Problémy s chrbticou

perimaster
30. apr 2014

ahojte, uz od januara mam problem s chrticou a neviem co s tym dalej. Bol som na CT a zistili, ze medzi L4 a L5 mam vyskocenu platnicku a v segmente L5/S1 mam vyklenutu platnicku. Sposobuje mi to bolest lavej nohy (stehna, lytka a laveho zadku). Uz druhy mesiac beriem mydocalm a mesiac flector. Viete co by mohlo pomoct alebo odporucat dobru rehabilitaciu, dobreho neurologa, chiropraktika???

danielahamar
30. apr 2014

nič viac len cvičenie Ti pomôže, môj muž má operáciu za sebou, od vtedy cvičí denno denne, chodil na rehabilitácie a cvičí SMsystém, je to o 90%lepšie, ale už nikdy to nebude ono... dostal aj obmedzenie na dvíhanie v práci... operovali ho v NR na neurochirurgii

perimaster
autor
30. apr 2014

na rehabilitacie chodim aj ja, len problem je ze mam z toho uplne ztuhnuty jeden sval na chrbte a pri jeho stlaceni ma rozboli cela noha cize niektore cviky ma dost bolia. Tiez obuvanie ponozky na lavej nohe je ciste utrpenie.

sisaha
30. apr 2014

@perimaster musis cvicit cviky, ktore ti nerobia zle...a hlavne take,ktore spevnuju svalovy korzet chrbta. Nepises z akeho si mesta, tazko ti teda mozme niekoho odporucit. Zaklad je neurolog a rehabky. Ak su velke problemy, tak operacia

bronia13
30. apr 2014

neviem ja nemam az taky velky problem ale mam "nerve sciatic" neviem ako sa to po nasom povie ale ma s toho boli cela noha je to od chrbtice tak mi povedali ze cvicenie najlepsie pomoze aj jedn kamoska to mala a vravela ze cviky

perimaster
autor
1. máj 2014

som z BA. Po akom case od kedy ste zacali cvicit sa zacal zdravotny stav zlepsovat a prestala boliet noha? Kolko krat za den a ako dlho cvicite? Neviem ci je to spravne ale ja som si uz zvykol spat na bruchu aby som sa v noci nebudil na bolest.