Ahojte. Mam stale nizky tlak. Kruti sa mi v hlave cely cas. Pijem denne 3l tekutin, pohyb mam, jem vela zeleniny aj ovocia ? Neviete mi poradit z coho to mozem mat ? Dakujem.
hlavne nepi 3 litre vody, pretoze zbytocne zatazujes ladviny. V tomto rocnom obdobi postaci klasickych 1,5 max 2 litre.
@susanne16 ono prilisny prijem vody ti moze sposobit to ze sa ti z tela dostavaju rychlejsie prec aj mineraly a tym padom mozes byt unavenejsia, mat svalove krce, spomalenie mentalnej culosti - ono paradoxne by si mohla dosiahnut to ze sa ti znizi tlak - skus si dat jednu kavu denne
prasiatko30 to vystihla presne
a tych dalsich pricin ako zavratov, tak aj nizkeho tlaku moze byt aj viac. Mas ten nizky tlak potvrdeny aj meranim? Pretoze samozne zavraty mozu byt z krcnej chrbtice, poruchy rovnovahy, alebo inej priciny, ale nemyslim, ze krcna chrbtica bude pricinou nizkeho tlaku.
Asi by bolo dobre merat tlak opakovane, rano aj vecer, niekolko dni po sebe.
a lekari ti neodporucali nic na zvysenie tlaku?
ja som nizkotlaka, obcas mam aj zavraty, niekedy pomoze na chvilku si lahnut, ale radsej to rozhybem, a aby som mohla vobec fungovat, tak pijem kavu, zvycajne jednu denne, to pomaha mne.
no, ako som psiala vyssie, tak tych pricin moze byt viac, okrem ineho aj ta krcna chrbtica, pokial mas sedave zamestnanie, mozes mat nieco zacviknute, ale na to tiez mozno potrebujes vysetrenie, pripadne nejake cvicenie, aby sa to odbolokovalo. A stres? Ten je samozrejme rizikovym faktorom mnohych zdravotnych tazkosti alebo chorob.
Vies, my ti tu na dialku nemozme velmi radit, a robit diagnozy. Moze to byt porucha vo vnutornom uchu, ktore je zodpovedne za rovnovahu. Mozno by bolo dobre, keby si si dala vysetrit aj chrbticu mozno nejake rehabilitacne cvicenia.
Aj mne sa to stava casto a nepomaha mi skoro nic okrem obycajnej coca coly velmi ju nemusim ale je lepsia ako neustale tocenie v hlave 😀 🙂
ano iba cola
@susanne16 ahoj a nemáš náhodou anémiu? teda málo železa? aj z toho môžeš byť malátna. ak máš krv ok, tak sa s nízkym tlakom asi nedá nič robiť. kávičku si daj, vykladaj si nohy vždy ked sa dá, tuším fatra minerálka je jedna z tých slaných, ktoré zvyšujú krvný tlak. soľ zvyšuje, pohyb. skús sa poradiť s lekárom, moja mamka mávala nizky tlak a ževraj brala na to zamladi nejaké tabletky ale to neviem, či ešte existujú.