V marci tento rok som sa v noci zobudila s tým,že som nemohla poriadne zavrieť ústa,problem bol v sánke,skusila som nasilu zatvoriť ústa,uplne mi tam škripalo a po zatvorení mi to puklo až bolestivo,trvalo to niekolko dní,pokračovalo to tým,že niektorý deň bolo všetko ok,niektorý deň mi tam puká a vystreluje mi bolesť až do ucha,bola som na ušnom všetko v poriadku.V poslednom čase je to horšie,stáva sa mi to aj ked nejem,ked som v klude,tá sánka ako keby chcela vypadnúť,musím skusknuť a praskne mi tam a vrati sa,neviem na ktorom boku mám späť,citim to napatie celý deň,mam zuby v ustach od seba ,ked ich chcem spojit.citim,na obidvoch stranách taký tlak,že to nejde zavrieť,mate niekto podobnú skusenosť?je nejaká liečba?trvá to už od marca každý deň,ďakujem
@labelo Ahoj, prosím ťa, ako si riešila ten problém so sánkou? Čo ti pomohlo prípadne v čom si mala problém? Mne sa teraz stalo to isté. Neviem zavrieť sánku. Ráno, keď sa zobudím je to lepšie, ale cez deň vždy horšie a horšie a večer je to najhoršie. Už to trvá 2 týždne. Bola som už na ORL, uši mám v poriadku, u zubára, čeľustný ortopéd a nič tam nevidia. Dal mi antibiotiká, tak som zvedavá, či to pomôže, ale veľmi tomu neverím. Ďakujem za každú info.
@funkadunka ahoj,neriesila som to nijako,mam s tym problem stale, niektorý den je to horsie inokedy sa mi to nestava☹️
odporúčam smer tvoj stomatológ a následne Špecializovaná ambulancia porúch temporomandibulárneho kĺbu