Ahojte mam dost nezvicajny problem ktory ma trapy hoooodne dlho. Ako male dieta este babetko som zacala skrioat zo zubami co mi mama omiela doteraz. Aj mi to ostalo. A riesene bolo ze zuby sa mi maju pooosuvat neboli rovne. Ok strojcek na noc 0bodov lebo dycham pusou a to som sa dusila tak fixny a bolo po case po probleme. Ale skripanie ostalo az dotakej fazy ze ziaden dokor mi nevie rady. A nevispi sa pri mne ani diata male.
Citala som ze su dlahy do pusi ale to neznesem ako ten strojcek na noc nakolko dycham ustami a dusila by som sa. Ako to mam riesit ale za kym mam ist. Ja spim celkom fajn a neni to kazdu noc. A najhorsie ze ked sa mi nieco sniva mi muz hovoril viac krat alebo nieco prezivam. Akekolvek isvecene recepty berem...
@limenka Ahoj mozno ti to pomoze http://primar.sme.sk/c/4117335/skripanie-zubami...
Tie mandle si dala vybrať aj kamoška a pomohlo jej to, len jej to poradil lekár, určite skús skonzultovať. Inak vraj to bolo dosť nepríjemn, nemohla rozprávať a jesť :/
nevyberaj si mandle, tie tam narastli z nejakeho dovodu.. skus sa skor s lekarom poradit ze co robit 🙂
A zlepši si pravopis!
@limenka - treba zistit, preco dychas ustami a nie nosom, to je tvoj hlavny problem - preto aj skripes zubami, je to uplne znamy fakt, je to bezne aj u ludi, ktori trpia spankovym apnoe! Mnohym sa ten problem odstranil v momente, ked sa poriesilo dychanie. Cize toto je tvoj uplne prvy krok, vobec to nemusia byt mandle, moze to byt kriva nosna prepazka, dovodov je viacero. Objednaj sa u fakt dobreho ORL, ktory ta hned neodpinka a ten problem spolu vyrieste. Dychanie ustami je navyse maximalne nezdrave, kedze kyslik, ktory nim prijimas je nekvalitny a organizmus ho teda nedostava dostatocne. Vela stastia prajem, neboj, poriesi sa to, len treba zacat 🙂
daj si vytiahnut mandle tym padom zacnes dychat nosom(vlastna skusenost) a potom mozes aj tu dlahu? ( nikdy som o tom nepocula) ja mam problem ten ze ja cvakam zubami