Prosím Vás chcela som sa opýtať na skúsenosti aké máte s prírodnými produktami pri menopaze čo Vám pomohlo na návaly, suchosť a ine neprijemné príznaky lebo sa mi s tým ťažko bojuje.Gynekolog mi odporučil antikoncepciu. 😒
@belusa Ja som si menopauzu ani nevsimla (predcasnu este pred 40), vsetko som pripisovala kojeniu - migreny, navaly, absentujuci menzes, suchost, nechut na pohlavny styk. Tie migreny a navaly zmizli, ale to ostatne ostalo, vyriesila to antikoncepcia.
@jabadaba No mozno kebyze ta to chyti v 40-ke, tak mozno inak hovoris... Najma ta nechut na sex a bolest pri styku nic moc...
@mircalla urcite nie, ja viem co su navaly, zial som nimi trpela cele roky pred menzesom. Takze ja som akoby pripravena. 😝 Hormony nesmiem vo vlastnom zaujme. A ani netreba mat blbu rodinnu anamnezu aby skodili. Uz sa o nich otvorene pise, to nie su moje domnienky. Aj ja verim a dufam, ze priroda mi pomoze, ak nie, mozem sa ist smykat. 😝
@jabadaba Mne najviac vadila ta nechut na pohlavny styk a pocit sucha a bolesti, podla s tym sa nic nerobit neda, jedine antikoncepcia. ja som ju za cely zivot predtym brala asi rok, tiez som neni jej zastanca
@belusa Vola sa to Katya, v nasom pripade je vhodne nieco s vyssim obsahom estrogenu, aby to fungovalo. Normalne odmenstruujem, nemam pocit sucha, pohl. styk super, vratil sa aj pridzeny vytok. Lekar mi vravel, ze predcasna menopauza ma negativny vplyv aj na starnutie pokozky, rednutie kosti atd....
@belusa viem si zial predstavit ako Ti je a na tento stav sa netesim. Ja dufam, ze uz som si svoju davku odkrutila za tie roky pred tehotenstvami. To stalo zato kazdy mesiac. Infarktove stavy. No mrzi ma to, ze mas taketo peripetie a uz tak pomerne skoro, ale asi je to jedno. Na mizerii to asi neuberie. 😝 Drzim moc palce nech Ti to aspon zaberie a mas svaty pokoj. Netusim ako dlho taketo obdobie trva....Tak sa drz, viac Ti poradit neviem, len tymi prirodnymi alternativami co som spominala. Este mi napada, magnezium by Ti nemohlo ciastocne ulavit? Mne to gyndoska odporucala tyzden pred cyklom. To len taky este posledny hint. Kazdopadne tu pupalku aspon vyskusaj, dostat v lekarni v podobe olejceka, uziva sa vnutorne a tam mas aj uvedene priamo, ze upravuje aj stav sliznice posvy. Hm? 😉
@belusa zatial je to take vselijake, vraj treba az 3 mesiace kym to bude ok. Nejake problemy nemam az na to ze stale spinim, uz mi to zacina liezt na nervy, ale kolegyne odo mna starsie co tym prisli povedali ze boli velmi spokojne, ze ano treba tie 3 mesiace pretrpiet na zaciatku a ze potom super, tak trpim 😀
Velmi pekne prosim o vyplnenie tohto dotaznika, hladame odpovede ohladom antikoncepcie, ci uz ju uzivate alebo nie 🙂 budem velmi vdacna 🙂 https://www.survio.com/survey/d/C6F3D5X9Q8X2T9Y3Y
@henikav prosím ťa ešte berieš antikoncepciu?a akú?
@mircalla ahoj. Ja ma 39 a menopauzu. Trpim velkou nespavostou. Zobudim sa o pol 3 a aj 3 hod.zaspavam.Rozmyslam na antikou.
@belusa zatial nemam tieto problemy, mam este cosi casu, ale pokial viem tak salvia a pupalka by mali stabilizovat hormonalnu hladinu a napomoct tak eliminacii jej vykyvov. Skus. Ja teda rozhodne pojdem prirodnou cestou. Hormony v ziadnom pripade. Hormonalna subsitucna liecba uz bola oficialne oznacena za spustaca rakoviny prsnika. Pozor preto aj na estrogeny obsiahnute v antikoncepcii.