ahojte, uz od januara mam problem s chrticou a neviem co s tym dalej. Bol som na CT a zistili, ze medzi L4 a L5 mam vyskocenu platnicku a v segmente L5/S1 mam vyklenutu platnicku. Sposobuje mi to bolest lavej nohy (stehna, lytka a laveho zadku). Uz druhy mesiac beriem mydocalm a mesiac flector. Viete co by mohlo pomoct alebo odporucat dobru rehabilitaciu, dobreho neurologa, chiropraktika???
na rehabilitacie chodim aj ja, len problem je ze mam z toho uplne ztuhnuty jeden sval na chrbte a pri jeho stlaceni ma rozboli cela noha cize niektore cviky ma dost bolia. Tiez obuvanie ponozky na lavej nohe je ciste utrpenie.
@perimaster musis cvicit cviky, ktore ti nerobia zle...a hlavne take,ktore spevnuju svalovy korzet chrbta. Nepises z akeho si mesta, tazko ti teda mozme niekoho odporucit. Zaklad je neurolog a rehabky. Ak su velke problemy, tak operacia
neviem ja nemam az taky velky problem ale mam "nerve sciatic" neviem ako sa to po nasom povie ale ma s toho boli cela noha je to od chrbtice tak mi povedali ze cvicenie najlepsie pomoze aj jedn kamoska to mala a vravela ze cviky
som z BA. Po akom case od kedy ste zacali cvicit sa zacal zdravotny stav zlepsovat a prestala boliet noha? Kolko krat za den a ako dlho cvicite? Neviem ci je to spravne ale ja som si uz zvykol spat na bruchu aby som sa v noci nebudil na bolest.
nič viac len cvičenie Ti pomôže, môj muž má operáciu za sebou, od vtedy cvičí denno denne, chodil na rehabilitácie a cvičí SMsystém, je to o 90%lepšie, ale už nikdy to nebude ono... dostal aj obmedzenie na dvíhanie v práci... operovali ho v NR na neurochirurgii