Čaute,
má tú niekto problémy so zápchou? Poslednú dobu mi nepomáha ani Lactulosa (duphalac) ani šaratica, ani beh a pohyb, ani vláknina, ani nic,.. Ani kompóty. Obed mam pravidelný, pestrý vždy so zeleninou a denne aspoň 2,5l vody denne.
Nemáte niekto skúsenosť?
Slivky sušené večer namočiť do vody, zjesť aj s vodou ráno, kyslá kapusta, aj voda z nej, kefír, probiotiká jamieson 60 billion alebo probiofix, voda zajecicka horká z lekárne, makrogol nápoj, ananás, veľa ovocia: jahody, pomaranče.
Vynechať: mrkva, ryža, banán, čučoriedky, čokoláda, čipsy, keksy, kysnuté koláče, chleba, sladené nápoje
Ovsena kasa varena vo vode, ako robia Skoti, je super. Ten akoby sliz, co varom pustia vlocky, je velmi prospesny na peristaltiku criev.
A keď nebude nič zaberať a bude to dlhodobé, smer lekár.
No lekár povedal, že možno mám zúžené črevo. Ale mňa nič nebolí ani nic. Len to proste nejde von :(
A to som dlhšie mala pravidelnú stolicu
Ovsené vločky, sušené slivky do jogurtu...keď to nejde akútne použiť glycerinovy čipok. preháňadlo.Na wc nemusíš chodiť denne dôležité je, že nie je stolica tvrdá gulockova.
@luccija lenže ja už som veľmi dlho na wc nebola a posledne to ide len s klyst
@jj_anka lenže ja som pridala vlakninu
Ja som odpovedala inej diskutujucej, ktorá sa pýtala. Viem, že ty si pridala. Ja ti tu nechcem písať nič strašidelné, ale ja by som pri dlhodobej zápche absolvovala kolonosppkou. Máme jednu osobnú , nie dobrú skúsenosť , kde bola zápcha na začiatku problému. Ak to teda trvá dlho a nič nepomáha. Gastro a adekvátne vyšetrenie .
@jj_anka pred cca. 2 týždňami bolo všetko pohode 😞
veď uvidíš ako sa to vyvinie, ale keď to bude pretrvávať, tak skús toho doktora, niekde som čítala, že keď niečo bolí, trápi, nie je v poriadku dva týždne, tak je to vhodné riešiť. Držím ti palce.
@jj_anka na gastro som mala ísť, ale vždy mi do toho niečo príde, lebo mám veľa pridružených chorôb, ale bola som na preventívnej prehliadke a brali mi stolicu na akútne krvácanie či ako sa to volá a všetko v pohode či nemám krv v stolici tak aspoň toto ma trošku potešilo že nie je to nič vážne a aj test som si robila na rakovinu hrubého čreva. Všetko ok. Lekár mi povedal a upozorníl že zápchu budem mať z opioida z FENTANYLU.
Skúste čaj Senna z dm
@lenka59282 už mám, ale vďaka
Mala som, prestalo zaberať všetko, už ani čipky nepomáhali, po dlhom vnútornom boji som sa odhodlala ísť k psychológovi a ten mi pomohol …