Dobrý deň, mám problém už približne pól roka že mi strašne rýchlo bije srdce aj v kľude (130), toci sa mi hlava, ťažšie sa mi dýcha a bývam veľmi unavená. Mám robené opakovane EKG, 2x echo a ergometriu. Samozrejme aj obebery. Všetko v úplnom poriadku až na ten pulz. Môžu to byt aj tak problémy so srdcom ? Alebo čo to môže byt ?
Betablokatory ti nikto neodporučil? Mávala som bežne cez 100 ale pri 130 som uz väčšinou bola na pohotovosti pre lieky.
Nie lieky nemám, odporučil mi len cvičiť, že som mladá a dá sa to samo do poriadku (mám 22)
@sasanka605 no ja som mala už aj 170 😞 na pohotovosti mi dali akurát tak neurol na upokojenie
Tak záleží ci ideš na všeobecnú ambulanciu alebo rovno na kardio. Pre mna bolo najhoršie ze sa mi nedalo ani spat a potom mas cely zaužívaný spôsob života rozhadzany
Si na škole este? Stres, skúšky a pod
Očkovaná?
@sasanka605 nie, pracujem. Ale mám úžasnú prácu aj šéfa takze to je úplne bez stresu. Neviem z čoho to môže byt
@mery333 nie
@sasanka605 ja neviem ani cez deň normálne fungovať. Srdce sa rozbúši a už sa toci hlava, chce sa mi zvracať. Bola som 2x a vždy na normálnej pohotovosti u internistu.
Podvedomy stres, alebo tetania, panicka uzkost....preto sa Ti po ukludnovaku polepsilo..Beries magnézium?tlak máš dobrý?mama dostala betablokatory
Tak nad tým ani nerozmýšľajte, keď máte problém so srdiečkom. 🙏
@mery333 no zevraj ho mám úplne v poriadku.. tak neviem 😏
@luccija beriem občas magnosolv, keď mi je naozaj zle. Tlak mávam práveže úplne super okolo 110/70 vždy. No už som uvažovala, že skúsim asi psychológa alebo psychiatra, keď všetky výsledky mám v poriadku..
Skus brať Magnosolv alebo iné magnézium pravidelne a zvažovala by som zmenu kardiológa. Nie je zle si vypočuť názor iných lekárov a snáď ti ten ďalší predpise lieky.. určite by som na tvojom mieste doplnila všetky odbery , hlavne mineralogram a hormóny. Pripadne ci nemáš tetaniu alebo panicku poruchu..
Daj si skontrolovat stitnu zlazu.
Daj si vyšetriť štítnu žľazu. Ja som takto zistila, že s ňou mam problém-prejavilo sa to búšenim srdca, rýchlym pulzom, unava
@lenuska9999 bola som u štátneho aj súkromného kardiológa. Obaja vraveli že to je v poriadku. Na štítnu mi brali krv, ta tie tiež v poriadku. Mineralogram taktiež. Už som z toho na nervy
@bridgetim ta je vraj v poriadku, tak neviem
@lenuska9999 taktiež gynekologické vyšetrenie, hormóny všetko úplne ok 😏
@mery333 práveže ja som za a chcem sa ísť očkovať, len chcem počkať kým mi bude aspoň trochu lepšie, nemyslim, že uškodí 🙂
Ahoj. Co ti nakoniec pomohlo?
@hana32 ahoj, nič. Stále sa cítim žiaľ rovnako :( Sú horšie a lepšie dni ale inak stále dokola
špotuješ ? lebo šport znižuje tep... prirodzene
Pól roka je dlha doba, Kardilog ti na to nedal tabletky? viem že nato existuju lieky ktoré vedia pekne znížiť pulzy.