Problémy so štítnou žľazou

4. máj 2023

Ako ste na nich prisli a ake ste mali priznaky, prip. problemy? Mne uz viac ludi povedalo, ze mam strumy, ale citim sa zdravotne vyborne. Treba to riesit?

angela85
4. máj 2023

Kto ti to povedal? Doktor? Treba spraviť krvné testy a keď tak potom k odborníkovi. Ak ti prestáva fungovať štítna tak to bude problém.

motylik273
4. máj 2023

Ahoj urcite ano, ries to najma v tehotenstve to je potrebne dodrziavat liecbu, stitnu nenahradis, fozivotne branie tabletiek. Ono sa to neukaze z dna na den.

leameleg
4. máj 2023

Určite rieš štítnu žľazu. Ja som mala mega zrýchlený tep počas dňa a nebolo mi dobre. Od kedy beriem lieky klop klop

zuzulka558
4. máj 2023

Rieš to ja mam zvýšenú funkciu zistili mi to v tehotenstve,, cítila som sa fajn ze načo tabletky, po mesiaci ma kleplo na Silvestra chvalabohu dala som to bez sanitky lebo som vedela prečo sa to stalo,,, sama si hovorím aj muž povedal ze dr. nuta som bola keď som ich vysadila

autor
4. máj 2023

@angela85 nie doktor, ludia z okolia, ktori maju so stitnou problem, aj obvodna vie spravit testy, ktore to ukazu?
@motylik273 tehotna nie som, mam 2 deticky, pocas tehotenstva som bola na vsetky mozne testy a vobec nic, je mozne, ze po troch rokoch sa to teraz prejavi?

vulka
4. máj 2023

Ak Ti viac ľudí povedala, že máš strumu, tak je to asi dosť viditeľné. Ty to v zrkadle nevidíéš?

autor
4. máj 2023

@vulka nie, nevidim

angela85
4. máj 2023

Myslím,že aj obvodná by ti to vedela spraviť. Mne to zistili na gynekologickej poradni počas tehotenstva

mandzula
4. máj 2023

U mna to bolo o obrovskej unave, zlej nalade, zimomravosti, padani vlasov, bledosti. Obvodak ma poslal na endokrino, kde som bola roky len sledovana pre autoimunitnu tyreoditidu, no bez medikamentoznej liecby (dali mi len zelezo pre nizke zasoby). Ked sa mi vysledky zhorsili, nasadili mi lieky - ten pocit sa neda opisat - par mini tabletiek a mala som pocit, ze zrazu lietam, totalne dobite baterky.
Nevahaj a chod k lekarovi, moze sa ti to razom tvrtnut a mas zarobene na problemy.

leskky
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
summer23456
4. máj 2023

@mandzula nerozumiem celkom, bola si sledovaná na endokrinologii a prečo ťa dr poslal znovu tam? Ja mám tiež autoimunitnu tyreoiditidu v sledovaní,lieky neberiem,mám málo d vitamínu,teraz mi zistili malo železa, padajú mi vlasy - vraj nie zo štítnej. Únavu ani nerátam,zimomrava som odjakživa...

mandzula
4. máj 2023

@summer23456 neposlal ma znova, poslal ma na zaciatku. Odvtedy som bola na endokrino sledovana a asi rok beriem lieky.

summer23456
4. máj 2023

@mandzula aha, chápem, tiež si bola roky len sledovaná a teraz berieš lieky. A koľko máš rokov? Ja 39, sledovaná som cca 12 rokov,ale vraj to šž zatiaľ stíha,tak mi nič nedáva. Som aj rada,ale tie vlasy padajú strašné a teraz aj to železo neviem či má svtym súvis...

mandzula
4. máj 2023

@summer23456 cca v 2017 som zacala s endokrino a az minuly rok som dostala L-Thyroxin, dovtedy len raz rocne kontroly stavu a sono. Mam 42. Zelezo som brala od zaciatku, lebo som mala uplne vyplieskane zasobne zelezo - co moze byt za padanim vlasov, mne uz teda paradu podstatne menej.

summer23456
4. máj 2023

@mandzula no mne to železo zistili,keď som bola darovať krv,že mám strašné nízke,potom pozrela aké som mala hodnoty predtým a že tiež stále na hranici,tak mi povedali,že mám užívať železo. A teda vlasy mi padajú extrémne. Neviem,či na endokrinologii bežné zisťujú aj železo. Koncom mája chcem ísť na preventivku,tak poviem nech mi vezme aj železo. A to železo berieš stále čo sa ti už upravilo?

mandzula
4. máj 2023

@summer23456 mne na endokrino Fe kontrolovali automaticky. Beriem stale, najprv som brala kontinualne, teraz len 7 dni po kramoch.

summer23456
4. máj 2023

@mandzula no musím pozrieť v papieroch výsledky. Mne tam nič o železe nevraveli. A teraz ta dr keď som bola darovať krv mi povedala,že mám užívať tri mesiace vkuse a potom 5 dní pred a 5 dní po menzese a uvidíme či sa to úpravi. No som zvedavá.

mandzula
4. máj 2023

@summer23456 mozno tie odbery na zelezo suvisia aj s tym, z akeho dovodu ta tam posiela obvodak - u mna to bolo padanie vlasov, a endokrino som potrebovala kvoli trichologii, ktoru som vtedy riesila.

summer23456
4. máj 2023

@mandzula no ja tam chodím už roky a vieš čo,už mi to lezie na nervy,ráno vezmú krv, raz za rok sono,a potom na obed prídem po výsledky a,tak posledné dva razy už výsledky poda len sestrička a k dr sa ani nedostanem. Tak sa ani nemám kedy a koho opýtať. To aj vy tak máte?

mandzula
4. máj 2023

@summer23456 u mojej lekarky rano krv, potom idem na vysetrenie, urobi mi sono a ak stihnu prist vysledky z krvi, skonzultujeme ich, ak nestihnu, pridu mi domov s odporucanim alebo mi lekarka zavola. Velmi som s nou spokojna. Je to Wildova z Roosveltky v BB.

summer23456
4. máj 2023

@mandzula no ja som z RK, tak chodím tu,ale už fakt na nervy takýto pristup

zdenka13
5. máj 2023

Štítnu žľazu je potrebné udržiavať v poriadku. Celý endokrinný systém je potrebné mať v poriadku.. Dosť to vie rozvrátiť celý organizmus. 🤷🏽‍♀️ Čím skôr sa to podchytí, tým lepšie. Najlepšie s čím som sa ja stretla je systémová komplexná očista tela bylinnými zmesami, ktoré sa jedia a zmena životosprávy. Krásne sa upraví črevný mikrobióm, endokrinný systém, ktorý súvisí s tráviacom o reprodukčným systémom, cievy, lymfa sa prečistia, posilnia atď. Má to logiku a systém, je to celotelový proces. Poznám i ženy, ktoré sa zabavili aj liekov na štítnu žľazu. 🙂👍