Problémy so žalúdkom a trávením

tatianaba
6. sep 2018

Zeny...nemam problem ja,ale muz. Strasne problemy so zaludkom. Najprv hovoril,ze to ma len z mliecnych veci. Tak som zacala kupovat vsetko bezlaktozove. Chvilu bol pokoj. Lenze problemy sa vratili a podla mna aj zhorsili. Raz krce,raz hnacka,raz zapcha,strasne palenie zahy,niekedy vsetko naraz. Aj napriklad ked vypije len vodu. Napadli mi tri moznosti - laktozova intolerancia/celiakia/histaminova intolerancia. Problem je,ze nechce ist ani za nic k doktorovi,ale ja sa nechcem pozerat,ako trpi a hlavne,moze ist aj o nieco vaznejsie. Uz si ani nepamätam,kedy sme normalne jedli spolu a bez toho, aby mu potom mebolo zle. Viete niekto,ako prebieha take vysetrenie u gastroenterologa? Pripadne ak pojde k obvodnej,o ake testy ju ma poziadat? Dakujem.

simsalabim
6. sep 2018

@tatianaba toto bez lekara nevyriesite. To moze byt vselico - crohnova choroba, rakovina zaludka ci hrubeho creva a podobne. Treba ho poslat k lekarovi - cim skor - zajtra. Nepochopim, kolko muzov nie je schopnych ist k lekarovi a to su vraj silnejsie pohlavie.

tatianaba
autor
6. sep 2018

Aaaale,prd su silnejsie pohlavie...ja mu hovorim kazdy vecer-chod rano doktorke,povedz jej,nech ti aspon krv zoberie. Odklada to,caka na zazrak. Stale mu hovorim,ze to sam nevyriesi. Ale on si radsej kupi v lekarni raz cierne uhlie,potom hylak,potom nieco proti paleniu zahy. Darmo mu vysvetlujem,ze tie lieky jednak len potlacaju dosledky a neriesia pricinu,ale mu aj viac zhorsuju stav.

tyrkysova_kobyla
6. sep 2018

@tatianaba nepomáha ani najsilnejší argument, rakovina?

romiada
6. sep 2018

@tatianaba ak je alergicky na mlieko tak Ti bezlaktozove veci nepomozu. Treba vylucit absolutne vsetko mliecne. Ale posudzovat diagnozu z par viet si netrufam. Treba ho trosku citovo povydierat ze ci chce aby deti ostali polosiroty (ak dake mate,necitala som profil)....je to krute ale nech si precita tie pribehy vsade ...co vznikne z banalnych problemov ktore sa zanedbaju a nabaluju na seba.

dominika6
6. sep 2018

@tatianaba povedz mu že ak hned zajtra nepôjde k lekárovi že sa rozvedieš 😀..lebo nechceš skončiť ako mladá vdova

stankadu
6. sep 2018

asi sa bojí ísť na gastro, tak ako ja. 🙂 Mne "len" prestalo tráviť a doktorka mi dala tabletky, na gastro som nemusela, no môj stav bol taký, že mesiac som všade chodila so sáčkom, čo mi bolo stále na vracanie. Ale musí ísť najprv ku svojej obvodnej a tá povie čo dalej. Môj muž mal tiež neskutočné bolesti brucha a zistili mu helikobaktera. Jednoznačne nejako prinútiť ísť k doktorke.

adula12
6. sep 2018

Uplne chapem tvojho muza. Ani ja nejdem k dr lebo nechcem si dat pchat hadicky do zadku a do krku. Tiez si vravim, ze radsej umrem. Tvoj muz zrejme nemoze nic mliecne, nestaci len bezlaktozove. Alebo ma crohnovu chorobu, moj otec ju ma a je zduty cely cas, taku tazobu ma na zaludku. Ked mu je zle naozaj kazdy den, treba to riesit. Pokial mate peniaze, kludne moze ist na sukromnu kliniku, vysetrit si alergie potravinove. Tam robia aj dychove skusky len a pod. Nie je to az tak drahe. Okolo 50-200e.

catherinah
6. sep 2018

Ja mam toto tiez a nezistili mi nic. Vsetky testy dobre.

hawo
11. sep 2018

moze to byt aj akutny zapal pankreasu...na to sa zial zomiera bez ohladu na vek....takze ja by som urcite tlacila na lekara.

hawo
11. sep 2018

@catherinah
a ake vsetky testy vam robili? nic ani naznak nicoho?

catherinah
11. sep 2018

@hawo gastroskopia, celiakia, histamínova intolerancia, alergia na BKM, laktózu, Food detective test...
Vobec náznak ničoho.

hawo
11. sep 2018

@catherinah mozno SIBO test? Candida test? SONO vam robili?

adula12
11. sep 2018

@catherinah aj food detective ti vysiel negat? Lebo mne odhalil mlieko, tak sa vyhybam laktóze a fakt lepsie mi je.

catherinah
11. sep 2018

@hawo sono mi robili, pečeň, žlčník aj pankreas, vsetko v poriadku. SIBO neviem co je.