Ahojte, rada by som sa s vami podelila a problémy ktoré má trápia už rok. Začalo to jedného večera keď som zaspavala , zrazu som sa len zobudila na to že nemôžem dýchať, potom to prešlo a ja som zaspala ale na druhý deň som sa zobudila a velmi ťažko sa mi dýchalo. Šla som na pohotovosť kde doktorka usúdila že ide o zápal priedušiek no antibiotiká ktoré mi dala mi nepomohli takže nasledovali vyšetrenia. Krvne ktoré vyšli dobré a kde sa kontroloval aj d-dimer. Následne alergologia, pľúcne, RTG pľúc, RTG chrbtice, sono srdca, EKG holter, krčné kde mi zistili polypy v nose. Okrem týchto polypov a miernej skoliozy chrbtice a zvýšeného tepu a miernych extrasystoly na ekg holteri mi nezistili vôbec nič, žiadna astma , nič podobné. Moje problemy pretrvávajú dodnes každý deň sa mi ťažko dýcha niekedy ma boli hrudník mám na ňom každý večer neskutočný tlak ktorý akoby mi bránil sa normálne nadýchnuť a preto musím dýchať velmi silno do brucha
@natalia3455 ja mám astmu a také isté príznaky. Často mávam zápal priedušiek, ale túto jeseň som mala neskutočný tlak, tak ma poslali na rongen pľúc a mala som zápal pľúc. Treba sa pýtať na rongen plúc.
@natalia3455 ak sa vylúči zápal plúc a všetky vyšetrenia sú OK, tak to môže byť psychického rázu. Spávaš dobre? Neschudla si? Zmena nálad?
Moze to byt tetania, neurologicke.Skus skupinuzZdravotnici na MK.Su tam lekari z roznych odborov, snad ti poradia.
Prekonal som pľúcnu emboliu. U teba to nie je. Nemáš náhodou nejaké psychické problémy? Psychika je svinstvo a prejavy sú rôznorodé. Čo ak je tvoj problém práve toto.
@3009 bola som na rtg pľúc dokonca na spirometrii 3 krát a robili mi aj bronchodilatacny test a astma sa nepotvrdila vôbec. Tak už neviem
@3009 neschudla som vôbec práveže mi chutí jesť, náladu mám dobrú až na to že keď sa mi zle dýcha začnem sa báť že sa udusim alebo čo. A RTG pľúc mám za sebou dokonca aj 3 krát spirometriu. Vôbec neviem čo mi môže byť
@meandbaby ďakujem pekne. No uvažovala som aj nad tým. Kúpila som si magnézium no to mi vôbec nepomáhalo. Mávam nízky tlak takže mi bolo po ňom ešte viac zle
@jozef1b a ako sa u vás embólia prejavila? Aké testy vám ju potvrdili prosím va
Pridaj sa do skupiny na fb panicka porucha, uzkosti agorafobia.... myslim že si tam prečitaš že vela ludi ma konkretne tento problem a ma to psychicky povod. Určite ti to pomože
@dominika_sk ale keď ja neverím že toto dokáže psychika, aby sa mi celý deň zle dýchalo, niekedy som cvičila , behala a teraz nemôžem lebo mi je hneď zle :( ale skúsim sa tam teda pridat keď už mi nič iné nepomáha. Ďakujem za radu🙂
@natalia3455 presne priznaky uzkosti. ty si mozes mysliet pocas dna ze si vesela, ale hlboko vo vnutri su nejake obavy. Ked pridu na teba tazkosti s dychanim, si povedz ze sa nic nestane, neudusis sa, nemas ziadnu chorobu, je to len psychika. ked je to mierne postupne to prejde ked si to "nebudes vsimat"... Ked je to vaznejsie navstiv psychologa
Mne presne týmto začali úzkosti a tetania..
@caroline_ a ako to riešite ?
@natalia3455 prečitaj par prispevkov, myslim že psychika dokaže mnohonasobne viac ako si predstavuješ, sama sa presvedčiš. Sama tym trpim už približne 12 rokov
Ja si tiez myslim, ze to moze byt psychicke.Srdce vacsinou sa zadychava clovek pri zatazi, chodza po schodoch atd, chrbtica vacsinou v lahu a ked sa rozhybes tak to ustupuje.
