Žienky, prosím, viete niekto poradiť? Napriek tomu, že si zuby čistím minimálne 2x denne a zubných kazov mám málo, stále sa mi tvorí kameň. Môže to byť preto, že málo pijem? Ďakujem.
@gladiola25 je to viacerými faktormi. Postavenie,sklon zubov, prostredie v ústach ( baktérie), zloženie slín.... Niekto má k tomu väčšiu predispozíciu ako napr.iný. Mne sa tiež tvorí viac,na spodných zuboch hlavne.
Zle si umývaš zuby. Povlak ostáva a z neho sa tvorí kameň. Treba používať medzizubné kefky, zubnú niť, jednozväzkové kefky a raz-dvakrát ročne profi dentálna hygiena. Inak, mne na kameň mega pomohla sonická kefka. Odkedy mám sonickú kefku, dentálna hygienička ma objendáva raz ročne namiesto dvakrát na hygienu.
@tibor79 aj mne zubar povedal, ze na to ma vplyv mnozstvo faktorov, napriklad aj zlozenie slin. Niekto si moze zuby cistit dokonale, ale kamen mat bude a niekto lahostajne a kamen mat nebude. tiez aptrim k tym nestastnikom so sustavne tvoriacim sa kamenom na spodnych zuboch.
zubna sprha,medzizubne kefky a este aj zubna nit .. zial inak to nejde... niekto je stastnejsi a ni a inemu sa tvori pocas noci lusknutim prsta
@jj298 Zatiaľ nie, ale chcem to skúsiť.
@gladiola25 pravdepodobne si ale zuby necistis spravne. Pouzivas medzizubne kefky?