Ahoj mam problemy so štitnou zlazou a som aj po neuspešnych dvoch IVF. možem mat vdaka tomu problemy so žaludkom .Dakujem za odpovede a radi
so žalúdkom veľmi úzko súvisí psychika...ja som bola tento týždeń na hadici, avšak všetko je v poriadku a problémy mám len zo stresu a z nevyspania...MM mal ale napr. silný zápal žalúdka kvôli helicobaterovi, čo mu tiež zistili na gastre a stravujeme sa myslím až až zdravo 🙂
@nutrimas
Dobry večer tak ono sa to prejavuje svor že sa to drži v žaludku a nemožem si odgrgnut dva tri dni nepomaha ani soda bikarbona s vodu boly ma žaludok okolo brucha a sem tam pod psiami branica a pritom všetky možne vyšetrenia mam v poriadku čo som absolvovala na Gastroenterológii, mam kontrolovanu štitnu žlazu či to može byt aj tim
@larnaca
Ja som tieš bola na hadici mam všetko vporiadku a helikobaktera mam vyliečeneho akurat čo mam kontrolovanu štitnu žlazu
@babulka6783 Ako sa stravujete?
@nutrimas
Povedala by som že tak bežne každy den teple jedlo polievka snažim sa aj niake zdrave
@babulka6783 Skuste ako prve vylucit mlieko a mliecne vyrobky, castokrat sposobuju traviace tazkosti...V strave prijimajte vela vlakniny, ovocie, zeleleninu, orechy, semena...Upokojujuco na travenie posobi napr. zazvor, medovka, mäta - varte si z nich caje, po tyzdni striedajte jednotlive druhy. Prip. mätovy olej, zazvorovy, medovkovy sirup (najdete v nasej ponuke na eshope). Dobru skusenost mame aj s bodliakovy olejom, ktr. pozitivne posobi na travenie a posilnuje, ocistuje pecene a zclnik. Odporuca sa uzivat 1KL rano a vecer:
https://www.modrykonik.sk/shops/vyzivove-doplnk...
@nutrimas
Skusim Dakujem je pravda že mliečne výrobky mam velmy rada a jedavam ich
@babulka6783 môže to byť stres a ja som tiež mávala také pichanie v okolí hrudníka a to je z chrbtice, no a ono keď s to všetko pekne pospája 🙂 ajajaj 🙂
@larnaca
Aha veru tak aj teras mam brucho nafuknute a nie a nie vygrgnut si aby sa ulavilo
a celiakia bola pri GFS vylúčená?totiž, pri autoimunitnom ochorení štítnej žľazy/ neviem akú presne poruchu máš ty/ treba na celiakiu určite myslieť
Vyskúšajte Chioskú mastichu - kryštály. Užujete z nich tvrdšiu žuvačku a tú žujete 15-20 minút. Máme s nimi veľmi dobré skúsenosti. Ťažobu zo žalúdka doslova vygrgáte. Navyše Chioská masticha redukuje baktérie ako helikobakter a e.coli a veľmi dobre pôsobí na sliznice v tráviacom trakte. www masticha sk
Ahojte mne pomohol jeden pan ale zmenila som aj stravu a brala liecbu monika.kvassayova@gmail.com
@babulka6783 Moze aj nemusi to spolu suvisiet...skuste konkretizovat, ake problemy so zaludkom mate, ako sa prejavuju, ako casto, pred jedlom, po jedle...Dolezite je hlavne zlozenie stravy a celkovy zivotny styl..do znacnej miery aj psychika...co moze mat suvis s neuspesnymi IVF...