Obraciam sa na vás s problémom, ktorý sa tuším stále časom zhoršuje. Mám problémy s chrbticou, je trošku vykrivená a často mám bolesti, no lieky neberiem. Vraj zatiaľ nie je treba. Pracujem manuálne, zdvíham 10kg za deň asi miliónkrát, a vždy ma pri tom začne bolieť pod ľavou kľúčnou kosťou a bolesť vystreľuje aj do krku, väčšinou iba do tej ľavej strany. Nepripúštam si, že by tá bolesť znamenala niečo iné, keďže mi to vždy začne iba pri záťaži. Nemám ešte ani 30 rokov. Tá bolesť je niekedy fakt nepríjemná, mám cvičiť ale cviky mi moc nepomáhajú lebo vždy sa tá bolesť vracia. Viete niekto pomôcť? Bolesť pod kľúčnou kosťou je taká bodavá a bolesť v krku neviem ani popísať.
@mogaa Som dosť chudý a nedá sa mi dlhodobo pribrať. Myslím že aj zmena práce by prospela, len celkom začínam panikáriť že to je niečo vážnejšie a nesúvisí to s chrbticou
to s chudosťou nič nemá....človek buď svaly spevnené má alebo nie.....to čo popisuješ vyzerá naozaj problém s chrbticou ako taký....kludne môže ísť aj o vyskočenú lopatku ktorá robí problémy...veď zbehni k lekárovi, buď ťa pošle neurológovi(pre istotu RTG), ortopédovi(ten dá obstreky alebo lieky na uvolnenie) alebo rovno rehab.lekár.....u toho skončíš tak či tak....
A u lekara si bol? Lebo to je základ. Teda s chrbtom problém mam, aj tazke dvíham ake pri klucnej kosti ma este nepichalo. Moze to byt aj niečo s ramenom (?).
Zasklbavanie - napr. Magnezium skúsiť. Lenze ja by som isla smer lekar a riadny fyzioterapeut.
Tak jasne, ist za lekarom ano. Posle ta niekam, niekam a niekam. Zvacsa dostanes lieky, potom horsie lieky atd. Ale jasne, ze treba najprv identifikovat problem, takze smer lekar ako krok cislo 1 suhlas. S vysledkami - ak by sa lekari nikam nepohli, ze trebars len platnicka - tak za kvalitnym fyzioterapeutom a cvicit. Lebo z toho pichani, co je popisovane, som ja mala vyskocenu platnicku. A seklo ma na mesiac a pol az po ruku. Ironia osudu je v tom, ze som tie bolesti riesila s lekarmi a dopadlo to seknutim a liekmi. Preto za mna ma zmysel fyzioterapeut. Ale ako som spominala vyssie, zak vysetrenia od lekara su must, lebo ani ten fyzioterapeut nebude vediet, co a ako ma s pacientom riesit, ked nebude vediet diagnozu.
@simca06022011
@jana_435
Bol som na ortopedii, zistili skoliózu a odporučili cvičiť. Lieky mi nedali, v decembri/januári tam mám ísť na kontrolu a že ak sa to nezlepší, mám ísť na rehabilitácie
Na rehabku ta mali poslat hned, ako mas vediet co a ako mas cvicit. To co opisujes jr podla mna skor na neurologa. Ale teda ak zistili toto a po lekároch sa ti nechce (na rehabky ta vie aj prakticky lekár poslať), tak rovno si najdi fyzioterapeuta
Suhlasim so Simcou, ze brnenie je skor nieco pre neurologa. Bohuzial to treba vybehat, tych lekarov a potom dalej riesit. Na Konikovi ti s tym nikto poriadne nepomoze
tam pomôže len dlhodobá rehabilitácia, spevniť chrbtové svaly, zlepšiť držanie tela a používať správne techniky pri zvíhaní bremien, pri zohýbaní....ale cvičenie je dlhodobá záležitosť....najlepšie nájsť si fyzioterapeuta alebo začať rovno SM systém