Problémy so sánkou

labelo
10. aug 2021

V marci tento rok som sa v noci zobudila s tým,že som nemohla poriadne zavrieť ústa,problem bol v sánke,skusila som nasilu zatvoriť ústa,uplne mi tam škripalo a po zatvorení mi to puklo až bolestivo,trvalo to niekolko dní,pokračovalo to tým,že niektorý deň bolo všetko ok,niektorý deň mi tam puká a vystreluje mi bolesť až do ucha,bola som na ušnom všetko v poriadku.V poslednom čase je to horšie,stáva sa mi to aj ked nejem,ked som v klude,tá sánka ako keby chcela vypadnúť,musím skusknuť a praskne mi tam a vrati sa,neviem na ktorom boku mám späť,citim to napatie celý deň,mam zuby v ustach od seba ,ked ich chcem spojit.citim,na obidvoch stranách taký tlak,že to nejde zavrieť,mate niekto podobnú skusenosť?je nejaká liečba?trvá to už od marca každý deň,ďakujem

km007
10. aug 2021

odporúčam smer tvoj stomatológ a následne Špecializovaná ambulancia porúch temporomandibulárneho kĺbu

funkadunka
19. jan 2022

@labelo Ahoj, prosím ťa, ako si riešila ten problém so sánkou? Čo ti pomohlo prípadne v čom si mala problém? Mne sa teraz stalo to isté. Neviem zavrieť sánku. Ráno, keď sa zobudím je to lepšie, ale cez deň vždy horšie a horšie a večer je to najhoršie. Už to trvá 2 týždne. Bola som už na ORL, uši mám v poriadku, u zubára, čeľustný ortopéd a nič tam nevidia. Dal mi antibiotiká, tak som zvedavá, či to pomôže, ale veľmi tomu neverím. Ďakujem za každú info.

labelo
autor
19. jan 2022

@funkadunka ahoj,neriesila som to nijako,mam s tym problem stale, niektorý den je to horsie inokedy sa mi to nestava☹️