Dobry den. Prosim Vas, je tu niekto kto uz absolvoval vsetky mozne vysetrenia na zavraty a jedinym nalezom boli "len" vysunute platnicky v krčnej s utlakom na miechu a korenove nervy? Zaujima ma totiz, ci ma niekto skusenost s tym, ze lekari absolutne ignoruju tento nalez na krcnej aj ked doteraz nenasli inu pricinu zavratov. Zavraty ktore maju povod v krcnej su najcastejsou pricinou zavratov. Tak nechapem, preco to lekari uplne ignoruju ako mozny zdroj zavratov. Kde mam hladat lekara, ktory sa realne bude zaujimat o vyriesenie mojich 7 rokov trvajucich zavratov? DAKUJEM
rehabilitacie a potom si sukromne platit fyzioterapeuta
@adulienka11111 teda ja neviem teraz načo sa sťažuješ. Ak máš vysunuté platničky v krčnej chrbtici, tak liečiš sa sama. Lekár ti nemá ako pomôcť. Čiže platíš fyzioterapeuta, masáže a podľa stavu lepšie prístroje a doma cvičíš o dušu. Za 7 rokov si už dávno nemusela mať vysunuté platničky a dávno mohla byť táto oblasť bez problémov.
@gemerka17 a co myslite ze som robila za cely ten cas? Fyzioterapeut, chiropraktik, masaze, obstreky, ozon, infuzie.......Proste ziadne veci z ktorych mi pisete mi nepomohli. Mam nalez ktory je uz na operaciu (4 stupen utlaku miechy) a preto sa pytam preco to lekari ignoruju?
@adulienka11111 Nechce sa mi verit,ze ak si poctivo cvicila,ze by sa stav nezlepsil alebo aspon nestabilizoval.
@marca12 ja neziadam aby ste mi verili, ja pisem o svojej realite.... kazdy sme iny
@marca12 vy mate osobnubskusenost s vysunutymi platnickami? Aj s vyliecenim alebo stabilizovanim? Lebo ak nemate, tak ....
@adulienka11111 skus odfotit nalez o tom utlaku
ja mam skusenosti a teda odporucanie bolo z vlastnej skusenosti
@mamina7070
@mamina7070 toto je nalez spred dvoch rokov, 4ty stupen utlaku miechy a korenovych nervov. Teraz cakam na nove MR
@mamina7070 popis spred 2 rokov
@adulienka11111 konzultuj nalez s neurochirurgom. Mala som utlak korenovych nervov ale v driekovej chrbtici.
@0silvia0 musim mat aktalne MR, lebo toto je spred 2 rokov...termin mr mam o 4 mesiace
@0silvia0 co Vam na to poradili? Resp pomohli Vam s tym nejako? Liecba? Operacia?. Dakujem
@adulienka11111 operacia, u mna by cvicenie uz nepomohlo, ja som mala uz posunuty stavec. Toto neviem, ci staci taketo stare mri. Predpokladam, ze cim novsie tym lepsie.
A kto ta posielal na mri? Ortoped?
@0silvia0 u neurologa som si yo mri vydupala. Oni neradi posielaju na vyserrenia. Oni radsej napisu AD, aby bol clovek otapeny a neotravoval lekarov
@0silvia0 spred 7 rokov zacal umma kolotoc vysetreni na zistenie priciny. Vsetko ppstupne. Na mr chrbtice ma odoslali pred 4 rokmi prvykrat a potom kedze nic ine mi nenasli ako pricinu zavratu, tak mri zopakovali pred dvomi rokmi. Tam uz bol nalez za dva roky zhorseny. Ja som chodila rok pravidelne k fyzio, cvicila jogu ba chrbat, infuzie, lieky, obstreky, ozon.... jednoducho uz dom vycerpsla moznosti liecby...preto som di vydupala kontrolne mr aby som to konzultovala s ndurochirurgom, co dalej..kedze problemy pretrvavaju
@adulienka11111 mne kym prisli na to, co mi je, trvalo to 2 roky. Ja som od urologa, ortopeda, angiologa, gynekologa, sa dostala az k neurologovi. Ten ma poslal na specializovanu ortopediu a ten nasledne dal odporucanie na konzultaciu k neurochirurgovi. Ja som s mri nemala problem, mna poslali najprv na ct, potom na mri a termin som mala rychlo.
Este som vyuzila druhy nazor lekara cez poistovnu NN, kde mam 2 a 3 pilier.
@adulienka11111 urcite by som si priplatila za skorsi termin na mri a konzultaciu s neurochirurgom
@mamina7070 dakujem za radu. Kto vie, cim si prechadzam, tak vie aj pochopit cloveka
@0silvia0 dakujem velmi pekne
@adulienka11111 nemas n NN poistenie? Ich poistenci maju narok na prednostne vysetrenie.
Tebe ten utlak robi zavraty, mojej kolegyni silne migreny, tiez riesila krcnu chrbticu.
Mne utlak v driekovej sposoboval bolesti v celej panve.
@0silvia0 nemam
@adulienka11111 a chodila si len cvicit, alebo ti predpisali aj kupelne procedury ako elektriku, parafinove zabaly, magnet?
@0silvia0 ja lekarom hovorim, ze citim taky divny tlak vzadu v krku skoro az v hlave a potom pride zavrat a nasledne po nom uz mi je zle niekolko hodin, s tym ze uz ma potom zbytok dna zanása pri chodzi atd. A kedze za 7 rokov inu pricinu nenasli, tak nechapem ze nie a nie ma vypocut a riesit mr. Az reraz, ked uz som povedala ze jednoducho na tom mr trvam, lebo takto zit uz posledne dva roky ked to mam uplne zhorsene, ze takto zit nedokazem,
@0silvia0 chodila som na rehabilitacie, elektriku a vsetko co tam davaju, parafin tusim a take ...obstreky, ozon, chiropraktik ... ale uz sa takto neda, kedze neni ziadne zlepsenie
@0silvia0 a kolegyna s tym utakom ako dopadla? Tiez operacia?
@adulienka11111 drzim ti palce, nech natrafis na dobreho odbornika. Ja som bola na konzultacii u dvoch neurochirurgov, kazdy mi radil ine, ale rozhodla som sa podla intuicie.
Kolegyni neodporucili este operaciu, bola na rehabilitacii a na tych kupelnych procedurach, vraj sa jej polepsilo, ale kedze sa jej nechce doma cvicit, vracia sa to tam kde to bolo.
@0silvia0 dakujem este raz velmi pekne, za rady aj podporu
@adulienka11111 inak operovali ma v Nitre na neurochirurgii, tam to ficalo, driekove a krcne chrbtice, denne kopec operacii. Nemas za co, drz sa.
@0silvia0 dufam, ze aj mne tou operaciou pomozu, a zbavia ma tych stavov, ktore mi uz nedovoluju rok pracovat. Proste ak sa ten utlak odstrani, moze nastat uzdravovanie
@adulienka11111 mala si rehabilitácie?ORL vyšetrenie?len cvičiť a cvičiť s fyzioterapeutom