Problémy s chrbticou

angela1989
11. dec 2024

Zdravím,
Mám dlhodobejšie problémy s bolesťou chrbta. Všetok stres sa mi ukladá do chrbta, a preto ak mám vypäté obdobie, zvykne ma seknut v krížoch, proste zo stresu a vypätia mi tuhne chrbát. Mám aj sedavé zamestnanie v kancli a z toho mi tuhne krk a plecia. Chodievam pravidelne na masáže a cvičím jógu po večeroch zameranú na uvoľnenie chrbtice, videá cez YouTube. Nie ale nejako pravidelne... Beriem aj magnézium, ak je veľmi zle tak guajacuran prípadne sirdalud. Je jóga vhodná ako prevencia bolesti, tuhnutia, seknutia? Alebo na aké cviky sa mám zamerať? Máte nejaké konkrétne tipy prosím? Mám 34 rokov a cítim sa hocikedy ako starena skrz chrbát.

maria1310
11. dec 2024

Uplne to chapem, tiez mam 34 a problemy s chrbticou, mam pocit ze sa to zhorsi zo stresu. A tu poslednu vetu ako keby o mne pises :D ....No mne napriklad ta joga dost pomaha tiez, ale chodila som aj na fyzioterapiu, snazim sa celkovo spevnit chrbat. Len to netreba prehanat s tym cvicenim aj z toho sa moze obcas pohorsit , pripadne seknut niekde...Ine rady nemam, len teda ku doktorovi a na fyzio a potom cvicit pravidelne.

oceanahory
11. dec 2024

@angela1989 Joga je fajn, ale ty potrebujes nabrat svaly, je to uplne najucinnejsi sposob prevencie pred bolestami chrbta. Hovorim z vlastnej skusenosti. Sice cvicim silovo iba kratko, (dovtedy som cvicila skor kardio) ale uz teraz citim rozdiely.

lindusss2016
11. dec 2024

@angela1989 ano, joga je vhodne na prevenciu bolesti chrbta a to ti hovorim ako jogovy instruktor a zaroven rehabilitacny pracovnik v nemocnici. Ale urcite nestaci cvicit raz za cas. Cvicenie musi byt pravidelne a zameraj sa na spevnovaniu stredu tela

alenamihal
12. dec 2024

A mas dobreho fyzio ?? Ty musis spevnit svaly,takze skor silovy trening ti pomoze na spevnenie svalov..ja takto riesim svaly v bedrovo-sedacej casti a po roku sme zistili,ze musim len spevnit tie svaly a nie len ich uvolnovat..an tiez necvicit kazdy den,musis si to porozdelovat pocas tyzdna...

mk1111111111
12. dec 2024

Cviky musia byt spravne, nie, ake si sama niekde pozries. Treba ist k fyzio, nauci Ta a potom cvicis sama

cafelatte
12. dec 2024

S chrbtom je to zložité. Niekto potrebuje uvoľňovať napr.jogou a niekto spevňovanie, sm systém, činky

zuzubb007
12. dec 2024

To čo je za kravina, že zo stresu ťa sekne v krížoch, väčšiu sprostosť som ešte nepočula, hľadala by som pricinu inde, napríklad také MRko, môžeš mať vysunutu platničku, prasknutú a podobne sekanie nieje z ničoho nic

nicicka
12. dec 2024
zuzubb007
12. dec 2024

@nicicka no tak povedz toto neurologičke a uvidíš čo na to 😂, mňa keď seklo nemohla som ani chodiť, to zo stresu určite nie

jani727
12. dec 2024

@zuzubb007 ach jaj no koment tvoj príspevok mna tiež vždy v stresoch sekalo. To nie je vysunutím stavcov. Normalne face palm za toto. Je to tuhnutím svalstva a to je pri strese alebo nachladnutí, príčin môže byť viacero.

nicicka
12. dec 2024

@zuzubb007 prva otázka mojej neurologičky bola ci mam stresujúce zamestnanie. A nie vždy sú problémy s chrbticou zo stresu samozrejme.

zuzubb007
12. dec 2024

Ja som len chcela pomôcť lebo netreba všetko na stres zvaľovať, ja mám po dvoch seknutiach trosku inú skúsenosť, tak tym som chcela autorke pomôcť, nech ide na vyšetrenie, keď píše, že to máva dosť casto

nicicka
12. dec 2024

@zuzubb007 určite to treba pozrieť aj na snímku. Ja som ten typ ako autorka a tento týždeň som uz tiež žiadala o snímok lebo bolesti a už sa tam čosi deje. Ono to potom ide jedno s druhým. Niekedy stačí presunúť k sebe bližšie klávesnicu lebo ja ju mam vždy ďaleko od seba a keď je zhon všetci všetko naháňajú tak tým ze som v miernom predklone tuhne krčná. Z toho následne ďalšie a ďalšie problémy. Takže treba pracovať aj na zdravých navykoch držania tela. Teória dobrá, žiaľ prax nie 🤣🙈