Problémy s jedlom u 19-ročnej

28. apr 2024

Čaute, už dlhšie toto mám . Som mladá baba mám 19 . Ale už dlhšie to mávam tak že skoro vôbec nič nejem . Za deň sa najem tak Max 1-2 krát a niekedy to není ani plnohodnotné jedlo ale skôr iba nejaký obložený chleba alebo zjem nejaké ovocie. Vôbec ma nenápadne že mhm mala by si sa najesť. Niekedy prežívam iba na vode. Keď už jem niečo normálne tak sa hanbím pred ostatnými jesť a stále sa porovnávam koľko som zjedla ja a koľko oni ...v dospievaní som to mala dosť ťažké keďže moja matka robila také veci že keď som ju nahnevala tak mi nedávala jesť alebo mi hovorila že toto by som jesť nemala . A že prečo jem tak veľa a postupne sa to nejak stvorilo do tohto . Nemám problém zjesť takmer všetko čo mám rada . Sú nejaké veci čo mi nechutia. Ale napríklad v spoločnom alebo keď niekto pozve na jedlo tak to nemám problém sa najesť len je tam to porovnávanie sa ...a stále tie myšlienky že už som zjedla dosť už stačí . Myslíte že už to hraničí s njekou chorobou ?

marianarem
28. apr 2024

Chod s tym na terapiu, s tymto ti pomoze psycholog. Je strasne, co niektori rodicia narobia detom. Teraz v 19ke je to uz ale v tvojich rukach a isto sa to da riesit.

januska12323
28. apr 2024

Máš nábeh na problémy, zdravotné aj psychické. Radšej to rieš.

thirstymonk
28. apr 2024

Nieze hranici, toto uz je PPP!!! Mater si moze pogratulovat a dat si facku.

egonsk
28. apr 2024

najdi si frajera co rad papa a budes mu robit spolocnost pri jedeni a bude ti blbe sediet pri nom nasucho, takze zacnes jest aj ty 😉

cimage
28. apr 2024

Zaved si 3-5jedal denne. Nastav si budik aby si nezabudla. Par sedeni u terapeuta by ti prospelo, alebo vyzivovy poradca. Ten ti vysvetli co a kolko by si mala za den zjest aby si nemala vycitky.

sintra
28. apr 2024

Porucha stravovania ako vysita, s najvacsou pravdepodobnostou na zaklade traumy z detstva. Musis navstivit odbornika.

gabika0825
28. apr 2024

Ja si myslím že je to určite na psychológa a terapiu, ty máš hlavne blok z detstva, kde ti mama nedávala jesť a určovala ti čo nemáš jesť, ten blok najprv musíš odstrániť, odpustit vo vnútri svojej mame, ale to je dlhšia cesta, nie je to zo dňa na deň. Tam podľa mna prameni tvoj problém s jedlom