Problémy so zubami a spánok

limenka
11. jan 2016

Ahojte mam dost nezvicajny problem ktory ma trapy hoooodne dlho. Ako male dieta este babetko som zacala skrioat zo zubami co mi mama omiela doteraz. Aj mi to ostalo. A riesene bolo ze zuby sa mi maju pooosuvat neboli rovne. Ok strojcek na noc 0bodov lebo dycham pusou a to som sa dusila tak fixny a bolo po case po probleme. Ale skripanie ostalo az dotakej fazy ze ziaden dokor mi nevie rady. A nevispi sa pri mne ani diata male.
Citala som ze su dlahy do pusi ale to neznesem ako ten strojcek na noc nakolko dycham ustami a dusila by som sa. Ako to mam riesit ale za kym mam ist. Ja spim celkom fajn a neni to kazdu noc. A najhorsie ze ked sa mi nieco sniva mi muz hovoril viac krat alebo nieco prezivam. Akekolvek isvecene recepty berem...

majulino
12. jan 2016

daj si vytiahnut mandle tym padom zacnes dychat nosom(vlastna skusenost) a potom mozes aj tu dlahu? ( nikdy som o tom nepocula) ja mam problem ten ze ja cvakam zubami

limenka
autor
12. jan 2016

@majulino
mandle?? No tie ma casto trapia zvlast ked je taketo vselijake pocasie. A muz nasiel nieco na nete ale osobne som to nevidela. No hodim rec asi s DR a dik dufam ze nieco pomoze

zuza79
12. jan 2016
mirkasiva
13. jan 2016
Používateľ mirkasiva je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od mirkasiva.

Tie mandle si dala vybrať aj kamoška a pomohlo jej to, len jej to poradil lekár, určite skús skonzultovať. Inak vraj to bolo dosť nepríjemn, nemohla rozprávať a jesť :/

xenia2
13. jan 2016
Používateľ xenia2 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od xenia2.

nevyberaj si mandle, tie tam narastli z nejakeho dovodu.. skus sa skor s lekarom poradit ze co robit 🙂

limenka
autor
15. jan 2016

@zuza79 citala som zaujimavy clanok

@mirkasiva
ja mozem uplne normalne jest a rozpravat len ten spanok je dost velky problem

@xenia2
no neviem presne za kym uz bom maa ist lebo nikto mi nevie poradit co s tym a hovorim riesim to hooooodne dlhu

anjika42
14. júl 2016

A zlepši si pravopis!

dorottka
27. júl 2016

@limenka - treba zistit, preco dychas ustami a nie nosom, to je tvoj hlavny problem - preto aj skripes zubami, je to uplne znamy fakt, je to bezne aj u ludi, ktori trpia spankovym apnoe! Mnohym sa ten problem odstranil v momente, ked sa poriesilo dychanie. Cize toto je tvoj uplne prvy krok, vobec to nemusia byt mandle, moze to byt kriva nosna prepazka, dovodov je viacero. Objednaj sa u fakt dobreho ORL, ktory ta hned neodpinka a ten problem spolu vyrieste. Dychanie ustami je navyse maximalne nezdrave, kedze kyslik, ktory nim prijimas je nekvalitny a organizmus ho teda nedostava dostatocne. Vela stastia prajem, neboj, poriesi sa to, len treba zacat 🙂