Máte niekto problémy s vysokým tepom a mali ste koronu? Čo Vám pomohlo pri búšeni srdca? Inak na to beriem vasocardin a neviem či ho môžem brat aj teraz
Všetko to čo ti povedal lekár + stravu bohatú na minerály (všetky minerály, hlavne draslík, vápnik, a optimálny denný príjem sodíka + dostatočný pitný režim a sem tam vitamín D-3).
@jelaaaa toto aj mňa zaujíma, myslím osobná skúsenosť, nie iba teória. Mám tiež problémy s tepom, v kľude sa mi hýbe od 95 a viac, niekedy kľudne aj okolo 160 pri aktivite aj okolo 195 až 210 a tlak mávam dosť nízky. Užívam Nebilet. Teraz som prekonala silný zápal priedušiek, tiež som sa bála či to nebol covid19, ale testy boli našťastie negatívne. Pýtala som sa lekárky na ten pulz a prípadné ochorenie na covid19 a povedala, že ak by som bola pozitívna (hoci kedy) je potrebné užívať liek normálne ďalej a častejšie si sledovať pulz. Ak by sa tep zvýšil v dôsledku choroby upravila by mi po konzultácii dávky.
áno kamarátka mala počas korony tep v kľude 115-120 ... inak ma vždy ukážkový 60-80
@zuzkalujza och . tak to nie je nič príjemné..ja som mala ataky pri supraventikulárnej tachykardií nad 220 - bola som na katetrovú abláciu...
@zuzkalujza Tak vysoký tep v kľude (mimo ochorenia) treba riešiť s dobrým kardiológom.
@miro1360 veď to samozrejme riešim a nám nasadenú liečbu
@irusa mne pri každej chorobe ten pulz stúpne, ale to asi každému
@zuzkalujza ale tak ak 160 máš vkuse je strašne veľa..takých 5 - 10 minút sa dá zvládnuť
@irusa je to veľa ja viem, ale nejak už to ani nevnímam, koľko krát si poviem, že mi tuším ani srdce nebije, zmerám pulz a tam bum 125 napríklad. Lekár o tom viem, pulz si meriam a značím do tabuliek a následne konzultujeme spolu. Ja som roky aktívne športovala, 15 rokov som robila atletiku, doktor povedal, že aj pre to môžem mať ten pulz taký vysoký, lebo teraz už iba rekreačne športujem. Ostatné vyšetrenia srdca mám dobré, chodím na pravidelné kontroly. Tak snáď to je takto v poriadku.
@zuzkalujza tak držím prsty aby to tak bolo....
@irusa ďakujem
@zuzkalujza Skús iného doktora - napríklad špecializáciu arytmológa 🙂 Chronicky vysoký pulz v kľude, s ktorým sa v podstate nič nerobí (keďže to tak ostáva aj napriek liekom) je parádny nábeh na kardiomyopatiu.
@miro1360 toto je môj tretí doktor, každý zvolil rovnaký postup, len dal iné lieky. O arytmológovi som v živote nepočula, tak skúsim sa na to spýtať. Ďakujem za info 🙂
@zuzkalujza ale na tvojom mieste by som určite zvážila VUSCH Košice, Bratislava, B. Bystrica špecializované pracovisko...ja som tiež vystriedala 5 kardiológov a výsledky v poriadku...až piaty v poradí mi dohodol konzultáciu VUSCH Košice, kde som podstúpila katétrovú abláciu srdca, kde mi pálili miesta, ktoré mi spúšťali tachykardiu
@zuzkalujza Presne tak, daj na radu od @irusa ... mnoho bežných kardiológov robí len tak narýchlo ... šup šup prístroj vyhodí základné údaje a ideš domov ako na páse :D
@zuzkalujza pokiaľ by si to mala riešiť cez kardiológa - tak už kardiológa z tej kliniky, zavolaj si tam a oni ti povedia postup ako to u nich chodí, prípadne požiadaj o súkromnú správu od @irusa :D
@zuzkalujza nechcem strašiť. Ale švagrinej manžel prekonal covid a vykázali to až krvné testy.. bolo mu strašne a antigen aj PCR 3 týždne negatívne... nespoliehajte sa na testy :(
@sofiapp nespolieham v žiadnom prípade. Práve naopak, správam sa ako by som covid mala, izolovali sme sa a dodržiavame karanténu. Viem že testy nie sú presné. Po skončení karantény a odoznení príznakov si tiež plánujem dať vyšetriť krv, či to nebol predsa len covid.
Ak je predpisany lekarom na pravidelne uzivanie, tak aj pocas korony brat