Ahojte dievcata. Poradte kozmetiku (pletovy krem, voda..) na mastnu az zmiesanu plet. Ide o to ze ja sa malujem uz skoro rano cca pol 6 ked idem do prace, a v praci uz o 9.00 mam mastny film na tvari... nenavidim to. Rano pouzivam gel Cerave na ostranenie mastnoty a necistot z noci , krem si ani nedavam lebo nemam zatial ziadny ktory by mi vyhovoval. A pritom nepouzivam ziadny husty makeup iba tonovaci krem Dermacol ktory ma telovu farbu, dam korektor pod oci, puder a bronzer... poradte kozmetiku nech mi stiahne ten maz z tvare. Vyrazky nemam iba upchate pory a tie sa sem tam zapalia pred MS. Dakujem
Mozno vyskusaj nejake serum s niacinamidom (The Ordinary, Revolution alebo Geek&Gorgeous) - ten zvykne pomahat redukovat tvorbu mazu. Nie kazdemu sadne, ale za vyskusanie to stoji. Treba ho skusit pouzivat par tyzdnov a potom posudit vysledky. A suhlasim, ze kremovat sa treba. Ja sama mam mastnu plet ale zacala som sa starat o plet lepsie, kremujem sa kazde rano aj vecer a celkovo sa mi plet zlepsila. Na noc pouzivam mastnejsi La Roche Posay Cicaplast Baume, lebo to mi nevadi ze som mastna a rano pouzivam Ziaja Sensitive nocny. Velmi lahky krem a rychlo sa vstrebava.
Vichi normaderm.je vyborna
Ja mám/mala som mastnú pleť a velmi mi na redukciu mazu pomohol niacinamid so zinkom od The Ordinary, ale taký istý dobrý je aj Niacinamid so zinkom od Revolution. Je to sérum a dá sa kupiť aj v DM. Taktiež na umývanie tváre používam CErave. V lete používam krém s SPF so zmatňujúcim efektom. A teraz mám výornž BB krém od korejskej značky Erborian - ten sa dá kupiť na NOtino.sk., je super krycí, ale dávam si ho velmi málo, lebo je v lete dosť hustý a ťažký. Aj make up by si mala používať na mastnú pleť. Ale za mna ten niacinamid je TOP co sa týka redukcie mazu. A potom treba skušať čo tebe vyhovuje... popozeraj rôzne krémy na mastnú pleť ale z lekárne. La roche ma celkom dobrú radu na mastnú pleť.
baby ti uz napisali co treba. aj krem yb mal byt, ale skor lahsi, ja mam teraz take male cestovne balenie produktov Holika holika a tam je taka emulzia na tvar. mne sa celkom paci. mam pocit, ze aj hydratuje, zanechava len velmi jemny film na pleti, len taky pocit osetrenej pleti. no ak pouzivas tonovaci krem, ten by mal fungovat ako nahrada kremu. problem je v tom, ze niekedy tieto tonovacie kremy mozu byt mastnejsie. ten Dermacol neviem ktory mas, resp. aku texturu ten krem ma. pod krem je dobre davat aj sera, hydratacne. maju intenzovnejsi ucinok ako krem.
a co sa tyka amstenia, pokial sa ti z nejakeho dovodu nezhorsi stav pleti ( dovodom moze byt aj spominana dehydratacia ), tak potom s tym zazraky neurobis. ty uz mozes bojovat len s nasledkami. s typom pleti sa rodime, resp. s predispoziciou a pokozka sa vyvija a typ pleti sa prejavi az po puberte. mastny typ pleti, pripadne T-zona zmiesnej pleti ma rozsirene pory a tie potom produkuju viac mazu, typ pleti je nemenny, moze sa zhorsit len stav pleti, kedy potom nadmerne produkuje maz.
ozaj a zanesene pory su roztiahnute viac tym, cim su vyplnene, preto je vhodne dbat aj an to,a by pory boli ciste. vhodny je peeling ( ucinnejsi mi pride chemicky peelng - napr nejaky na domace pouzitie ). potom sa moze kludne pouzit aj cistiaca maska, ale na cistiacu je dobre dat aj hydratacnu, lebo susi. pripadne len hydratacna maska.
@honey666 mam mastnu plet roky rokuce s vyraznymi pormi. Co sa mi osvedcilo a nemam problem s leskom atd ( make up nepouzivam) su pripravky od Matis- serum, krem, ocny krem a cistiaci gel... plus vela mi urobilo to ze raz mesacne chodim na dermabraziu
@honey666 aj mastna plet potrebuje hydrataciu. Takze krem pouzivaj, skus nejaku dermatokozmetiku napriklad Bioderma, La Roche alebo Avene. Kazda znacka ma radu na typ pleti. Ja som velmi spokojna s Avene aj s Biodermou. Cerave pouzivam tiež, ale len obycajny hydratacny krem. Nemam prilis mastnu plet. Obcas TZonu.
Nemas v praci v supliku odmastujuce papieriky? Tie su velmi uzitocne. Ja makeup nenosim, mam teraz obdobie celkom obstojnej pleti, ale ked som nosila, lesklo sa mi celo a lica. Tak som pravidelne odmastovala. 🙂 mozno aj zmena makeupu by prispela, skus nejaky fluidny, alebo kompaktny a aplikuj ho len na miesta, ktore potrebujes "vylepsit". Mozno treba investovat tiez do nejakeho lepsieho (netvrdím, ze dermacol je zly, ale nie kazda plet ho znesie). V lete som pouzivala makeup Bioderma ohotoderm s ochrannym faktorom 50 a neviem si vynachvalit. Mal velmi riedku texturu a krasne zjednocoval ton pleti. Taka tonovana vodicka.