne osobne pomáhalo solárium v zime. 1xdo týždňa ,9-10min
a dobra kozmeticka 1x za mesiac ktorá mi vyčistila
bahenna maska z Nuskin -mám doteraz doma a nedám nanu dopustiť ,,dávala som si každý deň na problémové miesta a vyrážky sa rýchlo stiahli,nezapalili sa..

laura0107
11. nov 2021

@katrin215 a ak máš dobru kožnú nablízku tak k nej zajdi..možno ti niečo dobre predpise.. na vážnejšie akné dávajú kortikoidy a antibiotiká ..snáď sa tomu vyjdeš🤞🏻

katrin215
autor
11. nov 2021

@pancakeska no tak možno že to mám aj ja z tej novej Kozmetiky La Roche Possay. Že sa mi vlastne čistí pleť.. no uvidíme kiež by to tak bolo🙏

matabb73
11. nov 2021

@katrin215 ak sa to zhoršilo po zmene kozmetiky, tak ju prestaň používať. To, že sa takto čistí pleť je blbosť. Po dobrej kozmetike sa pleť zlepšuje. Ja mám rozšírené póry a nemôžem použiť hocičo, lebo sa z toho vyhádžem. Na akné odporúčam Bioderma Sebium. Aj mojej dcére to kupujem. Čistiť ráno a večer a potom hydratačný krém. Majú aj krém na lokálne použitie, peeling aj masku. Ja objednávam na mojalekaren.sk, vždy majú nejaké akcie.

laura0107
11. nov 2021

@matabb73 prechodne zhoršenie stavu je normálne ✌🏻

matabb73
11. nov 2021

@laura0107 podľa mojich skúseností to nie je v poriadku. Vždy keď sa mi to stalo, tak som ju nakoniec musela zmeniť a pleť sa mi potom zlepšila. Naopak, ak mi kozmetika sadla, bolo to vidno už po týždni.

gina17
11. nov 2021

Skús Skinoren krém. Mne osobne pomáhajú aha kyseliny, zinok a kyselina salicylova.

tatiana1329
11. nov 2021

Ak si na IG zacni sledovat Katerinu Routovou. Ona sa do tohto rozumie ma tam skvele rady na toto. Pomohla uz vela zenam s tymto.
https://instagram.com/katerina_routova?utm_medi...

luciannka83
11. nov 2021

Na take bolave vnutorne cervene vyrazky, ze je dobry voltaren krem.

suzibandit
11. nov 2021

@katrin215 ak máš IG pozri si profil lenkacoufalova, má aj online poradenstvo a vie veľmi dobre poradiť

mikadooo
11. nov 2021

@katrin215 tiež odporúčam kožnú. Dlho som sa trápila kadejakou zaručenou kozmetikou a stravou, kým som sa konečne odhodlala to brať ako zdravotný problém a dopracovala som sa kožnej. Predpísala mi čosi, natierala som sa tým večer pred spaním a ráno po vstávaní a konečne som videla, že mám ako tak dobrú pleť. Čo to bolo, to už žiaľ neporadím, bolo to kopec rokov dozadu. Akurát si pamätám, že som si nadávala, že som vyhadzala pomaly všetky peniaze z brigád na "zaručené" hlúposti, lebo v reklame povedali, a nešla hneď k obyčajnej kožnej... Čo sa stravy týka, jasné že určitým jedlám som sa musela vyhýbať aj potom, ale základný efekt spravila tá vodička tak asi po mesiaci používania.

zuzi56
11. nov 2021

@katrin215 kukni na yutube Zuzku zavodzku, ďalej dokonale čistiť plet, mne pomáha červene svetlo , kúpiš za 15€ aj v Kauflande.
Na výsledok di musíš dlhšie počkať, aj Dva mesiace, a La roche používam stále, a aj kyseliny sú fajn,

marrynka112
12. nov 2021

@katrin215 určite by som zašla ku kožnemu lekárovi...mne pár rokov dozadu tiež pomohol s akné a to som sa s ním predtým dlho trápila a bolo to oveľa horšie ako máš ty

matabb73
12. nov 2021

@mikadooo nebol to Zineryt? Môj syn to používal a tiež veľmi pomohlo.

mikadooo
12. nov 2021

@matabb73 anooooo presne 👍

adela94
Odpoveď bola odstránená
Zobraz