@natalia3455 je nejaka zmena v tvojom zivote to musis vediet sama, nejaky problem vo vztahu, skola, financie, nemozes si najst pracu, nemozes otehotniet, si tehotna a bojis sa ze potratis, niekedy take "jednoduche" problemy vyvolaju uzkost. Ty ked nevies preco sa ti zle dycha tak sa na to vsetko este bojis ze ci neide o nejaku rakovinu, alebo inu chorobu, chodis po vysetreniach srdca, atd...pritom vysledku su v poriadku.... Ked budes mat znova problem s dychanim, povedz si ze vies pricinu, ze neprestanes dychat len tak, ze neide o vaznu chorobu, skus to "rozchodit" akoby ta bolela noha ale vies ze neni zlomena... Ked sa to bude zhorsovat alebo do tyzdna to neprejde chod k psychologovi.
@natalia3455 citam teraz ze je to uz rok, chod ku psychologovi to je uz velmi dlho.
@natalia3455 mohol by to byt aj priznak histaminovej intolerancie...
Ahoj @natalia3455 možná zkus využít i Poradnu všeobecného lékaře na Koníku - je anonymní a zdarma. https://www.modrykonik.sk/forum/category/poradn...
Přeji brzké zlepšení zdravíčka 🙂
Jennyska
Modrý koník team
@meandbaby veď práve že ja sa zadychavam aj pri behu, pri hocijakej aktivite a u mňa internista nenašiel žiadnu chorobu srdca akurát mám zvýšený tep a nejaké mierne zachvenia srdca počas EKG holtera keď mi meral ale tak komu v dnešnej dobe pracuje srdce na 100 percent však 🙂
@majkado a testy na túto intoleranciu môže urobiť aj všeobecný lekár ?
@jennyska ďakujem pekne 🙂
@natalia3455 áno, môže zobrať krv aj všeobecný lekár. Aj keď poväčšine s tým nemajú skúsenosti, tak o tom nevedia. Píšeš, že sa zadýchaš pri behu - ja som mala presne to isté, že niekedy som nebola schopná odbehnúť dva tri km - tlak na hrudi, pískavé dýchanie, ťažko sa mi dýchalo. A to som predtým bežne behávala 10 + km. Teraz som na diéte a je to podstatne lepšie. Takisto tie stavy v noci - to isté som mala, strach to iba znásobuje. Skús si odsledovať aj jedlo. Kedy sa ti to prejaví - čo si jedla v ten deň napríklad
@majkado dobré ďakujem pekne. Ja som si o tejto intolerancii už čítala, skôr ľudia majú vtedy žalúdočné problémy keď ju. Majú preto som jej veľmi neprikladala význam keďže ja nemám žiadne žalúdočné problémy ale ďakujem pekne za radu. Každý organizmus je iný a každému sa to môže prejavovať inak.
@natalia3455 držím palce, nech čím skôr prídeš na to, čo ti je 🙂
@natalia3455 skus tu skupinu.Drzim palce.Verim, ze je to velmi neprijemne a hlavne ten pocit, ze clovek nevie, z coho to je.Chapem uplne.Hadam sa to skoro doriesi.😗😗🤞
@majkado ďakujem pekne 🙂
@meandbaby ďakujem pekne 🙂
Ahojte,
Mam 5r. dieta. Ked je zdravy a nema sople ani kasel tak velmi ale naozaj veeeelmi potichu dycha. Az tak potichu dycha ze ho musim skontrolovat ci vobec dycha...Uz to trva par rokov. Cez den je v poriadku. Poznate to niektora? Dakujem
@natalia3455 ale velmi zvláštne je že v noci sa nikdy nezobudim na to že sa mi ťažko dýcha. Pár minút po zobudeni je všetko fajn ale potom to znova začne. Prosila som internistu aby ma poslal na CT pľúc pretože sa bojím že by mohlo ísť o embóliu ale on to vylučuje na základe toho že mám všetky vyšetrenia doposiaľ dobré. Ak má niekto skúsenosti s podobným niečím tak mi prosím dajte vedieť. Velmi sa trápim mám len 22 rokov.